HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

EGY ÉRZÉS – Együtérzés

2012.05.03. 15:16 :: Lélekszerelő, MAGYART

Gondolom sokan látták az AVATÁR című filmet. Az egyik jelentben Grace azt magyarázza a katonáknak, és a befektető képviselőjének, hogy a bolygón levő fák, mind összeköttetésben vannak egymással és az emberi agy sejtjei közötti kapcsolatteremtő képességnek a sokszorosával kommunikálnak egymással. Ez mérhető és kimutatható.

 

Heidegger szerint az emberi kapcsolatok legnagyobb korlátja és az emberi létezésé is a nyelv maga. Mert az bennünk keletkező érzéseket is csak szavak formájában tudjuk kifejezni.  Megtanuljuk, hogy a mi az amikor szomorúak vagyunk és ha ez bekövetkezik, akkor el tudjuk majd mondani a másiknak, hogy jobban értse a helyzetünket. Így kommunikálunk. A nyelvünk kifejezési módja aztán befolyásolja a gondokodásunkat és ezáltal az életünket. A nyelvi struktúra meghatározza a világhoz és egymáshoz való viszonyunkat.

 

Minnél nagyobb az információs dömping a világunkban, annál jobban telítődünk érzelmekkel és kerülünk egy apátia szerű helyzetbe, amikor elfásulunk, el érzéketlenedünk, hiszen a minket ért befolyások következtében eltelitődtünk. Gondoljunk csak arra, hogy ma a hirekben láthatunk katasztrófát, élőben, háborút, veszteségeket és szinte csak ilyen jellegű, vagy bulvár híreket. A pontos és életszerű megjelenítés, minden esetben érzelmi tartalmat is közvetít. Az így közvetített érzelmi dömping telít el minket. Ha el vagyunk telve érzelmekkel, akkor is, ha ezek főleg mesterségesen keltett, a látvánnyal azonosuló érzetek, akkor egy telítődött, érzéketlen állapotba kerülünk. Ez megakadályozza, a további érzelmek kialakulását, akkor is, ha azok éppen a saját életünkből következő reakciók lennének.

 

A cím ben azt írtam, Egy érzés – együttérzés. Mire gondoltam. Ma leginkább, akkor és úgy alakul ki közöttünk összhang, hogy a másik elmondja, mi az amit érez és ha értjük amit mond, akkor valami hasonlóra gondolunk, hasonlót érzünk. Főleg akkor, ha hasonló környezetben nőttünk fel és éppen ezért a megfelelő szavakról ugyan az jut eszünkbe. Ugye, pontosan látjuk, hogy milyen akadályok tornyosulnak elénk. Először is pontosan kell tudnunk megfogalmazni mit érzünk. Aztán az is szükséges az együttérzéshez, hogy a másik is ugyan azt értse az adott szón, mint mi magunk. Látjuk, ez az együttérzés nem a címbeli.

 

A címbeli gondolat eredménye ezen az úton nem érhető el. Legelőször is, jó lenne egy kis csendet beépíteni az életünkbe, hogy ne legyünk telítettek a manipulatívan belénk plántált érzelmekkel. Sőt, az se baj, ha minden nap megszabadulunk ezektől a járulékos érzelmektől. Ha ez megtörtént, akkor a következő teendőnk, egy nyugodt környezetben a másikra figyelni. Figyelni annyira, hogy ne kelljen semmit mondania, mégis egy hullámhosszra kerüljünk. Ez a figyelem kölcsönös kell, hogy legyen, megfelelő ürességgel párosítva. Ha a két személy között hosszabb ideje tart a kapcsolat, akkor bizony jobb eséllyel indulnak ezen az úton. Szóval adott a két, érzelmileg üres hellyel is rendelkező, egymásra őszintén figyelő ember. Kis idő múltán elindul a csoda. Elkezdjük egymást érezni. Egymásra hangolódunk és érezzük a másikat. Lassan EGY-et, ugyan azt érezzük, mind a ketten. EGY-et érzünk, EGYÜTT érezzük, ugyan azt amit a másik. Megvalósul, amit a címben írtam. A két fél között kialakuló érzés: EGY érzés – EGYÜTT érzés.

 

Látjuk, hogy nem könnyű ebbe az állapotba eljutni, de megéri. Miért? Mert ezekben a csodálatos pillanatokban megélhetjük azt az egységélményt, amely létezésünk alapja. Eleinte csak kettőnk között, majd akár az egész világgal megélhetjük az EGYSÉG élményét. Az egység, a teljesség persze több módon megélhető. Ilyen az igaz szerelemben, szeretkezés közben bekövetkező összeolvadás, amely egy Isten közeli állapot. A teljesség megélését, az egység átélését segítheti, egy meditáció, a módosult tudatállapot, amely azért nagy segítség, mert a fent említett feltételek, ilyen állapotokban könnyebben kialakulnak.

 

Ha eljutunk oda, hogy az egymás közötti egységet képesek vagyunk megélni, onnan már csak egy ugrás az Istennel való egység átélése!

 

EGY-ség, TELJESSÉG, MINDEN ÉS MINDENKI EGY! Ha átéled, megérted, hogyan is működik a világ!

 

Somogyi Péter

Lélekszerelő

Szólj hozzá!

Címkék: avatar isten nyelv információ egy csoda érzés látvány egység összhang teljesség minden egy

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr564486469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása