HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Halottak napja

2011.11.01. 14:11 :: Lélekszerelő, MAGYART

 Kerestem a blogjaimon, a könyvtáraimban , de sehol se találtam azt az írást, ahol a mai Magyar hagyományt meslélem el. Így, most írom meg. Különösen szépen lehet erről hallani, Molnár V. Józseftől. Aki teheti majd hallgassa meg gondolatait a témában.

 

A magyar hagyományban különösen fontos szerepe van egy csillagászati képződménynek, a Tejútnak. Egy érdekes spirális képződmény. Honnan tudjuk, hogy számunkra magyaroknak , nagyon fontos? Onnan, hogy számtalan neve van: Csillagösvény, hadak útja, lölkök útja ... Hagyományunkban ezen az úton távoznak a meghaltak lelkei a túlvilágra. Ezen az úton érkezik a székelyekhez Csaba királyfi felmenető serege, sőt minden magyarokhoz Szent László királyunk, ugyancsak felmentő sereggel. A Tejútnak összekötő szerepe van, ég és föld között.

 

Tudjuk jól, hogy az európai népek között, mindig is a német volt az egyik legjelentősebb nép, akivel csatáink megvívása után jó kapcsolatba kerültünk. Mai napig szoros köztünk a kapcsolat. Ez a vonzódás és a habsburg befolyás eredményezte, hogy hazánkban is elterjedt a temetőlátogatás. Amikor meglátogatjuk elhúnyt rorkonaink sírját, rendbe tesszük, vagy addigra rendbe rakatjuk a sírjukat majd gyertyagyújtás mellett imát mondunk értük kik eltávoztak és magunkért, kik itt maradtak. Szép gesztus, de a városi törmörülés következtében és a szétszóródás okán, ma sokan nagy távolságokat tesztnek meg, hogy eleget tehessenek  a „hagyománynak”. A sok utazás, a rengeteg ember sok konfliktust szül és sok esetben elveszi az ünnep meghitt hangulatát. Nyílván a többség mindezeknek a nehézségeknek ellenére méltóan, belső csenddel tud ünnepelni.

 

De mi történik, ha nekünk nincsen késztetésünk elindulni az országba, főleg a fent említett okok miatt? Nos, erre megint a magyar hagyományban talállunk választ. Ugyanis őseink, 2-300 évvel ezeleőtt, nem a német mintát követték. Pontosan tudták, hogy a mai napon, lehetősége van az elhalt lelkeknek visszatérni a földre a szeretteik körébe. A lehetőséget az Isteni akarat és a Lölkök útja adja. Hagyományunkban a lélek a Lölkök útján visszatérhet a szeretteihez, 1 napra. Ha ez így van, mi a feladatunk? Fogadjuk őket méltóképpen. Szokásainknak megfelelően terítsünk nekik az ünnepi asztalnál, hogy érezhessék, milyen újra a körünkben lenni, velün étkezni az Isten által megáldott ételből/életből. A vacsoránál gyújtott gyertya természetsen itt is segítő erőket mozgat. Jó, ha az asztali áldásnál, külön köszöntjük őket és megköszönjük, hogy velünk költik el ezt a vacsorát. Hagyományunkban egy lélek addig képes visszatérni a Lölkök útján, amíg van olyan élő aki emlékezik rá!

 

Emlékezzünk és örvendjünk az új találkozásnak, otthon, családi körben, békés, csendes, örömteli hangulatban! Nem baj, ha a saját hagyományunk szerint járunk el, megtalálva benne a lelki békénket.

Szólj hozzá!

Címkék: élet magyar halál isten étel gyertya lélek ima vacsora szokás tejút hagyomány halottak napja szent lászló csaba királyfi lölkök útja hadak útja

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr213344895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása