HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Hagyományos párkapcsolati szerepek napjainkban II.

2008.09.29. 13:17 :: Lélekszerelő, MAGYART

Mindannyian Istenből valók vagyunk! Állapítottuk meg a korábbi alkalommal. Ez azt is jelenti, hogy mint az Isten szerves része, az ő „törvényei” vonatkoznak ránk. Sokkal könnyebben élhetjük az életünket, ha nem a ma oly divatos, „mindenki csinál amit akar” hangulatnak engedve, hanem az élet jelzéseit követve élünk. A jelzések felismeréséhez, nem kell mást tennünk, csak figyelni. Amennyiben ez nem elég, segítségül hívhatjuk a hagyományt.

A kisgyermekek, eleinte szálkákat, majd spirált rajzolnak. Talán az első konkrét alakzat, amit rajzolnak, az egy kör és benne egy kereszt. Minden kisgyermek ezt rajzolja, szerte a világon, mindegy hová születik. Nekünk magyaroknak viszont az egész életünket végig kíséri ez a JEL. Ma napkeresztnek hívjuk. Egy kör, és benne egy egyenlő szárú kereszt. NAPKERESZT! „Kezdetben vala az Ige és az Ige Isten vala…” kezdődik a biblia. A magyar hagyományban ismerünk egy speciális hímzési fajtát, a keresztszemes hímzést. A hímzés során az asszonyok egyenlő szárú kereszteket hímeznek a szövetre Még ma is van olyan vidék, ahol ezt a keresztszemet IGÉNEK hívják. IGÉT hímeznek. Istent hímeznek! Megőrzik a jelet, amely valószínűleg fontos jelentőséggel bírt, bír a hagyományunkban. Ráadásul Istennek nevezzük. Hol őriztük meg még ezt a formát, jelet? 1. A Szent Koronánk felülről éppen egy ilyen napkeresztet formál. 2. Az adventi koszorú 4 gyertyája is kiadja az egyenlő szárú keresztet a körben. Ráadásul a hagyományban össze is kötötték őket, így nem csak jelölve volt a kereszt, hanem megjelent. 3. A hagyományos építkezésünk is erre a jelre épül. A tisztaszoba, a konyha, és a hátsó szoba, négyzetenként sorakoznak egymás mellett, amely négyzetek átlói egyenlő szárú keresztek.

Ha valaki utána jár, biztosan talál még hasonló érdekes dolgokat. De mit mond a hagyományunk erről a jelről, azon kívül, hogy a hímzésnél Igének nevezi. A kör és a kereszt közepén, a középpontban lép be az Isten, a teremtő erő a mi világunkba. A kör pedig amely körbeveszi, az Isten női minősége, amely a teremtő erőnek formát ad. Ez a Föld-Anya. A természetben sem jöhet létre a teremtés a nap nélkül. A termékenyítő teremtő nap-energia hatására indul meg a csira, lesz a magból növény. Ez a teremtő erő alakítja az időjárásunkat, az egész életünket. Ha ma meg is próbálunk mesterséges környezetet létrehozni, hogy ne függjünk tőle (az Isteni erőktől), mégis bebizonyítja a természet, újra és újra ki az úr.

A paraszti társadalomban, ahol az ember a teljes életét a természetben élte le, vele egy közösségben, tudták és soha nem feledték az Isteni rendet. A hegyen az első korty bort a földre öntötték. Áldoztak az Istennek, mert mint mondták: „Az Úrsten és én csináltam a bort” Tették ugyan ezt a kenyérrel is. Mai, a természettől elszakadt társadalmunk tagjai, mi magunk, könnyen megfeledkezünk a természet rendjéről, hamar szem elől tévesztjük az Isteni igazságot és útmutatást. A gyermekek, akik hagyományunk szerint legalább 7 éves korukig az Isten tenyerén élnek, még tudják, ismerik az égi rendet. Őszintén élik, ezzel mutatnak számunkra példát. „Legyetek olyanok mint a gyermekek” – mondta közülünk a legnagyobb.

Ha egy kisgyereknek cukorkát adunk, félgömbbe hajlítva a tenyerét, nyújtja felénk, hogy beletegyük a cukrot. Ha megkérjük, hogy vigyázzon rá, akkor a másik kezével képzett másik félgömbbel borítja be a megőrzendőt. Ezzel a napkeresztünk térbeli formáját hozza létre.

A fizikai valóságunk is ezt a rendszert mutatja. Ha új életet teremtünk, gyermekáldásra készülünk, hasonló történik velünk. A férfi teremtő energiája, magja, bekerül a nőbe, aki a kezdetektől körülveszi azt. A megtermékenyülés pillanatától, pedig nem csak körülveszi, hanem alakot, formát ad neki! A gyermek, vér lesz a véréből és hús a húsából! Táplálja, életet ad neki. Az egész folyamat során először befogadó, majd alakadó válik belőle. Befogadja a férfi teremtő erőt, majd alakot, formát ad neki! Mint látjuk az egyik legnagyobb életmisztérium során a férfi szerepe, a teremtés, a teremtő erő képviselete. Éppen mint a hagyományunk szerint, belép a női alakadó közegbe, és erejével, magjával megtermékenyíti azt. Ez a szerepe. A TEREMTÉS! A nő pedig, mint írtuk, befogadja ezt az erőt, a magot, és alakot, formát ad neki. A nő feladata a BEFOGADÁS és az ALAKADÁS! Az alakadás persze magába foglalja a táplálás, a nevelés folyamatát is. Hiszen az áldott állapot során megfigyelhető női lelki állapotok beépülnek a gyermek életébe, személyiségébe.

A gyermekvállalás az emberiség teremtő erejének egyik és legfontosabb megnyilvánulása. A folyamat pedig éppen úgy zajlik, mint amit hagyományunk szerint a napkereszt képvisel.

A magyarság, a teremtés rendjéből következően ismert egy másik Szent-Háromságot! Ez az Apa-Anya-Gyermek hármasa volt. Ugyanis csak a férfi erő, vagy csak a női erő magában nem képes a teremtésre. A férfi, a nő, a nő pedig a férfi nélkül nem képes saját reprodukciójára. Egyértelmű, hogy az Isten felé vezető, és egyébként a fennmaradásunkat garantáló teremtő képességünk minden esetben a férfi és a nő egységén alapul. Sok nő felejti ezt el, a szülés után. Az anyaságban elveszve, a gyerek iránti szeretetbe burkolva kirekeszti a kettős egységből a férfit. Szeretetének az iránya kizárólag a gyermek, a gyermekek felé irányul. Az így felborult rend persze szinte minden esetben váláshoz vezet. Mert a felek elfelejtik, hogy mi is az élet alapja. A férfi nő egysége, a FÉRFI ÉS A NŐ KÖZÖS TELJESSÉGE!

Fontos, az életünkben soha ne felejtsük: „EGYEDÜL NEM MEGY!” – mondja a film betétdala. Se a férfi a nő nélkül, se a nő a férfi nélkül nem tudja megélni a teljességet. Egyikőjük sem előbbre való! Egyenrangúak, de nem egyformák! Egyformán fontosak, de nem egyformán működnek. A közös teljességükbe mindketten azt teszik bele amire a másik nem képes! Nem képes! Nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem tud úgy viselkedni, hanem azt, hogy mivel nem a sajátja, nem tudja olyan őszintén, belülről fakadóan hozzátenni, mint az akinek sajátja az energia, vagy a tevékenység. A két különböző energia nem verseng egymással, hanem kiegészíti egymást! És ebben a teljességben, együtt, nagyobb hatékonysággal, több eredménnyel haladhatnak az Istenhez vezető úton,  mint magukban, vagy akár csak egymás mellett élve, de mégis csak egyedül.

 

Somogyi Péter

Lélekszerelő

somogyi@magy-art.hu

70 3354 114

www.angyalsziv.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr53687162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása