HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Vajon Jézus a hirdetett módon, értünk halt kereszthalált, hogy az eredendő bűnt eltörölje, vagy inkább élete egy útmutatás? Útmutatás arra, hogy mi magunk hogyan juthatunk el az Égi Atyához? Áldozati bárány, vagy a Világ Világossága?

2007.04.05. 10:22 :: Lélekszerelő, MAGYART

Ő a világ világossága! Az út, az igazság és az élet! Nem hiszem, hogy húsvétkor jó zsidó szokás szerint a többiek bűneiért "levágták" (elnézést a durva kifejezésért), mint a bárányt a család éves bűneiért. De az biztos, hogy utat mutat, a pászka (arámi), az átmenet ünnepén. Megmutatja, hogyan menjünk át a halálon, a feltámadásba. Nem azaz üzenete, hogy valami vagy valaki (egy külső létező) feláldozásával hogyan lépjük át, kerüljük meg a sorsunkat (pesach-zsidó ünnep)!

Nem azt mutatja, hogyan lépjük át tetteink következményét más áldozata árán!

Megmutatta, hogy mit tegyünk mi magunk!  Megváltott minket a tudatlanságból! Módszert adott a saját utunkhoz, megoldást az életfeladatunkhoz.

Leegyszerűsítette a sok száz törvényt 1-re. Szeresd felebarátodat, mint önmagadat! Bizony, "Az igazság szabaddá tesz!" gondolatán túl olyan utat mutatott, amelyen mindannyian tovább mehetünk. Nem szorulunk a farizeusok, a rabbik útmutatására. Kiterjesztette a lehetőségeket, faji és kiváltság alapú hovatartozás korlátja nélkül mindenkire! Emberközelivé tette az Isten világát, amelyet persze az egyházak megint kisajátítottak, hiszen így uralkodhattak a népeken. Félelem alapon, mely szerint, ha ők nem közvetítenek valakinek az Isteni kegyelemből, akkor, azaz ember elveszett.

Az áldozat hangsúlyozása két okból volt szükséges. Így folytonossá tették a keresztény hagyomány által az ószövetségi zsidó hagyományt! Pedig az ószövetség és az Újszövetség Istene nem hasonlít egymásra. (az egyik népeket írt ki asszonyostól és gyermekestől egy nép előnyére, míg a másik megbocsát még annak is, bármilyen fajú legyen is az illető, aki a halála előtti utolsó pillanatban megbánja bűneit) A másik ok, hogy amennyiben maga az Isten fia ekkora áldozatot hoz, akkor a kisebb áldozat (az életét nem, csak a javait kell odaadnia) a sima halandótól is elvárható. Mindkét eset az uralkodási módszer átmentéséről és a kiválasztottság megőrzéséről szól.

Érdemes mindig odafigyelni az ellentmondásokra. Jó, ha meg tudjuk különböztetni az ember által belecsempészett, hatalmi törekvéseket segítő elveket, a valóban Istentől származó útmutatásoktól! Érdekes, hogy a 300 évig hatalomellenes, kiirtásra ítélt kereszténység hirtelen államvallássá lesz a Római Birodalomban.

A "szeresd felebarátodat, mint önmagadat!" törvény alapján minden átvizsgálandó, és ami nem felel meg ennek, azt nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni. Kár, hogy ma sokan azt hiszik, a kereszténység megegyezik az egyházak által vallott gondolatokkal. Ne értsük félre! Sok értékes gondolatot, hagyományt őriztek meg a történelmi egyházak! De mindegyik szennyezett az emberi hatalmi törekvések gondolataival. Gondoljunk csak a vallásháborúkra, az inkvizícióra, a különböző ideológiai harcokra. Mindegyik gondolatrendjét felhasználta már az ember valamilyen más népcsoportok elleni bűn elkövetésére. A vallásoknak, „egyházaknak” minden ilyentől el kellene határolódniuk. Látunk is törekvéseket az ökomenikus egység megteremtésére. Ez persze csak akkor jöhet létre, ha a téves gondolatokat kigyomlálják.

Önvizsgálattal, a „halálon” való átmenttel jöhet csak a feltámadás!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr9854891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása