HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

IV. Lélekszerelő Oskola

2019.10.09. 10:29 :: Lélekszerelő, MAGYART

Szervusztok!

Még van pár hely, ha érdekel...

Egy számomra nagyon fontos eseményre hívnám fel a figyelmeteket. Van egy egészen grandiózus álmom. Ehhez keresek társakat, kollégákat. Ennek érdekében indítottam el pár éve a Lélekszerelő Oskolát. Most indulhatna a 4. évfolyam. Mit lehet itt tanulni? Mindent amit én tudok és ami megosztható átadható másoknak. Van ebben magyar hagyomány, gyógyítás kézrátétellel, távolról, a lelki okok felderítése és feloldása, illetve nagyon sok önismeret és olyan alaprendszer, amely minden esetben segít az okok felderítésében, akármi is az amiben a zavar keletkezett. Segíteni tudsz magadon (ez már nagy dolog) és ha kérik másokon is. Nagy biztonsággal fogsz mozogni a spirituális térben, hiszen biztos tudás birtokában leszel. Biztos tudás és pontos belső útmutatás, ami segít majd. Persze attól én sem tudlak megmenteni, hogy a magad dolgában ne legyen nehezebb dolgod, mint másokéban, hiszen sokszor van, hogy olyan közel vagyunk a problémához és a megoldáshoz is, hogy nem látjuk a fától az erdőt.

https://www.facebook.com/events/384744478855784/

Megtalálható az esemény a weben is, de az ára a face-es, azaz hétvégenként 24.

http://www.lelekszereles.hu/lelekszereles-oskola/

ízelítő: https://youtu.be/WCAlIUVntLQ 

Ha elvégzed a képzést:

Ha elvėgzed az Oskolát, ilyenné válsz, válhatsz...

Deák, Lélekszerelő Deák, garabonciás?

Érdekes világ a miénk. A nagy francia elsötétedés óta az emberiség nagyon nagy erőkkel azzal foglalkozik, hogy az értékeket eltörölje. Kimondták, hogy a hatalom és az értékek nem az Istentől valók, majd az emberek összjönnek és eldöntik mi a jó nekik. Sajnos azzal nem számoltak, hogy az ember, főleg tömegesen, mindig a könnyebb ellenállás felé mozdul. Így nem a fejlődés, hanem a visszafejlődés a választott sorsa.

Az általam létrehozott, vagyis inkább alkalmazott kifejezés azonban még a mélyrepülés előttről származik. DEÁK. Aki írástudó. Vándor, világ látott ember. Több nyelven kommunikál, érti a hit dolgát, ismeri a hatalom természetét, a politikát... Egy olyan ember, aki korának nemeseinél is műveltebb, okosabb és nem kötik a vallásos élet szabályai. Ő az aki akár az okkultizmus, az ezotéria titkos tanításai felé is nyitott lehet. Jól látszik, ő az aki még nem mester, de mégis környezete kiemelkedő tudású alakja.

Lékelkszerelő Deák - írástudó, többféle látószöggel rendelkezik, rálát, átlát, sokat utazott már. Bejárta a spirituális utak egy jelentős részét. Gyógyít, szerel, lelket, testet, több módon a lehető leghatékonyabban. Mintha sok-sok iskolát végzett volna, olyan sokrétű a tudása.
Igazi DEÁK -Tudó ő.

Somogyi Péter, Lélekszerelő, a Lélekszerelés megalkotója

Várlak szeretettel!

Péter

 

Szólj hozzá!

Nőiség, nőiesség

2015.11.24. 03:10 :: Lélekszerelő, MAGYART

Somogyi Péter írása

Szólj hozzá!

Címkék: férfi verseny anya emancipáció feleség női szerep

Aktuális témákhoz más tollából (Zöldkörös írás)

2015.08.02. 18:11 :: Lélekszerelő, MAGYART

Szeretnék pár gondolatot megosztani az ezekben a napokban történt eseményekkel kapcsolatban. Továbbra is kommentmentes övezetként működnénk, itt különösen, tehát úgyis törölve lesz, mindannyiunknak felesleges idő és energia a beírkálás, így köszönöm, ha nem írtok.

Van három fő eseménysor, hír, amik ezeket a napokat uralják. Az egyik a Görög államcsőd, a másik a menekült témakör, a harmadik a Melegházasság amerikai legalizálása. Először a „hír” szót definiálnám. Nálam a hír tények közvetítését, tudósítását jelenti, megbízható képanyaggal, hanganyaggal, forrásokkal. Az a hír. A „vélemény” pedig a hír interpretálása szubjektív nézőpontok szerint. Az, hogy valaki támogatja a menekültek befogadását szubjektív szempontok, emociók, egyéni sajátosságok alapján, vagy elutasítja, az vélemény. Ugyanez igaz a melegházasságra is. A görög csőd más dolog, mert az egy ’intézmény’, nem tudsz vele személyesen azonosulni, pro „támogatva”, vagy önmagaddal nem azonosnak érezvén „elutasítva”. Pedig mindhárom ugyanannak az érmének a három oldala. Ugyanaz a minta a gyökere, három szárba szökkenve.

Kezdjük ezért a Görög helyzettel, mert az a legsemlegesebb. Egy államnak vannak bevételei és kiadásai értelemszerűen, mint egy személynek, vagy háztartásnak. Ha a kiadási rész nagyobb, mint a bevételi, akkor előbb-utóbb elfogy a tőkéje. A kiadások általában a közintézmények, a nyugdíjak, infrastrukturális fejlesztések, a bevételek pedig az adók, illetékek, kereskedelmi haszon. Az elsőnél az emberek kapnak, anélkül, hogy effektíve ott tennének érte, a másodiknál aktív cselekvésekből jön a dolog. Ahogy a kiadási rész végletesen meghaladja a bevételit, akkor vesz fel egy állam hitelt; pont úgy, mint egy magánembernél.

Ez a mérleg-billenés mindig egy folyamat, és hacsak nincs külső háború, vagy belső polgárháború, ez sosem hirtelen történik meg. Mindig kell hozzá ignorancia, korrupció, belesz-ás, ’majd lesz valami’ attitűd is. A 2008-as ’válság’ megütötte a görögöket, akik azóta az Európai Únió, a Nemzetközi Valutaalap és más hitelezők pénzéből finanszírozzák a kiadásaikat. Itt euromilliárdokról (!) van szó. Akkora már ez az összeg, hogy azért vesznek fel újabb hiteleket, hogy a régieket törlesszék. Ez az a folyamat, amiből már nincs kiút, mint ahogy egyénileg egy eladósodott szerencsejátékosnál.

Ma a görögök bejelentették, hogy nem tudják kifizetni a hitelezőiket, ami ’de facto’ államcsőd. Valószínűleg egy ideig képmutatásból, látszatból fenntartják majd őket a fő EU országok, de amennyiben így tesznek, felvállalják azt is, hogy akár évtizedekig pumpálják az euromilliárdokat nekik, azért, hogy a görög nyugdíjas megkapja a nyugdíját, a görög közvilágítás működjön, stb. Németországban dolgozol, és a görögökhöz megy az adód. Ami hivatalosan „kölcsön", sőt, „hitel”, de ezt józan ésszel tudhatjuk, hogy soha nem lesz visszafizetve.

Több, mint fél éve írtam, hogy az európai gazdasági rendszer be fog borulni. Azóta volt a svájci frank elszállása, és most ez megtörtént. Korábban elképzelhetetlen volt, hogy egy EU-ország gazdasága beboruljon. És mesterségesen most is fent van tartva még, nincs tényleges működésképtelensége. Néhány éve olvasható volt, hogy nagyon kell figyelni a görögökre, mert ha beborulnak, akkor jönnek a Portugálok és a Spanyolok, akkor az Írek, majd az Olaszok. A Spanyoloknál az ifjú korosztály fele (!) munkanélküli, a Portugálok a spanyoloktól függnek, Olaszország pedig a bevándorlókkal küzd, és ez exponenciálisan nőni fog. Mindezt asztrológiailag a Szaturnusz a Nyilasban okozza, ami a mesterséges lufik kidurranását okozza. Történik mindez úgy, hogy a Szaturnusz most matematikailag már visszament a Skorpióba, tehát fizikailag nincs is benne a Nyilasban! Amikor visszatér majd ősszel, akkor indul igazán a történet majd.
Ha megtörténik egy ilyen körbeborulás, maradnak a britek, akik már eleve táncikálnak, hogy bent maradjanak-e, a Németek, akik számára az EU személyes felvevőpiac az ipari termékeik számára, a Franciák, akiknél a mezőgazdaságra igaz ez, és az újabb államok, mint a Kelet-Európai ’csatlós’-államok.

Nekem két hónapja már nincsen pénzem a bankban, és mindenkit a személyes körömben erre biztatok. Annyi emberhez úgysem fog eljutni ez, hogy mindenki kivegye a pénzét, és ettől beboruljon a bankpiac, de mindenkinek ezt javaslom. Nem lehet pontosan megmondani, hogy mikor fog beborulni mindez, de szerintem 2018-ig igen. A görög államcsőd „tény”, „hír”; kiegészítve azzal, hogy hónapokkal ezelőtti predikciókban benne volt ez is, tehát ha eddig stimmelt, valószínűleg utána is fog, mert ezek ívek, folyamatok.

http://www.portfolio.hu/…/osszeomlott_a_gorogok_megmentese_…

A második a Bevándorlók témája. A „bevándorló” olyan valaki, aki elköltözik egy országba, hogy ott működtesse életvitelét. Én bevándorló voltam Angliában, Máltán, Kanadában, ahol dolgoztam, elfogadtam a kulturális és jogi törvényeket és hagyományokat, integrálódtam a társadalomba. A „menekült” olyan valaki, aki kényszerből van abban az országban, mert egy régebbiben nem tud létezni jogi, vagy élet-halál értelemben.

A magyar kormány szűk látókörű, korrupt, diktatórikus (bocs fiúk!) grund-kormány, de ezzel kapcsolatban is ismeritek a véleményem, hogy egy kormány országa állampolgárait tükrözi, és ahol ennyi gyerek/spiri tengelyes van, ott az ellentéte jön be, ez a dialektika.
Tehát az utáljunk mindenkit intézményesen, aki nem „magyar”, szittya, fehér, tekintet nélkül, az gáz. Amennyiben valaki ide jön rendes jogi körülmények között, papírozottan, hajlandó integrálódni és dolgozni, annak joga van itt lenni. Oké. Ha ide jön évente 100-200 valódi menekült, az is oké. Ha ’keresztényként’ áthajózok a tengeren, és vérben úszva levágok mindenkit, mert 1200 éve valaki ott élt, akit Jézus Krisztusnak ismernek, az nem oké. Ha van nálad egy Biblia, és ezért kivégeznek egy iszlám országban, az nem oké.

És itt indul a sztori. A végletek nem jók, ez oké. De egyik véglet sem jó. A „Ne engedjünk be senkit” szittya baromság, és az „Engedjünk be mindenkit!” óvodás baromság sem jó. Vannak kérdéseim. Ebben a szétlopott, düledező országban ki fizeti az ellátásukat? Miből? Honnan csoportosítod át? Az egészségügyből? És milyen alapon? Mert itt van...? Az itt objektíven mindegy, hogy hova tűnt a közpénz, mert ez van. A tény, hogy nincs közpénz. Úgy látom, hogy a befogadósok olyanok, mint a gyerekek, akik hergelik a szüleiket, hogy „vegyük meg még ezt is, ezt is, ezt is!”, és a szülők csődbe mennek.

Vannak más aggályaim is. Ami tényen alapul. Fotókon. A debreceni táborban két muszlim összekapott valamin, kitört a balhé, utcára vonultak, kukákat gyújtottak, autókat romboltak.

http://index.hu/…/valami_nagy_balhe_van_a_debreceni_meneku…/

Nem gyerekek, csecsemők és szoptató asszonyok, nagymamák vannak a képeken, hanem férfiak. Nem hergelték őket Jobbikosok, nem raktak ki „Húzzatokhaza!” plakátot a tábor bejárata elé. Maguk között összekaptak, és ez harapózott ki a külvilágba. Ahol tömeg van, ott nincs kontroll. Itt most lakik 1600 ember kb, mi lesz, amikor több tízezren lesznek itt…? Aki támogatod ezt a folyamatot, valószínűleg fehér, ropogós, friss húsú hölgy vagy, legalábbis azok alapján, amit a Face-n látok. A menekültek nem néznek Face-t. Honnan tudják majd, hogy támogatod őket, illetve érdekli-e őket, amikor megindulnak feléd? Miért ne indulnának. Összezárva több száz férfi, idegen országban, a „jogok”, „érinthetetlenség”, „szegény ők” égisze alatt; szerinted nem akar egy bal combot mondjuk…? Észak-Indiában ugyanilyen állati sorban működő ’férfiak’ vannak, akik a busz hátuljában erőszakolnak meg diáklányokat, majd dobják le a buszról. Én nem látok különbséget közöttük, és a képeken lévő jóemberek között.

Mielőtt „idegengyűlölő” lennék, egyáltalán nem erről van szó. Arról van, hogy ezek exponenciális folyamatok. Gondolj bele, hogy 2 hónapja azt sem tudtad, mi az, hogy menekült. Azóta napi 800-1000 érkezik hirtelen. Ami már fél éve szerepel a predikciókban, és még régebb óta a tanfolyamokon. Azt is írtam még decemberben, hogy „Európa nem lesz ugyanolyan, mint volt”, és hogy „a háború megjelenik az utcákon”. Utána jött pár hét múlva a Charlie Hebdo dolog. Ha megnézed a cikkben a képeket, ez már amolyan mini-háború, Magyarország belterületén. Gondoltad volna pár hete, hogy sok fekete, barna ember itt balhézik? Én igen, le is írtam. Azt is, hogy még többen fognak.

Olyat is írtam még hónapokkal ezelőtt, hogy megszűnik a határok átjárhatósága. Erre ezt látod a hírekben, ezt posztolod, ezen vitatkozol. Le van zárva Calais és Dover között az út, az európai országok határai egymás előtt menekültügyekben, és most délen jön majd a kerítés. Olyat is írtam, hogy 2018-tól még az is lehet, hogy kijárási tilalom lesz, és/vagy bevonják az útlevelünket. Ennyire nehéz elképzelni ezt? A fent leírtakat és megtörténteket sem hittétek el. Emlékszem, pár hete valaki leállt itt kommentben „okosakat” írni, hogy „Jajj Ricsi, így meg úgy”. És nem válaszoltam neki. Rengeteg esetben azért nem válaszolok, vagy beszélgetek, mert ez van. Az emberek annyi mindenről formálnak „véleményt”, amiről fogalmuk sincs, nem értenek hozzá, hogy teljesen értelmetlen, időpazarlás végighallgatni. Olyan, mintha én a hídépítésről okoskodnék. Fogalmam sincs róla.

A dialektika alapján minél több fekete ember, „menekült” jön be, annál jobban szorulnak a határok, és vele együtt a javak. És ők egy dolog miatt vannak itt. Elfojtott Mars… A Férfiak kiherélése miatt. Heteroszexuális középkorú Férfiként olyanok vagyunk, mint a hópárduc, az orrszarvú, kihalófélben levő, veszélyeztetett egzotikum vagyunk. Pár hete írtam, és akkor egy menekültről nem volt még hír a médiában vagy Európában, hogy „hamarosan itt fognak tombolni a fekete emberek az utcákon a sok elnyomott Mars miatt”, és itt vannak.

Ha Férfi vagy, akkor egyik oldalról a neved „Kuss”, a másikról mindenki akar egy darabot belőled. Akarnak és utálnak, keresik a társaságod és nem tudnak mit kezdeni veled. És előbb-utóbb kihalsz. Minél több nő jár konditerembe, vágatja le a haját, hordja vörösen, válik el, küzd, kapar, harcol, kussoltat be minket férfiakat, annál több fekete ember jön be ide.

Én menetközben rájöttem, hogy a célom nem lehet ennek a folyamatnak a megállítása. Mert senkit nem érdekel, őszintén… Ahogy kiírtam, hogy mik a Mars-termelő profilképek és borítóképek, pár embert érdekelt, ők lecserélték, a többség attitűdje: „Szűrd meg, amit Ricsi mond, vedd magadra, ami az egodnak megfelelő, és menj tovább!”. Nekem ez is oké.

Mivel lehet látni a folyamatokat, ezért dolgozom az elmúlt egy évben állatként, heti hat napban akár 12 órákat, hogy legyen tőkém, amikorra ’indul’ a folyamat. Egy dolog van még hátra: hogy ha addig nem sikerül meggyógyítani a dioptriámat, tudjak csináltatni 2-3 olyan szemüveget, mint ami a kosarasoknak van. Akkor kész, és jöhet, aminek jönnie kell.

Minden rövid hajú nő, minden vörös hajú, tetovált, gyúrós, kutyát tartó, küzdő, dolgokba belevágó, majd kitáncoló, egyedül kaparó, érzelmekre, kinyílásra, kapcsolódásra nem képes nő termeli a Mars energiáit, ami ’bevonzza’ kintről ezt, kontrollálatlanul. Minden férfinemű, aki nem képes kiállni magáért, egyedül helyt állni, építkezni, a lelkével, szellemével foglalkozni és Felemelkedni, szintén ’bevonzza’ a kontrollálatlan, harcoló, tomboló félállati lényeket. Minden ember egy sejt az Univerzum és az emberiség testében, ami rezgéseket bocsát vagy nem bocsát ki, így amikor épp levágatod a hajad, gyúrsz, futsz, tetováltatsz, fülhallgatóval a füledben bujkálsz az utcán, éppen egy következő hullámban hívod be a vadakat.
Ha mindez megfordulna, akkor nem jönnének; ez a dialektika. A kérésem, hogy tedd félre az egódat, az Apa-témákat, haragot, és ne vágd rá kapásból, hogy „Ez a csávó hülye!”. Úgyis jönni fognak, minden szinusz-hullámos, és megyünk az aljára; annyit tudsz tenni, hogy ha nőként nem termeled ilyen erővel a Mars-ot, nem hozzád fognak ’bekopogni’. Hasonló hasonlót vonz, így lesznek akik mellett elmennek majd, és lesznek, akikre mágnesesen ráugranak. Én ezért is zongorázom, és ezért nem „kussolok”, pedig emiatt napi szintű a konfrontáció a többséggel, a kisebbséggel pedig emiatt kiváló a viszonyom, és értékelnek.

http://alfahir.hu/az_elrabolt_europa_a_kaoszba_taszitas_hat… - Ez egy olyan írás, ami valahol „vélemény”, de maximálisan egyetértek vele, ugyanazokról a folyamatokról, ívekről beszél, amikről én is, évek óta.

Ő pedig szubjektívebben, elfogultabban, és ’hivatalos’ állást foglalva, amiért elnézést kérek, de ebben is pont ugyanarról van szó:
https://www.facebook.com/kulturalis.kreativok/photos/a.137363223004197.29077.129002513840268/876804405726738/?type=1

A harmadik fő téma jelenleg a Melegházasság. A melegeknek joga van házasságot kötni. Ez oké. Aki meglát egy meleg párt az utcán, és elveri őket, az gáz. Ez is oké. Ez így egyensúlyban van. A baj mindig a véglet. A véglet, ha kivégzik, üldözik a melegeket. És van egy másik véglet. A kampányolás. Ami most is történik. Ez már régen nem a jogokról szól szerintem, ez már kampány, amit úgy hívok: „a nemek szétverése”. Ez már marketing, térítés, a heteroszexualitás ’üldözése’ passzív eszközökkel. Ha nem ünnepelsz, nincs szivárványos profilképed, akkor elmaradott vagy, homofób, és félni kell tőled. Hidd el, és ezt most tényleg kérem, heteroszexuális középkorú férfiként sokkal kisebb a mozgásterem, mint a melegeknek! Mindegy, mit csinálok, túlzott reakciókat kapok pro vagy kontra. Eddig ez a melegekre volt igaz, ma a heteroszexuális férfiakra. Folyamatos meghurcoltatás az életünk, és alig találunk párt. Eddig ez a melegekre volt igaz.

Egy nő egy másodpercen belül azt akarja, hogy dugjam meg, de ne dugjam meg, hanem csak beszélgessek vele, legyek határozott, de legyek érzékeny, préseljem a falhoz, de hagyjak neki teret, szenvedélyesen kapjam el, de legyek lassú és türelmes, vegyem el feleségül, költözzek vele külföldre, de költözzek vele Magyarországon vidékre, hagyjam békén, legyek az apja, tartsam el, de támogassam a tanulmányaiban, támogassam a munkájában, de ne hagyjam, hogy tanulnia kelljen, ne hagyjam, hogy dolgoznia kelljen. Ez nem húsz nő egyszerre; ez egy mai nő.

Ahogy a Férfiak eltűntek a múlt században, most tűnnek el a Nők utolsó példányai, és maradnak a nemtelen váltivarú egyedek az emberek között. Ami nem egyenlő a homoszexuálisokkal! Ez a ’mai’ ember. Akárhány homoszexuálist ismerek, egy közös bennük, hihetetlenül sok elfojtott harag, düh, magyarul Mars van bennük. Ebből ered az intézményes és egyéni szégyen, bűntudat, tépelődés témája, és mindennek egy gyökere van: a rendezetlen Apa-kép, Férfi-kép, legyen az leszbikus, vagy ’férfi’ homoszexuális. És ahogy tűnnek el a Férfiak, nincs már integrált Mars, hogy ezt megfogja, és ahogy tűnnek el a Nők, már az sem.

Ez egy tendencia. Igen, egyre több lesz a homoszexuális, egyre több lesz az impotens, a gyerektelen, az egyedülálló, az androgün, az infantilis, ahogy megyünk le a szinuszhullám aljára. Egyre több lesz az elnyomott Mars, mert az valamiért küzdést, valamiért építkezést, integrált én-kezdetet, szexualitást jelent. Hoppá, ahogy fentebb olvastuk, az elfojtott Mars hozza be ide a kirobbanó Mars-ot, fekete emberek, majd háború formájában.
Minden szivárványos profilkép, kampányolás, melegezés szépen nyomja le a nemeket, ezzel a Mars-ot, és a hátsó ajtón, a dialektikában hozza be a háborút. A Nagyot. Nekem ez oké, csak gondoltam jó, ha szólok, és látjátok, értitek, hogy mi mivel függ össze a háttérben.

Mindhárom hírben egy a közös: a nemtelen, gyermeki, impotens, ’modern’, felelősséget, aktív munkát nem vállaló életforma. Most érik össze a hátulütője. A ’szabadságból’ így lesz bezártság, az ’egyenlőségből’ így lesz az, hogy mindenki elveszti majd a jogait, a ’nemi egyenjogúsításból’ így lesz/lett az, hogy eltűntek a nemek. Ilyenkor kellene még belehúzni kicsit, még jobban pörgetni ezt, hogy teljes legyen a káosz. Már nem csak Ricsi fog hamarosan csúnyán nézni Rád, és szívni a fogát, hogy élhetetlen a világ, sötétebb szempárok fognak Rád csúnyán nézni. Ez lehet, hogy félelemkeltésnek hangzik, de az legalább kicsit elgondolkodásra késztetne. Az a nagyobb baj, hogy ez „tény”. Én már ’látom’, Te még nem. A fizikai szemeddel hamarosan fogod látni. Pár hét, hónap.

Többi ’spiri’ cikkben, megosztásban olvasom, hogy „gondolj szépeket, és nem lesz háború, nem lesz baj”. Pont ettől lesz. Pont a herélt, lebegő, képzelgő energiák miatt vezérel be a dialektika ide nem angyali, állati lényeket. Minél rózsaszínebb vagy, annál feketébbeket. Minél ’szeretettelibb’ vagy, (ami nem más, mint a Mars-od elnyomása), annál vadabbakat. Minél zártabb vagy, annál jobban fognak nyitogatni, és a külvilágban bezárni.

Egy megoldás lenne: a nemekhez visszatalálás, a Férfi-energia visszahúzása a létezésbe, működésbe; és min megy a kampány? A nemek eltörlésén és a ’női’ energiák hörgésén. ’Női’ jóga, ’női’ spiritualitás, ’női’ munkahelyek, ’női’ vezetők. A „női” szavak mögött mindegyik valójában Férfi-minőség. Jóga, spiritualitás, munkahely, vezetés, évezredekig mind Férfi-minőségek voltak, és kényszerből mentek oda ’nők’ a huszadik századtól. Mivel ott vannak, a férfiak oda már nem tudnak visszamenni, mert nincs hely. Ördögi, ostoba és karikaturikus kör ez.

És mivel ott vannak, szenvednek, mivel szenvednek a hölgyek, még jobban csúcsra járatják, hátha kikeverednek belőle, holott egyre mélyebbre ássák a kerekeiket ebben a mocsárban. Ennek sosem lesz vége, és csak érzelmileg elfogysz, cisztád lesz, miómád, rákod, kiszáradsz, és kifelé azt mutatod, azt kell mutatnod, hogy mennyire élvezed mindezt. És nekem közben négyszemközt elmondod, mennyire elfáradtál benne, mennyire utálod az egészet. Én ezt megértem és elfogadom, de tapsolni nem tudok hozzá. Mert ez l’art pour l’art kínlódás a legtöbb esetben, és intelligencia és jóindulat kellene, hogy ezt felismerjük, azok pedig nagy kincsek, ezért ritkák, főleg együtt a kettő. Azzal tudnál segíteni magadon, ha abbahagynád, minél előbb. Ennyire egyszerű.

Nőknek vissza kellene menni Női minőségekhez, Férfiaknak Férfi minőségekhez, és akkor az örvény tölcsérének beszűkült aljáról vissza lehetne térni koppanás nélkül; elvben. A dialektika szerint viszont nem. Le 'kell' menni koppanásig, hogy onnan induljon fel az örvény. Én mint a kisangyal csinálom a Férfi dolgokat, hogy ne koppanjon akkorát az egyéni életemben. Veletek sem konfrontálódom, nem szólok be, ha észrevettétek, már hetek óta, mert kell az erő és az energia másra. A többség életében koppanás lesz, egyének tudnak majd ugrálni, leginkább ketten együtt, Párként. Férfi-hoz Nő kell, Nő-höz Férfi, én ezért várok ekkora türelemmel.

Babity Richárd

Szólj hozzá!

Címkék: szerepek változás társadalom félelem boldogság felelősség menekült tisztelet felismerés szokás otthon cél másság telepes félrevezetés védtelenség

November - December programjai

2014.11.17. 16:24 :: Lélekszerelő, MAGYART

November 18. - 18 órától, Célkeresztben a párkapcsolat, előadás az XY-ban,          ( Fehér út 10. www.xybudapest.hu , https://www.facebook.com/events/916166935066236/)

November 19. - 18 órától, Spirit Lélektársas a Lélekszerelővel a Csobánc utca 11-ben, (https://www.facebook.com/events/1496869670594658/)

November 20. - 18 órától, Ridikül szalon az XY – ban, téma: Mi zajlik a világban? Időkép a mostani energiákról és a változásról. Erő, hit, spiritualitás.(https://www.facebook.com/events/716258785116713/)

November 28. - 18 órától, Előadássorozat a Betegségek lelki okairól, Van egy hely központban, (www.vanegyhely.hu , Röck Szilárd utca 11. , https://www.facebook.com/events/751339031580186/)

November 29. 9,30-19 Napszerűen, férfiasan – a Férfiak Klubja szervezésében Debrecen (https://www.facebook.com/events/304691346383588/)

November 30. 9,30-19 Napszerűen, férfiasan – a Férfiak Klubja szervezésében Szeged (https://www.facebook.com/events/1487061841559682/)

December 2. - 18 órától, Célkeresztben a párkapcsolat, előadás az XY-ban,              ( Fehér út 10. www.xybudapest.hu , https://www.facebook.com/events/916166935066236/)

December 3. - 18 órától, Spirit Lélektársas a Lélekszerelővel a Csobánc utca 11-ben, (https://www.facebook.com/events/810980198945343/)

December 7. 9,30-19 Napszerűen, férfiasan – a Férfiak Klubja szervezésében Budapest (https://www.facebook.com/events/705280082887738/)

December 13-14. 10 órától, Szüless újjá a szeretetben! - Kétnapos work shop az XY-ban , (https://www.facebook.com/events/715188315237194/)

December 16. - 18 órától, Célkeresztben a párkapcsolat, előadás az XY-ban,           ( Fehér út 10. www.xybudapest.hu , https://www.facebook.com/events/916166935066236/)

December 17. – 18 órától, Spirit Lélektársas a Lélekszerelővel a Csobánc utca 11-ben, (https://www.facebook.com/events/737111786377117/)

December 21. 11 órától, FÉNYVÁRÁS, Dobogókőn (túrával, tűzgyújtással, https://www.facebook.com/events/805784729444486/)

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Somogyi Péter

lélekszerelő, Hagyaték Őrző

Szólj hozzá!

Címkék: programok játék ünnep rendezvény öröm fény túra meditáció remény advent lelkesedés nyeremény felismerés születés önismeret turul lakoma szer sípálya zsindelyes szakrális önbecsülés önfejlesztés lélekszerelés fényvárás tűzszertartás Jézus Isten

SZEX

2014.11.01. 02:38 :: Lélekszerelő, MAGYART

A szex, mifelénk, általában a SZER-elem része. Na persze, azon kívül is lehet örömet és boldogságot találni benne. Talán mégis kezdjük a szer-elem részeként.

 

Sokan keresnek fel, akik a kapcsolatukat akarják megmenteni. Derék dolog! Tényleg. Szívesen is segítek, mert egy jó kapcsolat, csodás dolog. Mégis döbbenten állok az olyan helyzetek előtt, ahol a javítandó kapcsolatban nincsen szex. Nem rossz, hanem nincsen. Nem 2 hete, hanem évek óta! Olyat is hallottam, ahol 6 éve nem érintkeztek a felek szexuálisan. Vajon mit gondolnak, milyen alapon lehet akkor a kapcsolatot rendezni? Ott ahol vonzódás sincs?

 

Ugye, az igaz szerelemben megélt közös orgazmusos, összeolvadás, az ISTEN KÖZELI élmény! AZ! Ha egyszer ment együtt, akkor hogyan lehet lemondani róla! Érthetetlen!

 

Ja, hogy soha se ment? Értem, de akkor meg minek kellett összeházasodni? Pillanatnyilag jó ötletnek tűnt? Eljött az idő? Gyereket akartam? Nehogy kifussak az időből? ...

 

Van olyan aki szerint ezen esetek magukban rejtik az esélyt?

 

Szinte kizárt! Bár csodák azért vannak. Extra helyzetek is. Extrém megloldásokkal. De a többség esetében nem ez a helyzet.

 

Először mindenki gondolkodjon el azon, volt-e valaha olyan jó a kapcsolatuk, aminek az emlékére lehet építeni. Volt-e megélt Isten közeli állapotuk az adott partnerral, vagy csak a fenti vicces válaszok adottak. Így aztán eldönthető, hogy érdemes-e egyáltalán lépni, küzdeni, harcolni...

 

A szexualitás egy párkapcsolat 50%-át teszi ki. Nem időben, hanem minőségben. Az a személyes összehangoltság, az összeolvadásban megélt lelki közösség adja azt az alapot, amely megakadályozza a kitekintgetést, a kalandozást, amely elég erőt ad az élet egyéb nehézségeinek a leküzdéséhez... Ez a létrejött közösség segít abban, hogy nemi szerepeink által adott feladatainknak is eleget tudjunk tenni. Pl.: az anyagot fénnyel átitatva Isten felé vigyük. A közösségnek hasznos tagjai legyünk...

 

Mert ugyan úgy fogalmazunk, hogy egymásból merítünk erőt, de ez részben igaz csak, hiszen az Isten közeli élmény során, nem egymásból, hanem mindketten Istenből merítkezünk, összehangoltan, a másik segítségével válunk teljesebbé, boldogabbá! A közös élmény ereje az ami minket arra ösztönöz, hogy a másik felünket, a későbbiekben támogassuk, minden téren, hiszen mi együtt...

 

A szexualitás, öröm forrás, de a spirituális életünk legnagyobb misztériuma is, amely a földi létezésünket kiteljesíti, a teljes élet elengedhetetlen része!

 

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyaték őrző

 

1 komment

Címkék: család férfi döntés szerepek szerelem kapcsolat boldogság szeretet szenvedély felelősség születés önismeret befogadás találkozás spiritualitás helyes szakrális lélekszerelés női szerep

Májusi programok

2014.05.14. 02:30 :: Lélekszerelő, MAGYART

Májusi programjaim:

 

Május 14-28. Párkapcsolat I-es sorozat (https://www.facebook.com/events/670948019634285/)

Május 15-22-29. Előadás az X&Y központban, MIT ÜZEN A TESTED? – Betegségek lelki okai (minden csütörtökön, https://www.facebook.com/events/288841694610758/ )

Május 18. Teremts új világot magadnak! Tanfolyam (https://www.facebook.com/events/1414326208830660/ )

Május 24. Napszerűen, férfiasan, Tanfolyam (https://www.facebook.com/events/590259571070746/ )

Május 25. Holdként fényben, Tanfolyam (https://www.facebook.com/events/612216485532502/ )

 

Minden program megtalálható a www.lelekszerelo.hu oldalon is, a jobb oldalsó programok cím alatt.

 

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyaték őrző

Szólj hozzá!

FÉRFI? Kiféle, miféle? Szükség van rá egyáltalán?

2014.05.05. 18:22 :: Lélekszerelő, MAGYART

Komoly és szigorú kérdések. Biztosan van olyan nő, aki komolyan mondja, NEKI nincsen szüksége férfira. „A férfiakkal csak gond van... Majd meglátod kislányom, milyenek a férfiak... Hazug..., silány alakok... Nem számíthatsz rájuk...” Folytathatnánk a sort rengeteg olyan gondolattal, amit a környezetünkben hallhattunk. Mindez szomorú, vagy inkább érthető? Kiderül...

 

A szépség szimfóniája című könyv szerint, mindkét világháború kitörésében szerepet játszott az a tény, hogy a REND szerinti nemi szerepek eltolódtak, megváltoztak... Mit jelent ez? Pl.: divatba jött a hátdekoltázs. Mit szimbólizál? Azt, hogy a nő hátat fordít a férfinak.

 

Sok nő panaszkodik arra, hogy a szexuális életük a párjával szinte megszűnt, vagy legalábbis sekélyes. Nos, azoknál a kapcsolatoknál, ahol a szerepek nem a klasszikus nő-férfi szerep szerint alakulnak, hanem mondjuk úgy élnek, mint 2 testvér, vagy mint anya és kisfia, könnyen belátható, hogy nincsen szükség a szexre, sőt abnormális is lenne a gyerek szülő, vagy a testvér szex. Tehát, nincsen. Ilyen helyzetekben, sokszor hangzik el, hogy a felek a gyerekek miatt maradnak együtt, már ha kiderül a baj, hiszen legalább ők nem veszekednek. Az ilyen párok hülyének nézik a gyereküket. Pedig a gyerekek, mindent tudnak. Sőt... Sajnos a nagyobb baj nem az, hogy nem tudjuk őket átverni, hanem az, hogy egy ilyen családban nem tanulják meg a megfelelő női és férfi szerepeket, így szinte semmi esélyük nem lesz a születési feladatuk teljesítésére, mely szerint, fiúk-féfiak, vagy leányok-nők. Mint tudjuk, minden okkal történik, tehát az is milyen nemi szerepet választottunk magunknak, ami beleillik az életfeladatunkba.

 

Nos, a női emancipáció eredménye, hogy egy jó nő, akkor elég jó NŐ, ha elég jó férfi. A feladatok felcserélhetetlenek, mert míg a nők képesek férfi feladatokat ellátni, fordítva ez nem igaz. Se testet alkotni, szülni, táplálni nem tudunk mi férfiak, de az energiatesteinket se kölcsönözhetjük a gyermekeinknek, mert azokat 21 éves korukig a felnőtté válásig az édesanyjuktól kapják. Könnyen belátható, hogy napjainkban a nők mind a női, mind a férfi feladatokat vállalják, túlhajtva magukat. Felemrül az is, hogy amíg a férfi feladatoknak próbálnak megfelelni, vajon milyen hatásfokkal látják el azokat a női feladatokat, amelyek csak rájuk várnak. Egy szó mint száz a nők nyögnek a dupla feladat alatt, míg a férfiak feladat nékül hánykolódnak a világban. Ráadásul, ha a nők leadnának a feladataikból, általában a női feladatokat passzolnák át a férfinak.

 

Bizony, ha a női társadalom nem akar belerokkanni a feladatokba, jobban teszi, ha VISSZADJA a fériaknak a férfi feladatokat! VISSZADJA! Nem azt várja, hogy a férfi majd megküzd értük, hanem visszaadja. Mindez persze ma már nagy türelmet követel, hiszen a férfi mint olyan már elszokott attól, hogy felelősséget vállaljon, ellássa feladatát. Női társaink sokszor buknak el azon, hogy nem képesek kivárni, amíg a férfi felnő a feladathoz. Nem segítik őt abban, hogy tegye a dolgát, hanem türelmetlenkedve, stresszelik, majd feladásra kényszerítik. Míg ugyanis a férfi, ha egyedül él és önellátó, a megfelelő nő megjelenésekor azonnal lemond a „képességeiről”, addig a nő, büszké kérkedik a megszerzett tudással, olykor a társ rovására is. Így persze az ivartalanított férfi soha sem válik azzá, amire született.

 

Sok nő hivatkozik arra, hogy már a mama... Ez igaz lehet, de mégis az új családban már rajta múlik a szerepek helyes megélésének az elősegítése. DE MÉGIS MIÉRT TENNÉ?

 

Miért? Nos, azért, mert ugyan ma nem úgy tűnik, hogy valami komoly baj következhetne, de kizárni nem tudjuk. Gondoljunk csak a balkáni háborúra vagy a mostani ukrán helyzetre. Pillanatok alatt szükségünk lehetne férfiakra, akik megvédik a hazát, a családjukat... De az ivartalanított férfi, legfeljebb egy plusz gyereknek számít, nem védelmezőnek!

 

Nos, hölgyeim, nem azt mondom, hogy készüljünk a rosszra, a bajra, de állítom, ha a megfelelő szerepek szerint éljük az életünket, akkor a férfi-nő kettőse, az teremtés EGY-sége, minden helyzetben a legjobban szerepel majd! De ehhez elengedhetetlen a FÉRFI, akinek az újrateremtésében, bizony komoly szerepe van a NŐ-nek!

 

Hölgyeim? Leányok? Nők? Asszonyok? – Előre fel!

 

Májusi programok:

május 7. Teremtés I-es tanfolyam: https://www.facebook.com/events/524855834286438/

május 14 Párkapcsolat I-es tanfolyam: https://www.facebook.com/events/670948019634285/

május 15-22-29. Előadás sorozat az XY-ban: http://www.xybudapest.hu/hirek/2014/lélekszerelés-előadássorozat.html

május 18. Hogyan teremtsük világunkat: https://www.facebook.com/events/1414326208830660/

május 24. Napszerűen férfiasan: https://www.facebook.com/events/590259571070746/

május 25. Holdként fényben: https://www.facebook.com/events/612216485532502/

 

Somogyi Péter 

Lélekszerelő, Hagyatékőrző

www.lelekszerelo.hu

www.lelekszereles.blog.hu

https://www.facebook.com/Lelekszerelo.Somogyi.Peter

https://www.facebook.com/groups/istentenyeren/

Szólj hozzá!

Címkék: élet család választás érzelem isten felnőtt változás esküvő szerelem szent szeretet felelősség érzések pár hagyomány társ királyfi feleség vonzás szertartás szülők egység szakrális védtelenség Isten

Márciusi programok

2014.03.05. 01:30 :: Lélekszerelő, MAGYART

Márciusi programok:

 

Március 4. Előadás, Alory (18 óra, XVI.ker. Bíztató út 11.): Mitől nő a nő és mitől férfi a férfi? Elmosódnak a határok? Átalakulnak a szerepek?

Március 6-20. Work shop, (18 óra, VIII.ker. Csobánc utca 11.): Párkapcsolat II.

Március 12-26. Work shop(18 óra, VIII.ker. Csobánc utca 11.)Teremtés sorozat II.

Március 14. Előadás, Van egy hely (18 óra, Röck Szilárd utca 11.): Isten természete, a teremtés rendje, mire való a lélekszerelés?

Március 16. Ima és felajánlás Magyarországért, Dobogókő, Zsindelyes, 11 óra

Március 18-23-ig, Méregtelenítő tábor a Balatonnál

Március 18. Előadás, Alory (18 óra, XVI.ker. Bíztató út 11.): Szakralitás a mindennapokban

Március 22. Nyílt nap, Van egy hely (9-től, Röck Szilárd utca 11.)

Március 30-április 6-ig, Méregtelenítő tábor Dobogókőn

Április 1. Előadás, Alory (18 óra, XVI.ker. Bíztató út 11.): A gyermek, esély vagy akadály?

Április 3-17. Work shop, (18 óra, VIII.ker. Csobánc utca 11.): Párkapcsolat III.

Április 9-23. Work shop(18 óra, VIII.ker. Csobánc utca 11.)Teremtés sorozat III.

 

Érdeklődni lehet a:

https://www.facebook.com/Lelekszerelo.Somogyi.Peter?ref=hl

oldalon, a www.lelekszerelo.hu  oldalon, illetve a www.alory.hu oldalon, vagy a lelekszerelo@gmail.com címen.

Mindenkit szeretettel várok!

 

Somogyi Péter

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet család választás gyerek döntés isten teremtés egészség szerelem félelem gyermek bátorság hit szeretet ima felelősség véletlen pár hagyomány önismeret ok társ tanítás böjt szer vonzás felajánlás dobogókő édesanya teljesség megtisztulás jövendő édesapa tanfolyamok okozat lélekszerelés lélekszerelő

Programok februárban

2014.02.08. 18:19 :: Lélekszerelő, MAGYART

Kedves Olvasó!

Februárban a következő programjaim lesznek.

Érdeklődni a jelölt oldalakon lehet.

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyaték őrző

www.lelekszerelo.hu

www.lelekszereles.blog.hu

https://www.facebook.com/Lelekszerelo.Somogyi.Peter

https://www.facebook.com/groups/istentenyeren/

 

Programok:

 

Február 6. és 20. Párkapcsolat work shop I. Rész 18 óra, Csobánc utca 11.

Február 11. és 25. Önfejlesztő tanfolyam, Alory, 18 óra, Bíztató út 11.

Február 12. és 26. Teremtés work shop I. Rész, 18 óra, Csobánc utca 11.

Február 18. Alorys előadások, 18 óra Bíztató út 11.

Minden jelentkezőt szeretettel várok!

Péter

Szólj hozzá!

Címkék: programok család segítség férfi tanfolyam döntés isten teremtés anya szerelem kapcsolat bátorság szeretet felelősség probléma szokás csoda pár tréning tanács önismeret házasság társ férj feleség befogadás őszinteség önbizalom vonzás terv teremtő tett teljesség önbecsülés önfejlesztés talentum önbecsapás női szerep igazi társ nap szerű

Elengedés – Felajánlás Istennek

2014.02.08. 18:18 :: Lélekszerelő, MAGYART

Nagyon népszerű napjainkban az elengedés éppen úgy, mint kifejezés és mint módszer. Vannak szakavatott és kevésbé szakavatott képviselői. Egy azonban biztos, van helye a világunkban és sok esetben segít is a bajunkon.

 

Sajnos sokan azt gondolják, ha mindent nyakló nélkül elengednek az a jó megoldás és teszik ezt mindennel, ami csak eléjük kerül. Ennél jobban járunk, ha megnézzük, új dolog-e az elengedés, mint technika a világban. Láthatjuk, hogy nem az. A keresztény magyar hagyomány is ismeri, alkalmazza. Itt úgy mondják, FELAJÁNLOM AZ ISTENNEK! Azért jó tudni ezt a kifejezést, mert hamar rájöhetünk, mi is valójában az elengedés lényege.

 

A segíts magadon, az Isten is megsegít mondás mentén elmondhatjuk, ha mi megtettük a magunkét, a tőlünk telhető legtöbbet, akkor „jön” az Isten és hozzáteszi a maga részét, a maga felét. De ahhoz, hogy ez megtörténhessen, a mi tetteink után fel kell ajánlani az Istennek az egészet. Mi történik ilyenkor? Azzal, hogy felajánlottuk Istennek, lemondunk valamiről. Ha Isten kezébe tesszük a megoldást, akkor lemondunk az irányításról. Hiszen átadjuk azt az Istennek, tegyen a saját belátása szerint, hiszen mi már megtettük, amire képesek vagyunk.

 

Tehát lemondtunk az irányításról. Pontsan úgy, mint amikor követdobunk a vízbe. Megfigyelhetjük, hogy a bedobott kő, a mi tettünk, nyomán hullámok keletkeznek és eljutnak egészen távoli területekre is befolyásolva az éppen aktuális áramlatokat. Kioltva, összeolvadva, egymást erősítve haladnak. Beláthatjuk, hogy semmi értelme újabb követ dobni a vízbe, erősítendő a korábbi dobásunkat, hiszen az nem adódik össze, csak „kullog” a másik után. Sőt mozgásával, újabb befolyásolást indít, amely már nem biztos, hogy a kívánt hatást éri el. Így aztán nincsen más dolgunk, mint a mi „dobásunkra” figyelni, hogy az legyen a tőlünk telhető legjobb! A többit rábízhatjuk a Teremtőre, aki a többi áramlatot irányítja, hogy elérjük, közösen, a kitűzött célt.

 

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyaték őrző

+3670 3354 114

www.lelekszerelo.hu

https://www.facebook.com/groups/istentenyeren/

https://www.facebook.com/Lelekszerelo.Somogyi.Peter

Szólj hozzá!

Címkék: segítség teremtés akarat áldás vonzás áldozat felajánlás szertartás elengedés teljesség irányítás Jézus Isten

Előadások az Aloryban

2013.11.15. 19:27 :: Lélekszerelő, MAGYART

Szólj hozzá!

Megbocsátás...

2013.11.15. 19:14 :: Lélekszerelő, MAGYART

Nehéz, súlyos szó...

Érezzük, komoly dolog van mögötte... Megtenni is nehéz... Vajon hogyan működik? Mi mozgatja? Fontos? Törekedjünk rá?

Van aki szerint akkor tudtunk megbocsátani, ha olyan az esemény ránk gyakorolt hatása, mintha meg sem történt volna. MEG SEM TÖRTÉNT! Hú de nehéz. Hiszen megbántott, rosszat tett, nekünk, családunknak, nemzetünknek... Mindezek ellenére viselkedjünk úgy, mintha meg sem történt volna? Meg lehet ezt tenni? Kérdések, kérdések. Van amit biztosan tudok. A megbocsátás folyamatát van ami nagyban segíti.

  1. Az ilető, aki a megbocsátandót végrehajtotta, elismeri tettét.
  2. Megbánja azt és bocsánatot kér.
  3. Ha lehetséges, jóvá teszi tetteinek a következményét.

Ebben az esetben sem megy simán a megbocsátás, de bizony sokkal könnyebb, mint olyan esetkben, mint amikor valaki továbbra is kitart a bántó, igazságtalan viselkedése mellett. Hiszen a fenti lépésekkel mutatja, hogy megért minket és bizony a jóvátétel is sok esetben segít. Például hitelrontás, gyanusítgatás esetén a megfelelő körben történő megkövetés komoly segítség. Persze, vannak olyan cselekedetek, pl. élet elvétele, amikor a jóvátétel, LEHETETLEN. Legfeljebb az őszinte megbánás segíthet.

„Bocsásd meg, ha megteheted, de el ne feledd!” – mondja az Ismerős arcok zenekar egyik dala. Nekem ez nagyon tetszik. Bár tudom, ha nem feledünk valamit, akkor nem beszélhetünk arról, hogy meg se történt. Hiszen az emlékezetünkben szerepel, tehát van. Miért szimpatikus ez a megközelítés? Talán mert azt mondja, hogy így ugyan megbocsátottunk, de az emlékezetünk nem engedi, hogy újra engedjük megtörténni magunkkal a már korábbi dolgot. 

Valószínűleg spirituálisan több, ha „meg sem történt” állapotban élünk, de vajon itt a Földön az emberi mértékekkel ezt el tudjuk fogadni? Nehéz. Pedig beláthatjuk, amíg a gondolatainkban van, valami, addig , erőt, energiát adunk neki. Tehát nem múlik teljesen el. Persze azt gondojuk, ez a minimális tudatban tartás segít minket abban, hogy újra ne történjen meg velünk a baj. Persze, azt is gondolhatnánk, hogy ha az adott esetből, mindent megtanultunk maradéktalanul, akkor nem fordul velünk elő újra. Na de ki meri azt hinni, hogy ő már mindent megtanult egy esetből? Valószínűleg ez a félelem nem engedi, hogy teljesen elfeledjünk ami történt.

Azt gondolom, hogy vannak a megbocsátásnak olyan fokozatai, amelyek már egészen jó úton tartanak, ha nem is teljes a megbocsátásunk. Meglátásom szerint, az már egy jó állapot, ha a minket ért sérelem nem akadályoz meg bennünket abban, hogy a minket megbántott személy bajbajutása esetén, segítséget nyújtsunk neki. Segítséget, hogy a bajból kiszabaduljon. Olyan esetekben, amikor másnak, aki nem bántott minket, szó nélkül segítenénk. Például: közvetlen életveszélyben. Meg tudjuk tenni? Képesek vagyunk erre? Mert ez egy fontos mérföldkő a megbocsátás útján. Jómagam, ha eddig el tudok jutni, akkor már látom, jó az irány, jó felé haladok. Sőt talán az is megengedhető, hogy ebben az állapotban megakadjon egy kicsit a folyamat, hiszen a normális kapcsolatainknak megfelelően tudunk már eljárni.

Tudjuk azt is, hogy minden EGY. Nem kettő, hanem egy. Minden Istenből való! Így aztán ha megbocsátunk valakinek, akkor az ránk is visszahat. Kétségtelenül. Aztán ott van a vonzás törvénye. Ami nem szerepel bennünk, azt nem tudjuk bevonzani, az nem jelenik meg a valóságunkban.

A spirituális utat járók egyik legnagyobb gondja mégsem a másokkal szembeni megbocsátásban rejlik, hanem abban, hogy maguknak nem tudnak megbocsátani. Pontosan, amiért ismerik a vonzás törvényét, sok esetben magukat hibáztatják események bekövetkeztéért. Ez látszólag jogosnak is tűnik, de csak látszólag. Azért van ez, mert az adott pillanatban a teremtés vagy az életút egészét nem látjuk, így az adott esemény hasznosságát sem érthetjük. Nem tudhatjuk, mik azok a jók, amik minket pont azért érnek majd az életünkben, mert az adott helyzetet átéltük. Nyilván, ha tudnánk, (már aki kíváncsi J) akkor könnyebb lenne elfogadnunk eseteket és ezáltal tudnánk könnyebben megbocsátani embereknek. Biztató azonban, hogy minnél elfogadóbbak vagyunk az eseményekkel szemben és keressük azok pozitív tanítását, nyitottá válva az Isteni sugallatokra, annál előbb kaphatunk segítséget, amely megkönnyíti a megértést és a megbocsátást.

Biztos vagyok benne, hogy minden hátterét csak a túlvilágon láthajuk át, de az is valószínű, hogy egy bizonyos mennyiségű információ mentén a többi teljes megértéséről már könyebben mondunk le.

 

Szóval J.

Jussunk el oda, hogy tudjunk segíteni a minket megsértőnek is, ha rászorul. De közben tanuljuk meg az esetből, amit csak lehet. Keressük a pozitív tanulságot az eseményben, azt amivel mi többek lettünk általa, akármennyire is nehéz volt amikor benne voltunk. Váljunk nyitottá az Isteni sugallatokra és tudjuk, hogy az Isten csak jót teremtett, a többi a kicsinyes anyagba ragadt emberi lét következménye, amely megfelelő helyzetfelismeréssel, jelenléttel elkerülhető, de legalábbis hasznossá tehető a magunk számára! Így lassan eljutunk a megbocsátásig, hiszen, ha már érzelem nem kapcsolódik egy korábbi esethez, az olyan mintha meg sem történt volna.

 

Meg se történt vola...

 

 

Somogyi Péter

lélekszerelő, hagyaték őrző

www.lelekszerelo.hu

www.lelekszereles.blog.hu

https://www.facebook.com/Lelekszerelo.Somogyi.Peter?ref=hl

https://www.facebook.com/groups/istentenyeren/

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: lét út szeretet hagyomány önismeret vonzás megbocsátás teljesség igazságtalanság feledés minden egy Isten

Önbizalom

2013.04.11. 02:14 :: Lélekszerelő, MAGYART

Bízni lehet másban, Istenben, a sorsban... De bíznunk kell önmagunkban is! Ha bízunk magunkban, azt nevezzük önbizalomnak. Jelen világunkban, ez a kimondva egyszerű dolog sok gond alapja.

 

Önbizalom. Bizalom önmagunkban. Nem könnyű elérni, megtartani... Azért nehéz szert tenni az önbizalomra, mert ahhoz, hogy ez kialakuljon több tényezőnek kell érvényesülni. Először is szükség lenne egy olyan környezetre, amelyben a viszonyok stabilak. Ahol lehetőség van egy értékrendhez mérni magunkat, egy olyan értékrendhez, amely pozitív és a belső érzékeink szerint is helyes. Ma onnan indulunk, hogy a valaha létezett értékeket mind megkérdőjelezték, elhiteltelenítették és a család tönkretételével az utolsó stabil viszomnyítási pontunkat is elveszítettük. Ennek a káosznak a legjobb mutatója, hogy a gazdaság alapja a tőzsde. A tőzsdén pedig nem üzleti érték alapján alakulnak az árfolyamok, a cégek értékei, hanem az alapján, hogy mit hisznek a befektetők. A hiedelmek pedig kommunikációs eszközökkel jól befolyásolhatóak, irányíthatóak. Szóval az értékeken alapuló, „állandó” környezet eleve nem áll rendelkezésünkre.

 

Szükség lenne még egy jó belső értékmérő rendszerre. Ez szintén csak keveseknek áll a rendelkezésére. Kizárólag azoknak, akik tudnak befelé figyelni. Azoknak akik befelé figyelve, csendben tudnak maradni, hogy az egyébént halk belső hangot képesek legyenek meghallani. Miért olyan nehéz ez? Azért mert ma nagyon nagy a zaj. Mit értek ez alatt? Minden lehetséges helyen valamilyen audió-vizuális benyomás ér minket. A lépten nyomon figyelmünket elvonó rendszerek nem engedik a belső csend kialakulását. További nehézség, hogy egy normális témát boncolgató értékes hírre, vagy 25 „szemét” jut. Így esélyünk sincs a helyes információk kiválogatására, amelyek útmutatóul szolgálhatnak, igazodási pontokat adhatnának.

 

Mindezek között a bizonytalan körülmények között aztán a környezetünk se segít mindket, hiszen ők maguk is bizonytalanok, mind a helyes és helytelen kérdésében, mind önmagukban.

 

Az is sokszor előfordul, hogy a bizonytalan környezetünk, a maguk önbizalomhiánya miatt, hajlamos arra, hogy mindent megtegyen, a mi önbizalmunk alapjainak az elveszejtéséért. Mondjuk azért mert ők csalódtak, félnek és nekünk is elmagyarázzák, jobb ha félünk, mert majd meglátjuk... Például így veszik el azt az álmunkat, hogy vár minket az igaz szerelem egy nő, vagy egy férfi oldalán. „Majd meglátod a nők/férfiak, mind ...”

 

Mindezek ellenére, van esélyünk arra, hogy kialakítsuk az önbizalmunkat. A legjobb, ha rájövünk, mi az amiben igazán a kedvünket leljük, amiben jók vagyunk! Tegyünk szert ebben a valamiben alapos tudásra. Mivel szeretjük ezt a dolgot, nem esik majd nehezünkre. Ebben az esetben a megszerzett ismerettel felfegyverkezve kiderül, van valami amiben jók vagyunk. Mire jó ez? Kindulási alap. Szerezhetünk vele elismerést, mind külsőt, mind belsőt, amely az önbizalmunkat megalapozza.

Ugyan ilyen jó megoldás egy kisebb lébőjt, vagy más böjt véghezvitele. Erősíti bennünk azt a tudatot, hogy le tudunk valamiről mondani, ha eldöntjük. Segít abban, hogy függőségekről lemondjunk és ezáltal felismerjük, képesek vagyunk irányítani az életünket! Ez is jó alap az önbizalmunk kialakulásához.

 

Nagyszerű módszer a sportolás elkezdése is. Itt is alkalmunk nyílik saját magunk, a „rossz” szokásaink legyőzésére! Kitartással, szemmel is jól látható, jól érezhető eredményeket érhetünk el, amely megint abban erősít minket, hogy KÉPESEK VAGYUNK!

 

Jól látszik, egy EGÉSZSÉGES ÖNBIZALOM eléréséhez, ÖNMAGUNK LEGYŐZÉSÉN KERESZTÜL VEZET AZ ÚT! Természetesen ez a többiek, a környezetünk elismerését is kiváltja. Igaz erre már nem lesz igazán szükségünk, hiszen, ha hiszi valaki, ha nem, MI TUDJUK, HOGY KÉPESEK VAGYUNK! Tudjuk irányítani az életünket!

 

 

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyaték őrző

www.lelekszerelo.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: segítség szerencse döntés isten teremtés egészség hit krisztus felelősség önismeret őszinteség önbizalom tett becsapás önmagunk önbecsülés önfejlesztés bőség önvizsgálat önbecsapás

Huszárvágás (az első könyvem)

2012.12.03. 09:08 :: Lélekszerelő, MAGYART

fot_1354521774.JPG_1107x1575

Egy héten belül megjelenik az első könyvem. Csak rendelés útján lehet hozzájutni. Egyéb előfordulási helyekről, folyamatosan ismertetem az olvasót itt az oldalon. A megrendelést a lelekszerelo@gmail.com címen lehet elküldeni. A könyv ára 3000,-Ft. Átvétel személyesen, vagy postai utánvétellel. Az utánvétel díját az ár nem tartalmazza.  Köszönöm megtisztelő megrendelését! Lehetőség szerint és az időm függvényében dedikált példány is rendelhető, hosszabb átfutási idővel.

Szólj hozzá!

Címkék: élet család tanfolyam döntés érzelem egészség szerelem félelem fény advent szeretet egy felismerés összefogás születés önismeret házasság intuíció áldás őszinteség szer vonzás szertartás egység elengedés szent korona teremtő hála gazdagság szűzanya életfeladat boldogasszony önfejlesztés önvizsgálat lélekszerelés igazi társ Isten Krisztus lélekszerelő Szív

Megmaradunk? - más tollából

2012.11.15. 15:51 :: Lélekszerelő, MAGYART

Megmaradunk ? !


Én is olvasom az okos, precíz kimutatásokat, hogy az elmúlt években
itt is - ott is mennyivel fogyott a mi drága népünk, és hogy a
statisztikák fényében mire számíthatunk. Természetesen én is ki tudom
számolni, hogy ha havonta leesik 10 cserép a házamról, akkor
mikor fog elfogyni az összes cserép és rám roskadni a ház. Az is
logikus, és ki is lehet számolni, hogy ha jön nekem ezer méterről az
autó ötvenessel, akkor hány másodperc múlva fog elütni...csak az nem
logikus, hogy miért nem ugrok félre, miért nem igazítom
meg a cserepeket az otthonomon, miért várjuk némán, passzívan a
sorsunk beteljesedését?

Egy statikusan gondolkodó világban élünk,a legtöbb ember abból indul
ki, hogy ilyen a világ, ez van, ezt kell elfogadni. Mostanában újból
és újból felcsendül bennem egy régi, Kájoni János által gyűjtött
csíksomlyói dal refrénje: "ha nincs kenyér keresünk!"
Igen, mi keresztények a mi Urunktól Istenünktől azt halljuk:
"Keressetek és találtok,zörgessetek és ajtót nyitnak nektek","bármit
kértek az én nevemben, azt megkapjátok"..Igen, egy változó, növekvő,
kibontakozó világot teremtett az Isten, és mi ennek a
folyamatosan születő világnak vagyunk a gyermekei. Nem statikus,
fáradt gondolkodás kellene vezessen bennünket, hanem egy dinamikus,
bátor, cselekvő, keresztény lelkület, a mi Urunk Istenünk szelleme. Isten
ránk bízta a teremtő erőt, merem-e azt használni
hittel, reménnyel? Szépnek látom Isten adta drága szülőföldemet? Azt
ami érték nekem, azt örömmel megmerem-e osztani gyermekeimmel???

Egy kedves vállalkozó itt Székelyföldön 15 év alatt egy kis csodát
teremtett, van neki panziója, sípályája és főleg sok sok vendége.Egy
nap felhívott szomorúan, hogy nagyra nőtt fia összepakolt és elment
Amerikába... Leültünk beszélgetni és én megkérdeztem
őszintén: "Mit gondolsz, ezt amit itt 15 év alatt megálmodtál,
felépítettél, más országban ezt el tudtad volna érni? Saját szájával
mondta ki, hogy nem. Hát akkor miért kell nap mind nap azt mondani,
hogy itt Erdélyben nem lehet eredményesen dolgozni meg nem
is érdemes, mert úgyis minden hiába, meg stb., stb. Ha a gyerekeid
nap mind nap csak azt hallják, hogy nehéz, hogy nem éri meg, akkor
miért ne mennének el a mi "rossz" világunkból?? Barátom némán
hallgatott, láttam, hogy érti azt amiről beszélünk. Végül is
ő űzte el, a problémák folyamatos felemlegetésével magától, szépen
fejlődő vállalkozásától a gyermekét. Így igaz,de gond egy szál sincs
- mondtam neki - most te kell vissza is édesgessed a fiadat! Ha
felhívod, ha írsz neki mindig mondd el, hogy mennyi vendég
volt, hogy ma hányan lovagoltak és hogy mennyi állatot tudtál
értékesíteni a saját tehéncsordádból. Nem kell bölcselkedni,valótlan
dolgokkal hencegni, csak az igazat mondd ki, de azt újból és újból
örömmel mondd el, mert a te örömödnek, bizakodásodnak teremtő
ereje van!! Használt a gyógymód, a fiatal ember, mint szakács
hazajött és vezeti apja konyháját.

Igen, folyamatos félrevert harangok mellett nem lehet családot
alapítani, munkát vállalni, gyereket szülni. Abba kellene hagyjuk az
állandó pánikolást, nyafogást, siránkozást és merjük kimondani a
gyerekeink, fiataljaink előtt, hogy ennyi cipőnk, ruhánk soha
nem volt, és őseinknek sem volt az elmúlt ezer év alatt, és azt is
mondjuk el, hogy ilyen mennyiségű élelmiszer, információ, luxuscikk
soha nem volt még a Kárpát-medencében. Nehéz a magyar ember sorsa?
Igen, vagy 10-20 kilóval átlagban valóban nehezebb a kelleténél,
és ezért kell fogyókúrázzunk. Ennyi kövér ember, megműveletlen föld,
leszüreteletlen almafa, megkapálatlan szőlőtőke soha nem volt itt a
Kárpát-medencében!
Miért sírunk? Miért űzzük el gyermekeinket,
fiataljainkat falvainkból, városainkból??

A félelem, a szorongás, ha csak irreális még akkor is mindenképp
kifejti a maga pusztító hatását. Hogy mennyire így van, elmondok egy
kísérletet: A tudósok vettek száz egeret, ötvenet beraktak egy
kísérleti terembe, a másik ötvenet egy ugyanolyan terembe zárták.
Arra voltak kíváncsiak, hogy a félelem, a szorongás, a stressz mit
fog eredményezni az egereknél?Éppen ezért az egyik megfigyelés alatt
álló terembe beraktak egy ketrecbe zárt macskát.Így bezárva a macska
nem bánthatta az egereket, de a szaga érződött, közben
nyávogott, morgott félelmetesen és a kis parányi állatokra ez az
irreális félelem is hatással volt.Abban a teremben hol nem volt cica,
az élet szépen ment a maga medrében, sok sok kis egérke született, a
párok gondoskodtak a parányi utódokról,vígan fejlődött
az egérpopuláció. A másik teremben, hol a cica a ketrecben
biztosította a stresszt, a félelmet, hiába, hogy egyetlen egeret sem
tudott bántani, az egerek nem hoztak kellő mennyiségű utódot, sőt
sokszor a megszületett utódokat is megették és azok a kis egerek
amelyek életben maradtak, sokkal gyengébben fejlődtek, betegesebbek
voltak, sőt mindenféle deviancia gyakrabban előfordult náluk,pl.több
volt itt a saját neme iránt vonzódó egyed.. Igen, a félelem, a
szorongás, még az irreális, alaptalan félelem is öl, pusztít,
megfojtja az áldozatát!! Ezt a gonosz lélek is jól tudja, ezért lengi
be világunkat ez a hatalmas nyugtalanság, félelem!! A Gonosz mindig,
de mindig a Szentírásban pánikol, ócsárolja a jó Isten által
szeretettel teremtett világot. Jézus Krisztus mindig, de
mindig vigasztal, biztat, bátorít! Azt kéri újból és újból, hogy ne
féljünk, hanem bízzunk benne!!

Végezetül szeretnék elmondani egy jó hírt! Erdélyben, tavaly télen,
a hideg miatt egy héttel meghosszabbították a téli vakációt és mi
szépen csendben pihentünk a nagy hó alatt. Érdekes a kollégáim
családjaiban toronymagasan a szeptemberi hónapban született
a legtöbb kisbaba. Igen, a csend, a nyugalom,a béke meghozta a maga
gyümölcsét. Szerintem ebben a mai gazdasági, társadalmi hullámverés
ben is, ha magunkban, környezetünkben békés nyugalmat tudnánk teremteni,
akkor Isten áldása kiáradna ránk és megmaradnánk.
Ha hitetlenül a gonosz lélekre figyelünk, akkor a félelem, a
szorongás, a legtöbbször felesleges pánik, alaptalan stressz
összemorzsolja a szívünket is, de a népünket is.

E néhány gondolattal szeretném megköszönni azt a hatalmas bizalmat,
szeretetet melyet folyamatosan érzek az anyaországi testvéreim
részéről, és kérek elnézést amiért nem tudtam Székelyföldről
személyesen elmenni Budapestre.
Adja a jó Isten, hogy áldás legyen ezen a mostani találkozón is!!
Csaba t.
Csíkszereda, 2o12 október 16.

Szólj hozzá!

Címkék: család isten teremtés gyermek keresztény krisztus ima haza sors születés csend ébredés tett szemlélet cselekedet lelki okok

Mi kell az Isteni segítséghez?

2012.08.25. 11:02 :: Lélekszerelő, MAGYART

Segítség

Segítséget az kap:

1. aki kér,

2. aki képes a segítséget elfogadni,

3. aki maga is tesz a megoldásért.

Általában a többség legfeljebb a kérésig jut el. Kér és vár! Hátha megteszi valaki helyette. Pedig nem teszi meg senki, főleg az Isten nem! Magyarul: "Segíts magadon az Isten is megsegít!"

Sajnos további nehézséget okoz, hogy az Isteni segítség kérése közben azt is meg akarjuk szabni, hogy az Isten, hogyan segítsen rajtunk. De ez éppen úgy megy, mint a cél elérésénél. A célt meg kell határozni, de az utat az élet szabja, ahogyan elérjük azt. Az Isten úgy segít, ahogyan ő jónak látja, amely a legcélszerűbb. Segíthetünk neki azzal, hogy a jeleit figyelve, gyorsan tanulunk, így elkerülünk pár zökkenőt az úton, kevésbé lesz nehéz a dolgunk.

Fontos dolog, hogy magunk is tegyünk valamit. Ugyanis, ha én megkérek valakit, hogy segítsen kivinni egy asztalt, akkor ketten megfogjuk és kivisszük azt. Ha ő egyedül megteszi, akkor ugyan segít rajtam, de nem nekem. Az életünket senki sem élheti helyettünk, így jobb, ha a "segít nekünk" módot választjuk. Mert, amennyiben szükségünk van egy kis asztal pakolásra, akkor az meg is fog történni, nincs letudva azzal a dolog, hogy valaki megtette helyettünk. Biztosan tudhatjuk, hogy az Isten semmit se tesz meg helyettünk, csak SEGÍT a céljaink elérésében, megvalósításában!

Lélekszerelő

Szólj hozzá!

Címkék: élet segítség döntés isten teremtés hazugság lélek jézus hit várakozás ima vonzás cél tett becsapás cselekedet

Nyári gondolatok - más tollából (Böjte Csaba)

2012.08.22. 17:09 :: Lélekszerelő, MAGYART

Böjte Csaba írása... 

TALÁN MAJD EGYSZER HABLEÁNYT TETOVÁLTATOK A MELLEMRE

A nyári vakáció egyik reggelén csengettek az ajtón, az egyik lányunk jött vissza az otthonba. Örömmel ugrott a nyakamba s kérdezte: "Mikor megyünk a táborba?" A kislány egy hosszú tanév után nagyon vágyott hazamenni a szüleihez.
Hazavittük a Dévától 200 km-re levő otthonába, de pár nap múlva visszajött, mert - telefonáltam! "Jöjjön, mert megyünk táborba". Hogy mondjam meg, hogy nem igaz, hogy nincs is semmiféle tábor, csak nem kellesz otthon, és igazából egy kegyes hazugsággal postáztak vissza tégedet?

Így most itt vagyunk a Csónakos partján, "táborozunk", hogy ne csalódjon, ki tudja hányadszor a gyermek. Ülök a víz partján és nézem a csapatomat. Forr a víz, én folyamatosan számolom a fejeket. Mind megvannak.

Egyszerre jönnek mellém, hozzám bújnak, mesélnek. Az egyik negyedikes lányunk megkér, hogy tetováltassak szép hableányt a mellemre. "Miért?" - kérdezem. "Mert apukának is egy olyan volt. - És elindul egy csacsogó kispatak - Az én apukám nagyszerű apa volt. Igaz, hogy sokat ivott, s egyszer, mikor korbáccsal megvert, kiütötte az egyik szememet. Nem akarta. Utána apuka is sírt, bánatában nagyon berúgott. Anyuka, mikor két éves voltam, akkor halt meg. Öngyilkos lett, mert sokat k...ott. És apu őt is megverte. De én nem leszek k...a."

Hallgatok, magamhoz szorítom e szép szőke kislányt. Ő csak beszél. Elmondja, hogy mennyi rossz ember van, és hogy az apukát olyan sokan 'bizgették', míg fogadásból megivott két liter vodkát. "Apukám olyan rendes volt, utolsó cseppig megitta, mert az ember, amit ígér, azt meg kell tegye, úgy-e? Apuka sokat hányt és meghalt."

Hallgatunk, a tó vize egykedvűen fodrozódik. Nagyon sok mondat van az életünkben, mit nem tudunk befejezni. Odajön egy másik kislány is. Vizes, szép barna bőre ragyog a napfényben. Három éve van nálunk, az osztály második tanulója. Beszélgetünk. Elmeséli, hogy milyen volt, amikor egy nagyváros állomásán koldult. Nagyon ritkán beszél erről. Most úgy beszél, mint más a nyaralásról: "Olyan bácsi is volt, aki egy egész kiflit adott egyszerre. De nagyon kellett vigyázni a rendőrökre, sokszor kutyával jöttek, s egyszer az egyik társamat meg is harapták a kutyák. Volt egy nagy szemetes láda, oda bújtunk el." És mondja, és mondja.

Úgy látom, hogy a víz, a játék, nemcsak a fizikai mocskot oldja, mossa s remélem viszi messzire. Aztán odasodródik két testvér, a harmadikat végezték. Szédületes energia tépi ezeket a fiúkat. Lendületükben mindenkit lesodornak a lábukról. Nem rosszak, de tíz percenként felsír, visít valaki mellettük. Mint a villámhárító a villámot, úgy vonzzák a 'galibát'. Rájuk szólok, s mint két ma született bárány kunkorodnak mellém. Ha már rohangálni nem lehet, hát engem kezdenek nyuvasztgatni ölelésükkel. Persze hogy beszélgetünk, és persze, hogy szóba jön az édesanya, akinél csodálatosabb anya nincs, de aki nagyon elfoglalt.

Sokszor megcsodálom Isten hatalmát, aki ilyen végtelen erőssé tudja tenni a gyermekek szüleik iránt érzett szeretetét. Mert én csak azt látom, hogy a gyermekek első áldozására a 18 km-re lakó anyuka, azokkal a lakkozott körmeivel és még egy szent szívét is megdobogtató szerelésével, nem tudott eljönni, bár meg volt beszélve és meg is ígérte. A fiúk kérésére egy pár perccel később kezdtük a misét. De nem jött el az évzáró szereplésre sem, és azóta sem jött egyszer se felénk. Megölelem a fiúkat és elismerem, hogy anyuka tényleg nagyon szép, csak az a baj, hogy nincs ideje. S hogy a tépelődésnek véget vessek, szabadon engedem e két szilaj paripát.

Táborozunk! Isten műve: a tó vize, a táj, a gyermekek, és minden olyan csodálatos. Végtelenül jól van minden, úgy ahogy van! Sokszor nem értem, hogy egy-egy törékeny gyermek válla hogy tud ennyi tragédiát hordozni. De úgy látszik, hogy nem is ez a fontos. Ezeket a gyerekeket, a sebeket nem kielemeznem kell, hanem szeretettel átölelni és hordozni. Megtenni mindent, hogy ha már karjaim közé sodródtak, Isten akarata szerint alakuljon a további életük.

Egy labda telibe talál, és szinte észre sem veszem, ott vagyok a Csónakos tó vizében. Játszunk, én vagyok a cica, és forrik a sok gyermek csapkodásától a víz. Tudom, hogy nem megoldani kell a problémákat, hanem kacagni, és eltalálni azt a tenyérnyi kék eget a gyermekek karjai között, hogy nehogy megint én legyek a cica. Játszunk, kissé könnyes a szemem, de itt a tó vizében úgyse vevődik észre. Végül is Jézus nem azt kérte, hogy megértsük ezt a csodálatos szép világot, hanem azt, hogy szeressük, szeretetté váljunk ott, ahol a legnagyobb szükség van ránk. Nehéz megtanulni együtt élni a konkollyal. Dobom a labdát, s persze, hogy valami Isteni erő megint a gyermekek karjai közé vezeti azt. Mindenki kacag, felsültem, alulmaradtam, újból én vagyok a cica. Úgy tűnik, hogy most semmi más nem fontos, és jól van ez így. A teológián, a noviciátus alatt soha nem gondoltam volna, hogy ezek a koszos gyermekek ennyire átszervezik az életemet.

Talán majd egyszer még egy hableányt is fogok tetováltatni a mellemre?

Szólj hozzá!

Címkék: játék anya apa gyermek megoldás ima sors víz tetoválás nevetés szülők táborozás szemlélet Jézus Isten Krisztus Böjte Csaba

Napszerűen férfiasan, (Kan-Tan), szeptember 2. Budapest (10 órától)

2012.08.22. 17:06 :: Lélekszerelő, MAGYART

Ha egy pár megkeres azzal, hogy segítsek rendezni a kapcsolatukat, meglepődnek, hogy egyenként foglalkozom velük, nem közösen dolgozunk. Meggyőződésem, hogy egy kezdeti beszélgetés csak arról szólna, hogy a felek az igazukat keresnék nálam, a harmadiknál, „ugye megmondtam” hangulatban. Erre nincsen szükség! Jobb megoldás, ha mindenkit, egyenként terelünk a saját térfelére, állítjuk irányba az erőit, hogy a megfelelő felelősséggel viseltessen a feladata iránt. Meggyőződésem, ha valaki megfelelően jó férfi, a

kkor mellé a megfelelően jó nő kerül. Nekünk így nincs is más dolgunk, mint jelen esetben, megfelelő irányba igazítani a férfi cselekedetet, a kívánt fejlődés érdekében. Tisztázni a feladatokat, a „szabályokat”, a javulás érdekében. Az erős, magabiztos férfi vonzza a hozzá való társat, nőt. Semmiképpen sem egy hölgyet. Természetesen a segítség a tartós kapcsolatot még nem megvalósított férfiaknak is segít a párválasztásban.

Ez a tanfolyam arról szól, hogy hogyan váljunk „napszerű” férfivá, akit a társa követhet bárhová, mert bízik benne és a bizalomért cserébe, megkapja azt a királynői bánásmódot tőlünk, ami kijár egy nőnek.

NŐKNEK: Miért küldd el a pasidat (erre a tanfolyamra ☺) ? 
Szeretnéd, ha egyenrangú félként kezelnének, mégis segítséget, útmutatást kapnál, ha elbizonytalanodsz?
Szeretnéd, ha a család mellett megvalósíthatnád önmagad?
Küld el társadat, hogy megbeszéljük vele:
- hogyan irányítson úgy, hogy ne uralkodjon közben
- hogyan váljon olyanná, akit lehet és érdemes is követni a világ végére is
- hogyan vállalja a felelősséget tetteiért, cselekedeteiért és hitéért
- hogyan tud úgy tekinteni rád, mint egy királynőre, az élete társára, ahol a ti királyságotokban melletted ő a király.

FÉRFIAKNAK: Miért érdemes eljönnöd ide (a meccs és a sörözés helyett. lehet, hogy az is lesz?)?
Megosztjuk veled, hogy
- hogyan kell a szerepeket és feladatokat nemek szerint elosztani
- hogyan sugározzál magabiztosságot és határozottságot (Miközben az is vagy! Ha még nem, segítünk azzá válni!)
- hogyan oszd be az energiádat és az idődet a család, a hivatás, a hobby és az életcélod között
- hogyan döntsd el, hogy egy témában neked kell-e döntened, vagy alkalmazkodnod kell a társad döntéséhez
- hogyan kezeld a társad egyenrangú félként úgy, hogy ne válj lassan papuccsá
- hogyan segítsd őt az önmegvalósításban úgy, hogy a végén Téged se hanyagoljon el
- hogyan maradj társ a gyermeketek megszületése után is
- hogyan legyél megbecsült és tisztelt apja gyermekeidnek, miközben Te vagy az első, a családfő és a szerető hitves egyszemélyben
- milyen szabályok szerint kell az életeteket úgy felépíteni, hogy mindketten örömötöket leljétek az életben
- miként lehet kialakítani az egyéni érdekek harca helyett, a közös, a „MI” érdekrend szerinti teljes és boldog életet
A jelentkezést kérem a somogyi@magy-art.hu címre küldeni. 
Fontos, mert feladatot is adnék, hogy érdemi munkát tudjunk végezni.
Somogyi Péter, lélekszerelő

Szólj hozzá!

Címkék: élet család döntés érzelem isten teremtés anya apa együtt esküvő szerelem kapcsolat gyermek szeretet ima felelősség pár társ egység anyag helyes duál pár édesanya mátka

Holdként fényben, szeptember 1. Budapest (10 órától, 18-ig)

2012.08.22. 16:56 :: Lélekszerelő, MAGYART

Ha egy pár megkeres azzal, hogy segítsek rendezni a kapcsolatukat, meglepődnek, hogy egyenként foglalkozom velük, nem közösen dolgozunk. Meggyőződésem, hogy egy kezdeti beszélgetés csak arról szólna, hogy a felek az igazukat keresnék nálam, a harmadiknál, „ugye megmondtam” hangulatban. Erre nincsen szükség! Jobb megoldás, ha mindenkit, egyenként terelünk a saját térfelére, állítjuk irányba az erőit, hogy a megfelelő felelősséggel viseltessen a feladata iránt. Meggyőződésem, ha valaki megfelelően jó nő, akko

r mellé a megfelelően jó férfi kerül. Nekünk így nincs is más dolgunk, mint jelen esetben, megfelelő irányba igazítani a női lelket, a kívánt fejlődés érdekében. Tisztázni a feladatokat, a „szabályokat”, a javulás érdekében. A tökéletesedő nő aztán vonzza a hozzá való társat, férfit. Semmiképpen sem egy pasit. Természetesen a segítség a kapcsolatot még nem megvalósított nőnek is segít a párválasztásban.

Kérdések amiről szó lesz:
- Mi a nő feladata a világban?
- Hogyan lehet megőrízni a női minőséget napjaink elvárásai mellett?
- Hogyan célszerű viszonyulni egy férfihoz, ha a. a férjed; b. a gyermeked; c. a főnököd, beosztottad?
- Milyen legyen a terhek megosztása a családban?
- Házimunka, munkahely, gyermeknevelés, kinek mi a feladata?
- Napjaink megnövekedett elvárásrendszerének hogyan lehet megfelelni?
- Egyedül álló nőként, singliként, hogyan maradhat valaki királylány?
- Milyen tanácsot ad a magyar hagyomány a férjhez menni készülő nőknek, lányoknak?
- Kit válasszon a nő, ha szerelmét pár hónapnál vagy évnél tovább szeretné megélni?
- Mi az értelme, eredménye az emancipációnak?
- Mit tehet egy nő a férfi-női egyensúly létrehozásáért?
- Hogyan lehet a harmóniát létrehozni kapcsolatunkban?
Kérem a jelentkezést emilben elküldeni, a somogyi@magy-art.hu címre!
Fontos,mert feladatot is adok, hogy ott már érdemi munkát végezzünk.
Somogyi Péter, lélekszerelő

Szólj hozzá!

Címkék: nap család gyerek férfi föld szerepek szülő anya esküvő szerelem kapcsolat lélek fény ügy szeretet felelősség pár hagyomány társ hold anyag Isten

Nincs más dolgunk... - más tollából

2012.08.12. 00:51 :: Lélekszerelő, MAGYART

A fontos az, hogy szívünk szerint cselekedjünk, s mindig minden tőlünk telhetőt megtegyünk. 

Nem valamely cél elérése a legfontosabb, hiszen annak elérése nem is tesz igazán boldoggá bennünket. Minden napra új nap következik, s ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a világban, minden cél után új célt kell magunk elé tűznünk.
Az emberek számára életüknek csak akkor van értelme, ha feláldozzák valamiért. A hívő embereknél ez a feladat szinte önmagától megoldódik, amikor életüket Isten szolgálatába bocsátják. A vallással hadilábón állóknál valamelyest bonyolultabb a helyzet.
Lelki megnyugvásuk (boldogságuk?) érdekében ők is arra kényszerülnek, hogy feláldozzák valamire életüket. És fel is áldozzák: a tudománynak, művészetnek, szerelemnek, barátságnak, családjuknak, nemzetüknek, hazájuknak, elveiknek, a pénznek, hatalomnak, hírnévnek. Ki, minek. Törékeny ágba kapaszkodunk valamennyien. 
Mindannyian arra törekszünk, hogy valamilyen nyomot hagyjunk magunk u
tán. Kisebb vagy nagyobb nyomokat, tartósabbakat és múlandóbbakat. A végeredmény nem rajtunk múlik. Nem az lesz a fontos, amit akarunk, amit szándékosan teszünk, vagy mondunk, hanem ami megmarad utánunk: a mások életén hagyott nyom. A nagyság, a maradandóság nem feltétlenül a mi szándékunkban, erőfeszítésünkben rejlik, nem feltétlenül abban az üzenetben, amit mondani akarunk, vagy ahogyan mondjuk, hanem abban, hogy milyen nyomot hagyunk vele magunk után.
Lehet, hogy így van, lehet hogy nem. Kétségtelen, hogy önmagában véve a mi szándékunk, akaratunk, megfelelni akarásunk, erőfeszítésünk, teljesítményünk nem sokat ér, ha azzal nem sok vizet zavarunk magunk körül, nem befolyásoljuk vele mások életét. Mindemellett a hírnév, az emberi nagyság jobbára a szerencse dolga, annak függvénye, hogy a sokféle törekvésből, erőfeszítésből mit tartanak fontosnak a későbbi generációk. Ezt nem lehet előre tudni. Azt viszont igen, hogy ha saját kortársainknak imponálunk, az ő kedvükbe járunk, köztük vagyunk valakik, a jövőt már aligha fogjuk érdekelni. Így aztán nincs mit tenni, legjobb, ha azt tesszük, amit a szívünk diktál. A többi már nem ránk tartozik.

Szólj hozzá!

Címkék: élet döntés isten jézus hit szeretet ima felelősség feladat tett Szív

Jóság

2012.07.29. 04:56 :: Lélekszerelő, MAGYART

Egy újabb fogalom, amely rengeteg gondolatot ébreszt és rengeteg tévedésre, téveszmére ad okot.

 

Jóság. Valami, ami jó. De vajon milyen értelemben jó? Számunkra kellemes valami, netán hasznos, ha kellemetlen is? Nehéz ezt meghatároznunk. Egy azért biztos. Minden esetben meghatározhatjuk az adott esemény, pillanatban okozott hatását. Meg tudjuk állapítani, hogy az ami történik, az számunkra éppen jó, vagy sem. Azt ugyan nem tudjuk, hogy a jövőbeni hatása milyen lesz, de az érzés, amit éppen okoz, az biztos.

 

Az olyan ember, aki mások kedvére tesz, azaz viselkedésével kellemes érzetet vált ki a többiekből, azt könnyen tartjuk jóságosnak, jónak. De vajon az adott pillanatban kellemes érzést nyújtó eseményt, 5-10 év távlatából is jónak tartjuk majd? Esetleg kiderül, hogy ami akkor történt bármilyen kellemes, jó is volt, életünk egyik legrosszabb eseményévé vált. Van bizony ilyen is.

 

Mindezek ismeretében azt javaslom, hogy mindig a jelennel törődjünk. Jártam már úgy, hogy egy szakítás miatt, a leány azt vágta a fejemhez, hogy akkor az egész nem ért semmit. Érdekes felvetés a részéről. Vajon ez igaz lehet? Feltettem neki a kérdést, hogy a 2 héttel korábbi romantikus vacsorán jól érezte magát vagy sem. Azt mondta, IGEN, akkor minden szuper volt, jól érezte magát, szebbet el sem tudott volna képzelni. Nos, akkor mi az ami miatt később másként gondolta? (Azt tudjuk, nem volt a kapcsolatban hazugság, megcsalás vagy hasonlók, csakis a helyzetből adódó megoldhatatlan viszonyok miatt került sor a szakításra, ráadásul a leány részéről.) Szóval miért is lett hirtelen minden korábbi rossz? Van oka, amit érdemes vizsgálni.

 

Sajnos sokan vannak akik nem a jelenben élik az életüket. Vagy a múlt eseményei, vagy a lehetséges jövők kötik le a figyelmüket. Így vagy az emlékekből, vagy a csodás jövő reményéből lopnak maguknak boldogságot. Ami, ebben az esetben, hazugság. Önbecsapás és hazugság. Miért? Mert a múlt, már elmúlt, ha szép is volt. Így abban lubickulni nem egy valós állapot. A jövőt pedig senki sem ismeri. Asztorlógusok, jósok is csak legfelejebb egy nagyon valószínű, legvalószínűbben bekövetkező lehetőségről beszélnek, beszélhetnek. Ugyanis, ha valaki, aki kell a terv bekövetkezéséhez, a szabad akarat mentén egy másik, a tervbe nem illő döntést hoz, akkor már a mátrix természetéből adódóan, nem teljesül a várt esemény. Mindkét esetben bekövetkezik az a sajnálatos tény, hogy a múlban vagy jövőben élő nincsen jelen, így elszalasztja annak a megélését, megtapasztalását, amire éppen lehetősége lenne. Ami pedig elmúlik, az soha sem tér vissza. Az idő az ami nem befolyásolható. Amit 20 évesen lehet megélni, azt később nem lehet. Ugyan van lehetőség bizonyos esetekben évekkel később, de az már nem lesz olyan teljes, hiszen minden és mindenki megváltozott közben. Pont ezért vicces a „nem jókor találkoztunk” elmélet. Pont akkor találkozunk, amikor kell! Se előbb, se később! Szóval vagy megéljük, amikor lehet, vagy lemaradunk róla.

 

A tanulság? Ha a jelenben élünk és őszinték vagyunk magunkhoz, nem fordulhat elő, hogy utólag leértékeljük azt az örömöt, jót, ami velünk történt.  De miért is tennénk? Hiszen ezzel csak elveszünk magunktól egy olyan örömet, boldogságot, amit már megéltünk, ami pont ezért már a miénk. Ne mérgezzük magunkat ilyen butasággal. Éljünk a jelenben! Legyünk tudatosak és gyüjtsük be az élet adta lehetőségekkel járó élményeket! Ne engedjük, hogy a lehetséges jövőképünk meghíusulása miatti csalódásunk elrontsa mindazt a szépet, amit megéltünk. Lássuk be, hogy ilyen esetben sem a múltbeli eseménnyel szemben érzünk ellenszenvet, csupán csalódottak vagyunk, hogy a jövő, nem az elképzelésünk szerint alakul.

 

Somogyi Péter

lélekszerelő, Hagyaték őrző

Szólj hozzá!

Címkék: jövő élet hazugság lélek öröm jóság boldogság múlt lehetőség jelen tudatosság csalódás találkozás önbecsapás Isten

Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

2012.07.20. 12:41 :: Lélekszerelő, MAGYART

Sajnos napjainkban nem állunk túl jól a nemi szerepeket illetően. Nagy a zavar, a káosz, minden oldalon. Nem tudom az olvasók közül, ki olvasta a Szépség szimfóniáját, de ha valaki még nem jutott hozzá, mielőbb pótolja. A könyv, a REND szerinti női és férfi szerepekkel foglalkozik. Taglalja a 20. Századi történéseket, de csak és kizárólag a szerepekre gyakorolt hatásuknak megfelelően. Az alap koncepció, az a REND, az Isteni teremtés által meghatározott REND vizsgálata, annak deformálódásának felismertetése, a  javítás reményével.

 

A könyv szerint, a világháborúk, minden szörnyűségük ellenére, lehetőséget biztosítottak az egyensúly megtalálására és a REND szerinti életre. Sajnos a rendeződés csak ideig óráig tartott, ma szinte nyoma se látszik.

 

Bizony, miután a társadalmi szerepek megváltoztak, egyre inkább válságba kerültek a nemi szerepek is. Az első csapás a nemességen mutatkozott meg. A szakrális királyságban a király, Isten akaratából uralkodik, teljes felelősséggel a népe iránt. A papság, az ég és az ember közötti szakrális kapcsolatért felel. A paraszt a Föld és az ember közti szakralitás fenntartója. A nemesség a gyilok őre, a rendfentartó. A zsoldos hadseregek, majd a rendőrség kialakulásával, kialakításával, a nemesség feladatát veszti. Bár lehetősége van még a katonai pályára, de csak ha választja. A feladatát vesztett nemesség a hivatali teendők irányába fordul. Szépen kialakul a bürokrácia. A rendszer felaldatot ad, hogy fenntartson egy réteget. Persze ekkor még a parasztság feladata meg van, mindaddig, amíg parasztból gyári munkássá nem válik. A papság a nagy francia elsötétedés után az egyházi és a hatalom szétválasztása után kerül bajba. A hit, mint olyan, annyira magánüggyé válik, hogy az igény elmúlása a szakrális kapcsolat fenntartását is feleslegesnek mutatja, az anyagba veszett világunkban.

 

Azt látjuk, hogy az egyházi feladatokat kivéve, mindegyik másik esetben szükség van pár olyan tuljadonságra, amely a férfiak sajátossága. Erő, bátorság, kitartás, konzekvens viselkedés... Mivel a feladatok átalakultak, ezek az erények már nem szükségesek. Mivel nem kell megvédeni senkit, se a bátroság, se az erő megléte sem kardinális kérdés. A gépek által elvégzett nehezebb munkák sem igénylik már az emberi fizikai erőt. Mivel a mindennapokban mindezekre nincsen szükség, kiveszőben vannak azok a személyek, akik ezekkel a tulajdonságokkal bírnak. Pontosabban, ma már semmiféle előnyt nem jelent az előbb említett tulajdonásgok birtoklása.

 

A 19. század végén készült tanulmány és a következménye is sokat alakított a helyzeten. A tanulmány szerint, a világuralom eléréséhez már csak egy nagy akadályt kell felszámolni: a családot. Így aztán a férfiak bérét csökkentették, hogy a nők is dolgozzanak és ne legyenek képesek egyedül eltartani a családjukat. A szüfrazsett mozgalom aztán megadta a kegyelemdöfést, hiszen elindult a napjainkban a tetőfokára ért harc a férfi és a nő között. Ugyanis a nőkkel elhitették, hogy akkor lesznek igazán jó nők, ha elég jó féfiakká válnak. Két tárasadalmi csoport is azonos területen akar jobb és jobb eredményt elérni. Sajnos ez azt eredményezi, hogy a férfiak veszítenek a szerepeikből amit a nők nyernek el tőlük. Így aztán, mivel a női szerepeket a férfiak nem képesek átvenni, a küzdelem eredménye az, hogy a nőknek duplán kell teljesíteniük. Persze ettől kimerültek, egyre fásultabbak...

 

A férfiak a társadalmi szinten elvesztették a szerpüket, majd a családon belül is háttérbe kerültek. A családfenntartás eleve nehézségekbe ütközik.  Ma már kevesebbet is keresnek, ráadásul a totálisan leszabályozott multi vezetési elvek is a nőknek kedveznek, akik, kevesebb pénzért, de mégis jobban tűrik a monoton, túlszabályozott munkavégzést.

 

Természetesen, nem állítom, hogy a nők lennének bárminek az okozói, mindössze azt mondom, hogy valamivel több eszköz van a kezükben a változás elősegítésére. Ugyanis, ha lemondanak az önellátásról, fel merik vállalni, hogy anyagilag kiszolgáltatottak legyenek egy férfival szemben és hagyják a férfit felelősséget vállani, férfiként élni, abból ők is csak profitálnak. Miért? Először is nem kell mindent a nőnek csinálnia, hanem koncentrálhat azokra a feladatokra, amelyeket csak ő képes elvégezni. Pl.: szülni csak a nők tudnak, sőt 21 éves korukig a gyermekek az anya megfelelő energiatesteit használják. A spirituális felnőtté válásig, kapcsolatuk kivételes. Ha a nő, nem funkcionál mint anya, akkor ezek az „adományok” kimaradnak a gyermek életéből, mert senkitől sem kapják meg. Ilyen alap például az ősbizalom. Ennek a kialakítása női feladata. Persze elhangozhat a legkomolyabb ellenérv. Nem tűrik a nők az anyagi függőséget. Miért kellene ezt választaniuk, főleg önszántukból? Nos, így lenne egyensúlyban a kapcsolat. Ugyanis a férfi is ki van szolgáltatva a nőnek, mégpedig ÉRZELMILEG.  Ha a felek egyenrangúak, akkor a kölcsönös kiszolgáltatottság, egyáltalán nem igazságtalan, sőt, az élet normális velejárója. Külön kiemelném, hogy a férfiak férfias viselkedése és a férfiasság megtartása további előnyökkel is jár. Például, nagy baj esetén, amikor a nők, nem a fizikai korlátaik miatt, hanem érzelmi sérülés okán kiszolgáltatottá válnak, akkor igazán nagy szükségük van a férfi támogatására és védelmére. Gondoljunk csak arra, hogy fizikailag egy nő szinte megerőszakolhatatlan hiszen csak egy pozícióban és nagy túlerővel megbecsteleníthető. Mégis előfordul, nem is ritkán ez a szégyenletes dolog. Miért? Mert a nő érzelmi sokkot kap, érzelmileg törik meg és feladja a fizikai ellenállást. Ezután érzelmi kiszolgáltatottságában bármit megtehetnek vele.

 

Szerencsére napjainkban ritka az ilyen nagy baj, konfliktus, pl.: háború. De ha ne agyja Isten bekövetkezik egy ilyen helyzet, megállapíthatjuk, hogy a mai kor pasijai nem képesek megvédeni a környezetükben található nőket, gyerekeket, hiszen csak pasik, nem váltak férfivá.

 

Az sem őrült gondolat a mai kor nőitől, ha azt kérdezik, hogy amennyiban vállalnák az anyagi kiszolgáltatottságot, akkor milyen legyen az a férfi aki mellett ezt bátran megtehetik. Nos, Dr. Varga Tibor barátom szerint egy férfi legyen NAPSZERŰ! Milyen a NAPSZERŰ FÉRFI? ÜGY van az életében! Micsoda? ÜGY! Vajon ez meg mi?

 

Amilyen a nő, olyan a család. – szól a mondás. Ebből azt lehet kihámozni, hogy a női lét egyik legfontosabb irányultsága a család. A család felé kell fordulnia. Ezt jól ábrázolhatjuk egy körrel. A kör, körülveszi a benne lévőket és kialakítva az otthont, érzelmi és lelki biztonságot nyújt a család tagjainak. A nő élete teljes, akkor is, ha „CSAK” a családjának él. Természetesen lehet más is ami érdekli, tehet mást is, de az első mindig a család kell, hogy legyen. Neki is lehet ügy az életében, de nem szükséges.

 

Ezzel szemben a férfi, akinek nincs ügy az életében, nem tesz eleget, még akkor sem, ha eltartja a családját. Neki, ÜGY kell az életében. Az ÜGY, egy olyan dolog, feladat, amelynek a felelőssége túlmutat a családon. Például: ha valaki azért gyűjt festményeket, hanglemezeket, ... hogy azok korral járó értéknövekedése által gazdagodjon, akkor az nem ügy, hiszen a család keretein belül marad. Akkor válik üggyé, ha hatása van a családon kívüli világra is. Példának okáért, egyesület lesz belőle, kiállítás, mások örömére... Valamilyen társadalmi, közösségi hasznot kell hoznia annak a tevékenységnek, amit ÜGY-nek hívunk.

 

Sajnos, ha egy férfi nem NAPSZERŰ, nincsen ÜGY az életében, akkor 3 dolgot tesz. Iszik, csajozik, vagy pénzt keres. A felesleges energiáit ezekbe a pótcselekvésekbe öli. Ezek közül a pénzkeresés a legrosszabb, mert ahhoz lehet társadalmi támogatást kapni, hiszen az alkoholistát, a házasságszédelgőt, előbb utóbb, bizonyos határ felett, elutasítja a társadalom, az emberi közösség. De pénzt mindenki „csak” a családjáért keres!

 

Mindezekhez persze a fiúknak, pasiknak fel kell nőniük! Meg kell tanulniuk a felelősségvállalást, a felelős döntés meghozatalát! Döntenie kell, hiszen ez a vezető feladata és minden férfi a családja vezetője kell hogy legyen! Téves elképzelés az az ezós hozzáállás, amely szerint, a spirituális férfi meditál és várja az unverzum üzenetét! Ugyanis az égből letekintve a meditáció, egy nagyszerű állapot, amihez nincsen mit hozzáfűzni! Amennyiben viszont döntünk és elindulunk, az általunk választott irány, tempó, a haladás módja, már véleményezhető. Meg is érkezik az égi vélemény, segítség, szinte az indulás után azonnal.

 

Uraim! Hajrá! Kérjük meg a nőtársainkat, hogy engedjenek minket, sőt támogassák a férfivá válásunkat! Aztán, ha megkaptuk a lehetőséget, ÉLJÜNK VELE! Mert ha nem válunk NAPSZERŰ FÉRFIVÁ, akkor nem csodálkozhatunk, hogy szívünk választotja, majd nem a mi oldalunkon akar az oltár elé menni, nem velünk akar majd szövetséget kötni, erre a földi életre!

 

Somogyi Péter

Lélekszerelő

1 komment

Címkék: élet család férfi döntés isten változás szerelem kapcsolat félelem hit ügy szeretet felelősség szokás pár hagyomány önismeret társ férj befogadás udvarlás csalódás találkozás teremtő társadalmi elvárás nap szerű

Betegségek lelki okai - beszélgetés Somogyi Péter, Lélekszerelővel

2012.06.15. 15:45 :: Lélekszerelő, MAGYART

Elégedett vagyok vele. Pár fontos információ is elhangzik benne, néhol kicsit töményen, de kevés volt az idő. :-) Aki ismer az megszokhatta, a kérdésre pontos, rövid és tartalmas válasz érkezik.

3 komment

Címkék: segítség férfi betegség teremtés szerepek hazugság test lélek hit energia erő felelősség hagyomány önismeret tanfolyamok lélekszerelés asztrál Jézus Isten Krisztus lélekszerelő Gyógyulás őszínteség

Önzetlenség

2012.05.21. 16:36 :: Lélekszerelő, MAGYART

Micsoda nagyszerű dolog az önzetlenség! Milyen nagyszerűek azok az emberek, akik önzetlenek! Ők azok, akik nem a maguk, hanem más hasznára tesznek! MÁS HASZNÁRA! Persze ez nem azt jelenti, hogy a tett számunkra nem lehet hasznos, nem hordozhat előnyöket. Csupán az nem lehet, hogy ez motiválja őket.

 

Amilyen csodálatos dolog az önzetlenség, olyan könnyű eltévedni, miközben rá hivatkozunk. Könnyen hazugságba és játszmába fordulhat az életünk az „önzetlenség” mentén. Pontosan azért, mert ez egy nagyszerű dolog, az önzetlen emberek pedig nagyszerűek a társadalom, az emberek szemében. Mindenki elismeréssel fordul az önzetlen emberek felé. Így önzetlennek lenni, látszani, mások szemében, az egy kívánatos állapot. Pontosan ezért sokan bármit megtennének, hogy ők legyenek ilyen nagyszerűek. Itt a csapda. Ugyanis innen a tettek már nem önzetlenek, hanem annak vannak alárendelve, hogy elérjük a kívánt állapotot.

 

Az önzetlenség előnyei:

-      -  jó segíteni és aki segít az ...

-       - kivívjuk mások elismerését,

-      -  nő az önbecsülésünk, hiszen olyan nagyszerű emberek vagyunk, akik...

Szóval van pár előnye annak, ha valaki önzetlen, akár a saját, akár mások, vagy mindenki szemében. Az a hozzáállás hibás, amely úgy határozza meg, mit tegyünk, hogy a fentiek közül valamelyiket vagy egy hasonló előnyt célként határoz meg.

 

Mindezek mellett, játszmák is indulhatnak az önzetlenségre hivatkozva:

-       üzlet: én megtettem, önzetlenül, érted és Te?

-       Mártír, szegény én: csak én teszek állandóan...

A játszmák előretörése is azt eredményezi,  hogy nem az önzetlen cselekedet végrehajtása irányít minket, hanem a játszama megélése és ezáltal energiához jutás, amely kizárólag személyes ügy.

 

A célunk ugyanis, igazán maradéktalanul csak akkor valósul meg, ha valami olyat tűzünk ki célként, ami nem csak nekünk, hanem másoknak is hasznot hoz. A célhoz vezető úton sok esetben döntéseket kell hoznunk. A döntések pedig akkor vezetnek a kitűzött cél felé, ha az a biztos érzésünk van, hogy a döntésünk a megfelelő, akkor is, ha nem látjuk, milyen hasznot hoz nekünk. Ha rossz érzésünk van, akármilyen kicsi is, de a várható haszon reményével elaltatjuk a lelkiismeret-furdalásunkat, akkor rossz döntést hozunk és nem érjük el a célt.

 

Ha önzetlenek vagyunk, akkor a cél, MÁSOK MEGSEGÍTÉSE, olyan áron is, ha a megfelelő lépések számunkra nem hoznak hasznot. Még akár az elismerés, dícsérő vállveregetéséről is lemondva. Minden más esetben érdekből, és nem önzetlenül cselekszünk. A tett önzetlen, ha csak magáért a másikat segítő cselekedetért jó.

 

Legjobb gyakorlat az önzetlenség kifejlesztéséhez, ha úgy segítünk embertársainkon, hogy ők nem tudják meg, ki tett értük. Persze itt még mindig elbukhatunk, az önmagunk felmagasztalásában, de ebben az esetben, csupán erre az egy dologra kell figyelnünk, amelyet így könnyebben megakadályozhatunk.

 

„Én büszke lennék arra, hogy segítettem annak a szegény nőnek!” – hangzik éppen egy filmben. Remélem ezzel már értjük is, milyen könnyű elcsúszni az önzetlenség talaján.

 

Somogyi Péter, lélekszerelő, hagyaték őrző

 

1 komment

Címkék: üzlet segítség isten hazugság szeretet lelkiismeret áldozat büszkeség játszma tett önzetlenség mártír önbecsülés társadalmi elvárás

Ez egy olyan szuper módszer, hogy hinni sem kell benne...

2012.05.14. 13:27 :: Lélekszerelő, MAGYART

Legnagyobb sajnálatomra ma odáig jutottak az emberek, hogy teljesen lemondtak önmagukról. Lemondtak az irányításról, az önállóságról...  Társadalmi szempontból megelégszenek azzal, hogy 4 évente voksolnak egyet és válmegvonva állítják, hogy nem tehetnek semmit. Majd a politikusok, ... Szomorú. De vajon honnan jutottunk ide? A nagy francia elsötétedés mondta ki először, hogy Istenre nincsen szükség, majd az emberek eldöntik, mi a helyes nekik. Létrehoznak alkotmányokat... Ezzel még nem lenne baj, ha ezek a törvények az Isteni renddel összhangban születnének. De sajnos az idő előrehaladtával, mind a törvényeink, mind a szokásaink egyre inkább Istennek háttal születtek. Figyelmen kívül hagyva az Isteni szabályozást, rendet. Ez pedig odáig vezetett, hogy az ember, lépésről lépésre elszakadt az Isteni, univerzális valóságtól. Mivel az Isteni kontrol megszűnt (lelkiismereti kontrolról beszélünk), minden lehetséges, bármit megteszünk.

 

Egyéni szinten ezt olyan területen lehet a legjobban követni, ahol az egyéni felelősség megkérdőjelezhetetlen. A betegség egy jelzés, amely azt mutatja, hogy feloldatlan érzelmi konfliktus van az életünkben. Mi lett erre a személyes megoldásra váró problémára a megoldás? Az illető elmegy az orvoshoz, aki megvizsgálja. A vizsgálattal megállapítja a betegséget. Eddig nincsen is gond, csak azzal ami ezután következik. Felír egy vegyszert, a „gyógyszert” amit bekell venni. Hősünk aztán hazamegy, beszedi a bogyókat és hátradőlve várja a csodát. Persze, sok esetben a tünet meg is szűnik, hosszabb, rövidebb időre. De vajon mi lesz a kiváltó okkal? Az a legtöbb esetben nem változik, így később visszatér a betegség egy súlyosabb formában. Miért? Mert az ok, a amiért a figyelmeztetés keletkezett, nem szűnt meg. Ugye látjuk, a viselkedési minta éppen olyan, mint társadalmi szinten. Menekülés a felelősség elől. A felelősség áthárítása, ma egyéni és társadalmi szinten is általános. Mondhatnánk, hogy az orvosok feladata a gyógyítás és mi bízunk bennük. Igaz, csak az orvoslás átalakult az 1900-as századfordulón. Ugyanis az orvosképzést elkezdte finanszírozni a vegyipar. Így előtérbe került a megelőzéssel szemben, a tünetkezelés. A mellékhatások nem okoznak gondot, hiszen az új tünet megszűntetésére is lesz egy újabb szer. Nem gond, sőt kívánatos, hiszen új keresletet teremt... És dübörög az üzlet! NEM SOKAN TUDJÁK, HOGY NAPJAINKBAN, A HÁBORÚ UTÁN A LEGNAGYOBB ÜZLET AZ EGÉSZSÉGIPAR!

 

Eljutottunk a címben szereplő sorhoz. A 80-90-es években, egy lelkesedésre okot adó, nagyszerű irány kezdett kibontakozni. Elindult az akkor new age-nek hívott irány, amely az ezotéria népszerűsödéhez vezetett. Fellégeztünk. Hiszen itt van az a tudás, amely majd segít! AZ EMBEREK VISSZATLÁLNAK ÖNMAGUKHOZ! Kézbe veszik az irányítást, először a saját sorsuk felett, aztán majd az egész világ felett. Igen ám, de a new age-ről kiderült, hogy üzleti lehetőséget is rejt magában, hiszen nagy volt az irányában az érdeklődés. Belépett az üzlet és ezzel megjelent a könnyű, bár semmitérő, üzletszerű megoldások sora. A new age „lejáratódott”.  Új néven a „java” elkezdte ezotériának nevezni magát. Nagy érdeklődés, újabb elértéktelenedés. Ma már mindenki inkább spirituális és nem ezoterikus. Sajnos ezzel is a végét járjuk. Ma már lassan a sprirituális is lejáratódott. De az üzlet dübörög! DÜBÖRÖG!

 

Mi a baj azzal, hogy üzlet van benne? Hiszen az megélhetést biztosít egy csomó terápeutának, tanítónak... Na, igen, csak van egy nagy baj! Az üzlet akkor megy jól, ha sokan vásárolnak. SOKAN! Értjük? Mit jelent ez a kitétel? Megkövetel valamit. Mégpedig azt, hogy A TÖBBSÉG IGÉNYÉHEZ LEGYEN ALAKÍTVA A KÍNÁLT DOLOG. Magyarul, nem az a cél, hogy hatékony legyen. Az a cél, hogy sokan keressék, vegyék, fogyasszák. Hová vezet ez? Oda, hogy elkezdték hírdetni a könnyű, „semmit sem kell csinálnod, csak...” rendszerű csodamódszereket. Mi ezekkel a baj? Telesen olyanok, mint a gyógyszer! Nem kell hinned benne, csak csináld ezt vagy azt, legyél itt vagy ott... Egyszerű, erőfeszítést nem igényel... Csak ez hazugság! HAZUGSÁG! Először is el kell hinned annak aki mondja, hogy hinned sem kell benne! Máris ott a hit, ami nélkül nem fog menni. Csak nem Istenben kell hinned, hanem abban aki állítja, hogy ebben nem kell hinned. Át vagy verve! A Titok és minden tanítás elmondja: „Csak olyat képzelj el magadnak, amiről el is hiszed, hogy Veled megtörténhet.” – Titok, „Meggyógyítalak a Te hited által!” – Jézus Krisztus. Sorolhatnám. Azért kell ez a szlogen, a „nem kell benne hinni”, mert ezzel azt a réteget is meg lehet célozni, aki aztán végképp semmi változtatásra nem hajlandó, csak az eredményt szeretné. Na, így, ezen az úton vész el mindenből a lényeg!

 

A TUDÁST LEEGYSZERÜSÍTIK A TÖMEGIGÉNY SZINTJÉRE, HOGY SOKAN KERESSÉK, FOGYASSZÁK! Hiszen fogyasztói társadalomban élünk. Sajnos a fürdővízzel a gyereket is kiönti a többség. Éppen úgy, mint a fogyasztási szokásokat figyelembe vevő, folyamatosan újdonsággal előrukkoló tanítók. Nem rég ért engem is az a „vád”, hogy 5 éve ugyan azt mondom, igaz, időről időre kifinomultabb verzióban. Igen, én is fejlődök. J Visszatérve, én erre büszke vagyok. Még mindig tudok hinni abban amit mondok, még nem derült ki róla, hogy haszontalan... Még nem szippantott be a fogyasztás kielégítésnek habzsoló démona. MINDEN DIVATIRÁNYZAT ELLENÉRE ÉN HISZEK A HAGYOMÁNYOS MAGYAR ÉS ISTENI, KERESZTÉNY ÉRTÉKEKBEN! Hiszek bennük, megosztom, ha kérik és öröm tölti el a szívemet, ha olyan gyögyszemekre bukkanok, ebben az ezós áradatban, amelyek még az örök értékeket képviselik.

 

HITTEL, ISTEN-TUDÁSSAL HALADJUNK ELŐRE AZ ÉLETÜNK RÖGÖS, DE NEM JÁRHATATLAN ÚTJÁN, FELELŐSSÉGET VÁLLALVA ÖNMAGUNKÉRT, TETTEINKÉRT ÉS SZERETTEINKÉRT! Azért is, hogy utódaink olyan ősökként tekintsenek majd ránk, akikre büszkén emlékeznek!

 

Somogyi Péter

lélekszerelő

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: üzlet ezotéria isten divat hazugság fogyasztás gyógyszer tudás hit keresztény szeretet hős felelősség hagyomány new age spiritualitás ős tömegigény