HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

2012.07.20. 12:41 :: Lélekszerelő, MAGYART

Sajnos napjainkban nem állunk túl jól a nemi szerepeket illetően. Nagy a zavar, a káosz, minden oldalon. Nem tudom az olvasók közül, ki olvasta a Szépség szimfóniáját, de ha valaki még nem jutott hozzá, mielőbb pótolja. A könyv, a REND szerinti női és férfi szerepekkel foglalkozik. Taglalja a 20. Századi történéseket, de csak és kizárólag a szerepekre gyakorolt hatásuknak megfelelően. Az alap koncepció, az a REND, az Isteni teremtés által meghatározott REND vizsgálata, annak deformálódásának felismertetése, a  javítás reményével.

 

A könyv szerint, a világháborúk, minden szörnyűségük ellenére, lehetőséget biztosítottak az egyensúly megtalálására és a REND szerinti életre. Sajnos a rendeződés csak ideig óráig tartott, ma szinte nyoma se látszik.

 

Bizony, miután a társadalmi szerepek megváltoztak, egyre inkább válságba kerültek a nemi szerepek is. Az első csapás a nemességen mutatkozott meg. A szakrális királyságban a király, Isten akaratából uralkodik, teljes felelősséggel a népe iránt. A papság, az ég és az ember közötti szakrális kapcsolatért felel. A paraszt a Föld és az ember közti szakralitás fenntartója. A nemesség a gyilok őre, a rendfentartó. A zsoldos hadseregek, majd a rendőrség kialakulásával, kialakításával, a nemesség feladatát veszti. Bár lehetősége van még a katonai pályára, de csak ha választja. A feladatát vesztett nemesség a hivatali teendők irányába fordul. Szépen kialakul a bürokrácia. A rendszer felaldatot ad, hogy fenntartson egy réteget. Persze ekkor még a parasztság feladata meg van, mindaddig, amíg parasztból gyári munkássá nem válik. A papság a nagy francia elsötétedés után az egyházi és a hatalom szétválasztása után kerül bajba. A hit, mint olyan, annyira magánüggyé válik, hogy az igény elmúlása a szakrális kapcsolat fenntartását is feleslegesnek mutatja, az anyagba veszett világunkban.

 

Azt látjuk, hogy az egyházi feladatokat kivéve, mindegyik másik esetben szükség van pár olyan tuljadonságra, amely a férfiak sajátossága. Erő, bátorság, kitartás, konzekvens viselkedés... Mivel a feladatok átalakultak, ezek az erények már nem szükségesek. Mivel nem kell megvédeni senkit, se a bátroság, se az erő megléte sem kardinális kérdés. A gépek által elvégzett nehezebb munkák sem igénylik már az emberi fizikai erőt. Mivel a mindennapokban mindezekre nincsen szükség, kiveszőben vannak azok a személyek, akik ezekkel a tulajdonságokkal bírnak. Pontosabban, ma már semmiféle előnyt nem jelent az előbb említett tulajdonásgok birtoklása.

 

A 19. század végén készült tanulmány és a következménye is sokat alakított a helyzeten. A tanulmány szerint, a világuralom eléréséhez már csak egy nagy akadályt kell felszámolni: a családot. Így aztán a férfiak bérét csökkentették, hogy a nők is dolgozzanak és ne legyenek képesek egyedül eltartani a családjukat. A szüfrazsett mozgalom aztán megadta a kegyelemdöfést, hiszen elindult a napjainkban a tetőfokára ért harc a férfi és a nő között. Ugyanis a nőkkel elhitették, hogy akkor lesznek igazán jó nők, ha elég jó féfiakká válnak. Két tárasadalmi csoport is azonos területen akar jobb és jobb eredményt elérni. Sajnos ez azt eredményezi, hogy a férfiak veszítenek a szerepeikből amit a nők nyernek el tőlük. Így aztán, mivel a női szerepeket a férfiak nem képesek átvenni, a küzdelem eredménye az, hogy a nőknek duplán kell teljesíteniük. Persze ettől kimerültek, egyre fásultabbak...

 

A férfiak a társadalmi szinten elvesztették a szerpüket, majd a családon belül is háttérbe kerültek. A családfenntartás eleve nehézségekbe ütközik.  Ma már kevesebbet is keresnek, ráadásul a totálisan leszabályozott multi vezetési elvek is a nőknek kedveznek, akik, kevesebb pénzért, de mégis jobban tűrik a monoton, túlszabályozott munkavégzést.

 

Természetesen, nem állítom, hogy a nők lennének bárminek az okozói, mindössze azt mondom, hogy valamivel több eszköz van a kezükben a változás elősegítésére. Ugyanis, ha lemondanak az önellátásról, fel merik vállalni, hogy anyagilag kiszolgáltatottak legyenek egy férfival szemben és hagyják a férfit felelősséget vállani, férfiként élni, abból ők is csak profitálnak. Miért? Először is nem kell mindent a nőnek csinálnia, hanem koncentrálhat azokra a feladatokra, amelyeket csak ő képes elvégezni. Pl.: szülni csak a nők tudnak, sőt 21 éves korukig a gyermekek az anya megfelelő energiatesteit használják. A spirituális felnőtté válásig, kapcsolatuk kivételes. Ha a nő, nem funkcionál mint anya, akkor ezek az „adományok” kimaradnak a gyermek életéből, mert senkitől sem kapják meg. Ilyen alap például az ősbizalom. Ennek a kialakítása női feladata. Persze elhangozhat a legkomolyabb ellenérv. Nem tűrik a nők az anyagi függőséget. Miért kellene ezt választaniuk, főleg önszántukból? Nos, így lenne egyensúlyban a kapcsolat. Ugyanis a férfi is ki van szolgáltatva a nőnek, mégpedig ÉRZELMILEG.  Ha a felek egyenrangúak, akkor a kölcsönös kiszolgáltatottság, egyáltalán nem igazságtalan, sőt, az élet normális velejárója. Külön kiemelném, hogy a férfiak férfias viselkedése és a férfiasság megtartása további előnyökkel is jár. Például, nagy baj esetén, amikor a nők, nem a fizikai korlátaik miatt, hanem érzelmi sérülés okán kiszolgáltatottá válnak, akkor igazán nagy szükségük van a férfi támogatására és védelmére. Gondoljunk csak arra, hogy fizikailag egy nő szinte megerőszakolhatatlan hiszen csak egy pozícióban és nagy túlerővel megbecsteleníthető. Mégis előfordul, nem is ritkán ez a szégyenletes dolog. Miért? Mert a nő érzelmi sokkot kap, érzelmileg törik meg és feladja a fizikai ellenállást. Ezután érzelmi kiszolgáltatottságában bármit megtehetnek vele.

 

Szerencsére napjainkban ritka az ilyen nagy baj, konfliktus, pl.: háború. De ha ne agyja Isten bekövetkezik egy ilyen helyzet, megállapíthatjuk, hogy a mai kor pasijai nem képesek megvédeni a környezetükben található nőket, gyerekeket, hiszen csak pasik, nem váltak férfivá.

 

Az sem őrült gondolat a mai kor nőitől, ha azt kérdezik, hogy amennyiban vállalnák az anyagi kiszolgáltatottságot, akkor milyen legyen az a férfi aki mellett ezt bátran megtehetik. Nos, Dr. Varga Tibor barátom szerint egy férfi legyen NAPSZERŰ! Milyen a NAPSZERŰ FÉRFI? ÜGY van az életében! Micsoda? ÜGY! Vajon ez meg mi?

 

Amilyen a nő, olyan a család. – szól a mondás. Ebből azt lehet kihámozni, hogy a női lét egyik legfontosabb irányultsága a család. A család felé kell fordulnia. Ezt jól ábrázolhatjuk egy körrel. A kör, körülveszi a benne lévőket és kialakítva az otthont, érzelmi és lelki biztonságot nyújt a család tagjainak. A nő élete teljes, akkor is, ha „CSAK” a családjának él. Természetesen lehet más is ami érdekli, tehet mást is, de az első mindig a család kell, hogy legyen. Neki is lehet ügy az életében, de nem szükséges.

 

Ezzel szemben a férfi, akinek nincs ügy az életében, nem tesz eleget, még akkor sem, ha eltartja a családját. Neki, ÜGY kell az életében. Az ÜGY, egy olyan dolog, feladat, amelynek a felelőssége túlmutat a családon. Például: ha valaki azért gyűjt festményeket, hanglemezeket, ... hogy azok korral járó értéknövekedése által gazdagodjon, akkor az nem ügy, hiszen a család keretein belül marad. Akkor válik üggyé, ha hatása van a családon kívüli világra is. Példának okáért, egyesület lesz belőle, kiállítás, mások örömére... Valamilyen társadalmi, közösségi hasznot kell hoznia annak a tevékenységnek, amit ÜGY-nek hívunk.

 

Sajnos, ha egy férfi nem NAPSZERŰ, nincsen ÜGY az életében, akkor 3 dolgot tesz. Iszik, csajozik, vagy pénzt keres. A felesleges energiáit ezekbe a pótcselekvésekbe öli. Ezek közül a pénzkeresés a legrosszabb, mert ahhoz lehet társadalmi támogatást kapni, hiszen az alkoholistát, a házasságszédelgőt, előbb utóbb, bizonyos határ felett, elutasítja a társadalom, az emberi közösség. De pénzt mindenki „csak” a családjáért keres!

 

Mindezekhez persze a fiúknak, pasiknak fel kell nőniük! Meg kell tanulniuk a felelősségvállalást, a felelős döntés meghozatalát! Döntenie kell, hiszen ez a vezető feladata és minden férfi a családja vezetője kell hogy legyen! Téves elképzelés az az ezós hozzáállás, amely szerint, a spirituális férfi meditál és várja az unverzum üzenetét! Ugyanis az égből letekintve a meditáció, egy nagyszerű állapot, amihez nincsen mit hozzáfűzni! Amennyiben viszont döntünk és elindulunk, az általunk választott irány, tempó, a haladás módja, már véleményezhető. Meg is érkezik az égi vélemény, segítség, szinte az indulás után azonnal.

 

Uraim! Hajrá! Kérjük meg a nőtársainkat, hogy engedjenek minket, sőt támogassák a férfivá válásunkat! Aztán, ha megkaptuk a lehetőséget, ÉLJÜNK VELE! Mert ha nem válunk NAPSZERŰ FÉRFIVÁ, akkor nem csodálkozhatunk, hogy szívünk választotja, majd nem a mi oldalunkon akar az oltár elé menni, nem velünk akar majd szövetséget kötni, erre a földi életre!

 

Somogyi Péter

Lélekszerelő

1 komment

Címkék: élet család férfi döntés isten változás szerelem kapcsolat félelem hit ügy szeretet felelősség szokás pár hagyomány önismeret társ férj befogadás udvarlás csalódás találkozás teremtő társadalmi elvárás nap szerű

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr964667913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sz.e 2012.08.16. 11:37:56

Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről valami vélt függetlenségért...nem tennék.Azért a helyzetelemzéshez az is hozzátartozik, hogy nem teljesen önként és dalolva tették és teszik.Komoly gazdasági és hatalmi érdek volt a háború után a megfogyott férfiakat nem visszaengedni a munkaerőpiacra. Így generációkon keresztül ingatták ezek az érdekek a család alapját ami a mai torzuláshoz vezetett. Most már gyermekeink semmilyen felelősséget nem hajlandóak vállalni de ezt megelőzte az a tény hogy mi sőt anyáink sem kaptak családban mintát, nevelést.Kényelmesebb volt"majd az iskola elintézi" hozzáállás.Nekem szerencsém volt nagymamámmal.A szocializmus ideológiája sem arról szólt,hogy otthon gyereket nevelj és taníts,így az én generációmnak már nem adtak át tanítást, az enyém már semmit sem tudott átadni (mesélték a szocialista emlőn tanult dadusok hogy szigorúan tiltották nekik a gyermek felvételét és nyugtatását ha sírt.majomszeretetnek nevezték és ártalmasnak a gyermek fejlődésére, ezek után már nem is csodálkozom hogy frusztrált zárkózott érintésre képtelen felnőttek vannak.Ezek után mit tudna továbbadni,tanítani?) Ezt követte a liberális nevelés ami a gyermeket teljesen támasz irány nélkül hagyja,semmilyen alapot tanítást nem adva hadd alakuljon ki,ne korlátozza a gyermek egyéniségének kialakulását neveléssel, tanítással.Ez a ló másik oldala de ez is nagyon kényelmes.A mostani tinédzserek szülei valami torz haver barátnő szerepet próbálnak eljátszani gyermekeikkel.Sem tisztelhető tanítóvá sem útmutató támasszá nem váltak gyermekeiknek.
süti beállítások módosítása