HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

2011 március 8. Húshagyó kedd

2011.03.07. 15:10 :: Lélekszerelő, MAGYART

 Húshagyó kedd – húst elhagyó.

 

A katolikus hagyományban a húst elhagyó kedd utáni szerdán kezdődik a böjt. Innentől a hívő ember nem eszik húst Húsvétig. Az egyházi elöljárók viszont már hétfőn és kedden sem esznek húst. Holnap, azaz szerdán és péntekenként szigorú böjtöt tart, ami abból áll, hogy csak 3-szor étkezik és csak egyszer lakik jól.

 

Szent László idejéből ismert az a tény, hogy mi másként böjtöltünk, „mint azok az itáliaiak”. Erről törvény is született. Először is a böjt már hétfőn kezdődött, éppen úgy mint a magas rangú egyházi méltóságoknál. Ráadásul nálunk a péntek a böjti nap és nem a szombat. Sőt az év összes pénteki napja az. Ezt még a kommunista uralom se tudta eltörölni. Biztosan emlékszünk még a menzai tésztanapra, a péntekre. Szóval már hétfőn azaz tegnap kezdtük a böjtöt. A szerda és a péntekek szintén szigorú böjtösek, de nem pont úgy mint a katolikus egyházban. Ezeken a szigorú böjti napokon, mi magyarok, semmilyen állati származékot tartalmazó ételt sem vettünk magunkhoz. Se vajat, se tejet, se sajtot…

 

A feltámadási körmenet sem szombaton a hatos mise után, hanem vasárnap hajnalban volt. Éppen úgy mint ahogyan tavaly ünnepeltünk. Nem csak a templomot és annak közvetlen környezetét, hanem az egész települést, a határt kerülték. Szent Korona – Szent Határ. Ha a böjt után lesz kedvetek, szívesen látunk titeket Húsvét vasárnap, hajnali 5-kor, Dobogókőn a Zsindelyesnél, hogy velünk együtt kerüljetek, szenteljetek határt, immáron harmadik alkalommal. Tavaly rajtunk szervezőkön kívül, a nyugati pontnál, a hideg miatt volt lemorzsolódás, éppen 72 résztvevő volt jelen. Éppen mintha mind a 72 vármegyéből küldtek volna egy-egy képviselőt. (az eseményről még adok hírt ezen az oldalon is.) HA VALAKIK SZÜKEBB KÖRNYEZETÜKBEN CSINÁLNÁK MEG A HATÁRKERÜLÉST, VELÜNK EGYIDŐBEN, KÉREM JELEZZÉK FELÉM, HOGY ÖSSZAHANGOLJUK SZEREINKET.

 

Visszatérve a böjtre.

Hústilalom van Húsvét vasárnap reggelig, a feltámadásig. Szigorú böjti napokon, mint pénteken semmilyen állati származékot sem fogyasztunk, maximum egyszer lakunk jól. Javaslom, hogy fogyó hold idején kezdjünk meg egy léböjtöt. 3-5 illetve 7 naposat. Pontos leírást a 2009 böjti részben találtok. A jó tanácsokat kéretik megfogadni.

 

Magáról a böjtről, Húsvét jelentőségéről, a korábbi éveknél találtok leírást! Remélem, velünk együtt tisztul meg a nemzet és támad majd fel, Krisztussal! Reméljük, hogy a tavaszi friss szél, a feltámadás, az egyéni felelősségvállalás meghozzák majd a várt változást, amelyben mindannyian örömünket leljük. De ne feledjük, megtisztulás, befelé fordulás, őszinteség nélkül, nem hal meg régi „rossz” énünk. Így nem lesz helye az újnak. Nem lesz aki változzon, feltámadjon! Ne a Pesac átugrani, megkerülni taktikáját válasszuk, hanem a Pasca átmenetét! Mi magunk is tartsunk önvizsgálatot. Járjunk lelkünkben poklot, ha kell! Tisztuljunk meg testünkkel együtt. Azért, hogy Húsvétkor példamutatóan támadhassunk fel Krisztus Urunkkal, nemzetünkkel!

 

Még egyszer ajánlom korábbi írásaimat, mind böjtről, mind Húsvétról. Nagy örömmel venném, ha Húsvétkor sokan lennénk Dobogókőn és sokan kerülnétek otthon is határt, falut, velünk egyszerre, egy ütemben, együtt dobbanó szívvel!

 

Szeretettel teli önvizsgálatot, tisztulást kívánok a feltámadás reményében!

 

Péter

 

(u.i.: elérhetőségeim az oldalon megtalálhatók, a leírásnál)

Szólj hozzá!

Címkék: élet húsvét halál isten lélek jézus feltámadás krisztus pokol ima böjt szent korona megtisztulás határkerülés szent határ

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr372718576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása