HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Élet az életért! Csoda vagy nehézség?

2010.01.06. 18:29 :: Lélekszerelő, MAGYART

Édesapám egyik barátja szerint, ha a mai gazdasági viszonyokat vesszük alapul, akkor egy házaspárnak 5 gyermeket kellene vállalni ahhoz, hogy emberhez méltó öregkora legyen. 5 gyermek kell ahhoz, hogy ők, a gyerekek, a saját családjuk eltartása mellett a szüleiket is segítsék a tisztes öregkor megéléséhez. Azt hiszem, ez a szám, még a merészebb hölgyek többségét is elbizonytalanítja, megrettenti. Hatalmas felelősség, mind emberileg, mind anyagilag. Rengeteg odafigyelést, állandó tudatos jelenlétet követel a szülői feladat, még kisebb számú lurkó esetén is, hát még 5 gyermeknél. De talán ne is vesszünk el ebben a gondolatban. Egyet megállapíthatunk, mégpedig azt, hogy a mi létezésünkhöz, az emberiség fennmaradásához elengedhetetlen az utódok nemzése. Elengedhetetlen!

 

A nők életében a serdülő kor az, amikor először kerülnek szembe az anyaság kérdésével. Életük minden hónapjában, egészen a változó kor lejártáig, minden hónapban újra és újra szembesülnek ezzel a lehetőséggel. Nyugodtan megállapíthatjuk, hogy a leányok az első menstruációjuktól mindannyian potenciális anyává vállnak. Potenciális anyának tekinthetők. Ez persze nem jelenti azt, hogy szülniük kell, de mindenképpen igaz, hogy lehetőségük van rá. Lehetőségük van az anyaság megélésére. A menstruáció persze nem csak azt jelzi, hogy az „elszenvedője” potenciális anya, hanem azt is, hogy ebben a hónapban sem történt meg a csoda, nem történt megtermékenyülés. Ez persze néha öröm, néha gyász, legtöbbször az élet, a női lét velejárója.

 

Az első menstruáció sok esetben nagyon fáj, félelmet kelt a még szinte gyermek nőben és felhívja a figyelmét a potenciális anyaságra. Ha a súlyos görcsök, a bőséges vérzés az évek során nem múlik, akkor valami rendellenességre gyanakodhatunk. De mi lehet az amitől, a menstruáció tünetei komoly fájdalmat okoznak?

 

Én magam, azt vallom, hogy minden betegségnek, lelki oka van. Minden ilyen „rend-ellenesség” is valami lelki okot mutat, feltételez. (Milyen kifejező a szó maga.) A rendnek ellentmondó, a renddel ellentétes irányú szándékról, szól ez a „betegség”. A görcsös ragaszkodás, valamihez, ami elmúlt. A hely ahol ez a görcs keletkezik, segítő információval szolgál. Mint már írtam, a menstruáció egy olyan esemény, amikor mind az éppen érett leány, mind az idősebb hölgyek is arra lesznek figyelmesek, hogy megint eltelt egy hónap, amikor nem termékenyültek meg. Az Istentől kapott szerepet, az anyaságot, most sem élhetik meg. Ha viszont már nincs a menstruáció, akkor nem lehet az illető hölgy anya. Hiszen a megtermékenyüléshez a férfi ivarsejten kívül a nőire is szükség van. A havi túlzott görcs, a nagy fájdalom azt mutatja, hogy túlzottan ragaszkodunk a megváltoztathatatlan ellenkezőjéhez, a gyermeki léthez.  Ezzel viszont kizárjuk a potenciális anyaságot. Az erős menstruációs görcs, ebben a formában rendszerint az első szülés után elmúlik. Érthető, hiszen akkor már kár tagadni az anyaságot, az anyaságra való képességet, hiszen meg is történt, anyává váltunk. Miért alakulhat ki ellenállás az anyasággal szemben? Több oka is lehet. 1. A gyermeknek rossz élményei vannak és ugyan ezt a rosszat nem szeretné továbbadni. Természetesen itt nem bízik magában sem, hogy ő majd jobban tudja csinálni, mint az Édesanyja. 2. Másik jellemző ok, hogy az anya „sanyarú” sorsa készteti a leányt az anyaság elutasítására. Ilyenkor a boldogtalan anya mintája az elrettentő példa. Ha az anya egy egészségtelen kapcsolatba lépett be és szült gyermeket, például, ahol nem egyenlőek a felek, ahol amolyan apa-lánya viszony van a házastársak között, akkor az oda született leány gyermek azt a mintát tanulja amit lát. Mégpedig, hogy az édesanyját gyermekként kezelik. Nem tud felnőni, önállóan dönteni mert nem hagyják, vagy mert nem mer és ezért örökös harcra kényszerül, az érdekei védelmében. Ez a feleség és anyakép nem túl vonzó a leány számára. Az elutasítás legegyszerűbb formája, ha eleve az anyaságot utasítja el. Főleg, ha azt is látja, hogy az édesanyja kicsit miattuk gyerekek miatt sem mer vagy tud lépni, kilépni, a számára nem megfelelő kapcsolatból.

 

A menstruációs görcsök oldásának természetes módja, ha az érintett hölgy felnőtté válik. Felnőtt állapotában döntést tud hozni, hogy mi az amit másként csinál, mint otthon látta. A meghozott döntést ki is vitelezi. Más típusú kapcsolatba kezd, ahol a felek egyenrangúak, nem rendelődik gyermekként alá többé sem a szüleinek, sem másnak. A felnőtt felelősségteljes életvitel, sokat segít, abban, hogy megbarátkozzon az anyaság lehetőségével is.  

 

A felnőtt nővé válás lelki folyamata mellett, a görcsoldó teák is szerepet kaphatnak a fájdalom oldásában, sőt egy kismedencés masszázs terápia is megfelelő hatást érhet el. Lazító légzéssel, jógával is segíthetjük a folyamatot. Fontos, hogy a problémával való foglalkozás minden esetben lelki folyamatokat indít be, amelyek segítik a végleges gyógyulást.

 

A menstruáció elmaradása a következő trauma a nők életében. Sokan vannak, akik ezt a folyamatot a nőiességük csorbulásaként élik meg. Az anyaság lehetőségének az elvesztése, a női szerep megélésében akadályozza őket. De vannak olyanok is, akik pont az anyaság lehetőségének elvesztésével, fellélegeznek és a korábbinál felszabadultabb szexuális életet élnek meg a menstruáció elmaradása után. Itt éppen úgy kettősséget figyelhetünk meg, mint a havi vérzés megjelenésekor. Vannak akik könnyebben, vannak akik nehezebben élik meg ezt az időszakot. Azok akiknek gondot okoz a változás sok esetben hőhullámokkal kísért izzadástól szenvednek. Ezzel kapcsolatban adnék pár tanácsot, a kellemetlenségek elkerülésére, vagy csökkentésére. A hőhullám egy megnövekedett energia mennyiséget mutat. Ezt az energiát kell tudnunk jól kezelni. Először is jó, ha az angyalokhoz fordulunk. Megkérjük őket, segítsenek abban, hogy a szervezetünkből izzadsággal távozó méreganyagok azonnal párologjanak el és ne hagyjanak semmilyen nyomot, se foltot, se kellemetlen szagot. A kérés előtt célszerű, pár mély légzéssel megnyugodnunk, esetleg mélyebb tudati állapotba kerülnünk. Ha ez nem sikerül, se essünk pánikba, kérjünk, majd köszönjük meg és már történik is. A megnyugváshoz nyújt segítséget, ha az egyik tenyerünket a korona csakránkra, a másikat pedig a köldökünkre a 3. csakrára tesszük. Képzeljük el, hogy a fejünkben felhalmozódott energia (adrenalin) a kezünkön keresztül a feldolgozás csakrájába áramlik, majd szépen eloszlik. Az is segít, ha a felgyülemlett energiát a talpunkon és a gyökércsakránkon keresztül, a földbe vezetjük. Tudjuk, hogy az anyaság, anyag-ság, össze tartozik. A nő az anyag ura! Így ez a gyakorlat is segíti, hogy minden a helyére kerüljön.

 

A női feladatok teljesítéséhez elengedhetetlen az anyasággal, mint lehetőséggel való megbarátkozás, lehetőség szerint annak önfeledt, boldog megélése. Ha ez sikerül, akkor az ezzel járó „kellemetlenségek”, átalakulnak és a csoda részévé válnak, amely megélésére csak a NŐ, képes!

 

Somogyi Péter

lélekszerelő

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet döntés isten fájdalom felnőtt lélek gyermek rend sors csoda leány édesanya menstruáció görcs édesapa női szerep

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr741652187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása