HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Hagyományos párkapcsolati szerepek napjainkban XII.

2009.08.12. 14:15 :: Lélekszerelő, MAGYART

Újra párkapcsolat. Vajon hány gondolat kerül ki még ebből a témából? Azt hiszem nincs olyan kérdés, amely ne érintené a társkapcsolatainkat is. Így marad ez a cím. Majdnem minden párkapcsolatot érintő cikkemben elhangzott már a férj=fél és a fele-ség viszonya. A kettő együtt adja a teljességet. TELJESSÉG. A hetedik nap után kettészakított ember magától értetődő viselkedésformája a keresés, amelynek a célja az eggyé válás, a teljesség megtalálása a másik fél által. A teljességé, amely egy Isten közeli állapot. Isten közeli? Olyan mint Istennel együtt?

A Hagyaték szerint meggyógyított gyermeknek nem volt más baja, mint nagy volt benne az ijedtség és a fél-elem. FÉL-ELEM. Valami olyan, ami nem teljes, csak fél, egy fél gondolat, egy hiányos gondolat. A képi beszédünk ki is mondja mi a baj ebben a helyzetben. Az illető, kiesett a teljességből. FÉL-lé vált. FÉL.

A párkapcsolatokban levő fél-elem kérdése innen már könnyedén tárgyalható. Az egyik FÉL, aki FÉL, hirtelen elveszíti a másik felét. Vagy ha el nem is veszíti, de úgy érzi elveszítette. Ez a félelem főleg a „gyengébb” nem esetében okoz különösebb gondot. A férfiak, akik hisznek a felhalmozott erény fogalmában, nem zuhannak össze, attól, ha a másik éppen az adott pillanatban nem teljesít a szerepének megfelelően, hiszen annyiszor csinálta már jól. Oly sokszor megtette már. Biztosan ez most csak egy botlás, amely korrekcióra kerül, hamarosan. A nők ezzel szemben, az érzelmeiket abszolút valóságként megélve, a pillanatnyi helyzet alapján ítélnek. Így hangozhat el, egy pillanatnyi kihagyás után a vád: „mert soha sem állsz mellém…”. Pedig csak most fordult elő először. De a nő, aki a jelen pillanat érzésében él, nem tekint a múltba, nem mérlegel, hanem érzelmeitől vezérelve ítél. Azt éli meg, hogy a másik nem áll mellette. Elvesztette őt a korábbi megállapodáshoz képest, amelyben megegyeztek a közösség létrehozásában, ahol számíthatnak egymásra. És íme, most sincs itt a másik, nem segít… Pedig csak egyszer fordult elő. Ebből a kettősségből adódóan, komoly ellentétek alakulhatnak ki a fel-ek között. Ha azonban a nő tudja ezt a különbséget, akkor, törekedhet arra, hogy mielőbb kilépve az érzelmi hatás alól, belássa, nem veszítette le a másik felét, a férjét, csak éppen nem úgy jött össze a dolog. De persze nem csak a nőknek kell tennie az ügy érdekében. Hiszen mi férfiak is tehetünk, nem is keveset. Megtanulhatjuk, hogy a kedvesünk által kimondott végzetes szavak nem jelentik a valós véleményt, csak a társunk pillanatnyi hangulatát. Másnap mikor a vihar elmúlik, megkérdezve őket csodálkozva kérdezik, miért akarnának elválni, szétmenni. Tudják, ők, hogyan van, csak akkor ott, így meg így éreztek.

Amit mondanak a pillanatnyi érzéseikről, azt jó, ha megjegyezzük. Fontos, mert megtudhatjuk mi a kedvesünk legnagyobb fél-elme. Mi az aminek a gondolatától a legjobban megijed, amitől legjobban fél. Ha pedig ezt kiderítettük, nem is kell mást tennünk, mint az ilyen kritikus helyzetekben, főleg ebben a témában oszlassuk el a kételyét. Ha ettől a legnagyobbnak látszó félelemtől segítünk neki megszabadulni, ha megnyugtatjuk, rögtön érezni fogja, hogy nincs egyedül, ott van mellette a másik fele, a férje. Nem FÉL már, hiszen ketten együtt újra egészek vagyunk. Teljességben vagyunk. Ez pedig a legfontosabb a hetedik nap utáni történéseket figyelembe véve.

Persze a félelmek sokfélék lehetnek egy kapcsolatban. Női felünk leginkább a bizonytalanságtól fél. Attól, hogy szerintünk, nem elég szép, kedves, figyelmes… Leginkább azzal bánthatjuk meg, ha nem értékeljük amit értünk és a családjáért tesz. A dicséret persze mindenkinek jól esik, de ha mi magunk nem fukarkodunk vele, akkor mi is nagyobb eséllyel részesedünk benne.

Az példa egy beteg gyermekkel kapcsolatban merült fel. Meggyőződésem, ha valakinek el tudjuk venni a fél-elmét, az amit arról gondol, hogy ő csak egy fél, nem teljes egész, akkor azonnal meggyógyul. Megkönnyebbül, az elképzelt tehertől, és meggyógyul. Természetesen ilyenkor nem a társkapcsolati teljesség elvesztéséről beszélünk. Milyen lehet az a teljesség, amelyik ilyenkor sérül? Mi az aminek a hitét, tudását elveszítjük ilyenkor?

A magyar hagyomány azt állítja, hogy mindannyian Istenből valók vagyunk! Hiszen az Úristen Önön Magából teremtette a világot. ÖNMAGÁBÓL! Azt is tudjuk, hogy: „Embert teremtett az Isten a saját hasonlatosságára, hogy uralkodjék a világ felett”. A Hagyatékban az is elhangzik, ami hagyományunk része, hogy ha megteszed a magadét, az Úristen biztosan hozzáteszi a másik felét. (Segíts magadon, az Isten is megsegít!) Hogyan? Ha megteszed a magadét, akkor hozzá teszi az Isten a MÁSIK FELÉT? A mi tettünk az egy FÉL valóság? Akkor a teremtés az egy olyan közös munka, amelyben a két FÉL, az ember és az Isten, egyforma mértékben tevékenykedik? Igen nem kevesebbet, pontosan ezt állítjuk, mi magyarok! Ez van a mi hagyományunkban. Ez pedig azt jelenti, hogy a TELJESSÉG, az ember és az Isten közösségében is megmutatkozik. Az egyik FÉL az ember, a másik FÉL pedig az Isten maga! Amikor elveszítjük az Istennel való közösségünket, kiesünk a teljességből. Megijedünk, elkezdünk FÉL-ni. FÉL- elem vesz rajtunk erőt, mert azt hisszük, elhagyott minket a Teremtő. Ami lehetetlen. Hiszen Önmagából teremtett minket! Istenből valók vagyunk! Biztosak lehetünk benne, hogy a legnagyobb szülői szeretettel szeret bennünket. Éppen ebből következően állítom, hogy a Miatyánk egyik sora, mely így hangzik: „Ne vígy minket a kísértésbe!” Valószínűleg az csángók által megtartott formában igaz: „Ne engedj minket a kísértésbe!”. Nincs az a szülő, aki gyermekét kísértésnek tenné ki, kísérletezve vajon elbukik-e valamelyikünk. Nagyon fontos tudnunk, hogy gyermekeink, kiskorukban, ha megijednek, félnek, akkor legtöbbször a mi félelmeink hatására teszik. A mi aggodalmunk, FÉL-elmünk, ragad rájuk. Egy nyugodt szülői környezet, jó hatással van a gyermekre, aki ilyenkor kiegyensúlyozott, mosolygós, sokat alvó, mindenki által csodált gyerekké válik. Mi pedig büszke szülőkké!

Derítsük ki kedvesünk legnagyobb félelmét! Nyugtassuk meg, adjunk biztonságot neki, hogy az kettőnk által létrehozott, kiegyensúlyozott, teljes családi fészekbe, nyugodt, békés, kiegyensúlyozott teremtmények szerelmünk gyümölcsei érkezzenek. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, ne feledjük, Istenből való, teremtmények vagyunk! Az Úristen teljes értékű társai! Akiknek nincsen mitől tartaniuk, ha megteszik a magukét, mert az erősebb FELÜNK, az Isten, nem csak társunk, de a feltétel nélküli szeretet letéteményese is! LEGYEN URAM A TE AKARATOD SZERINT!

 

 

Somogyi Péter

Lélekszerelő

somogyi@magy-art.hu

70 3354 114

www.angyalsziv.hu , www.lelekszereles.blog.hu , www.alory.hu 

Szólj hozzá!

Címkék: élet család segítség isten teremtés szülő szerelem lélek félelem szeretet ima akarat pár társ férj feleség fél úr teljesség

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr181305126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása