HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Hagyományos párkapcsolati szerepek napjainkban IV.

2008.11.20. 11:50 :: Lélekszerelő, MAGYART

A korábbi három írásomban többek között a következő megállapításokat tettük.

1. A férfi és a nő egyenrangúak. A férj a fél, akinek van egy fele-sége.

2. A férfi a teremtő erőt, a nő a befogadást, az alakadást képviseli.

3. Ketten együtt adják a teljességet.

Ha mindezeket a dolgokat a fizikai valóságunkban figyeljük meg, további bizonyosságot szerezhetünk a fentiekre. A testünk sajátosságai is éppen a fent említett dolgokat, illetve a napkereszt által adott modellt mutatják. Nekünk férfiaknak kilóg az amiben mások vagyunk. A hölgyeknek pedig „belóg”. Pontosabban, hiány van bennük abból amiből nekünk több adatott. A szeretkezés során a férfi behatol a nőnek nem csak az intim szférájába, hanem valóságosan is a testébe. A pénisz, szinte egy pontba juttatja be a teremtő erőt a nő belsejébe. Éppen mint a hagyományunk szerint, ahol a napkereszt közepében lép be az Úristen a világunkba. A nők befogadják a férfi nemi szervet. Magukba fogadják, elfogadják azt. Sőt, ha megengedik maguknak az orgazmus örömét, akkor teljesen átadják magukat a férfinak. Ha jól választottak, nincs mitől félniük. De jól látszik, hogy részükről bizalom nélkül nem lehet szó az összeolvadásról.

A nemi jellegek különbsége és működési eltéréseink jól mutatják azt a lelki hátteret aminek a megértésével sok csalódást előzhetünk meg. A férfinek, aki magából kiadja a magot, a teljességben vállalt szerepe egy rajta, „kívül” elhelyezkedő szerv segítségével lehetséges. Viszonylag könnyedén veszi, mind a szexualitást, mind az azzal járó érzelmeket. Hiszen ő magából kiad. Ő lép be más területére, más testébe. Könnyebb kívülről részt venni a folyamatban. Ezzel szemben a nő elfogadja a férfi közeledését. Bár ő dönt, kinek a közeledését fogadja, mégis a várakozás állapotában van. Ha megjelenik a kívánt férfi, akkor meg kell nyílnia, mind lelkileg, mind fizikálisan és magába fogadnia őt. Már itt érezni, mennyivel nehezebb a megnyílás, a befogadás megvalósítása, mind a „belépek az ő világába” szemlélet szerinti tevékenység. Elfogadás nélkül nincs befogadás. Befogadás nélkül nincs fogantatás, és nem indul el az új élet. Közben valamilyen szinten a megnyílás és a befogadás miatt a nő „alá” rendeli magát a férfinak, az eseménynek. Meg kell tennie ezt, bármilyen nehéz is. Segít ebben az a tudat, hogy bár a betöltött szerep szinte egy „alárendelt” pozíció, magában a teremtés folyamatában mégis teljesen egyenrangú. Hiszen egyik fél nélkül sem jöhet létre az új megteremtése!

Ha mindezeket a sajátosságokat figyelembe vesszük, már látjuk is, mik a fő feltételei a jó, fantasztikus, csodálatos, finom, Isteni szeretkezésnek.

Az a szerencse adatott meg nekünk, embereknek, hogy a fajfenntartásunk élvezetes, csodálatos és maga az aktus, valós szaporodás nélkül is örömet okoz a fel-eknek. Maga a szer-etkezés nem csak a szaporodást, hanem az örömszerzést is szolgálja. A mi nyelvünkben a szer egy fontos esemény, amely ünnepélyes, kivételes, és fontos. Őseink kivételes eseményekkor szert ültek. Az semmit nem von le ennek az értékéből, hogy nekünk az életünk sok eseménye volt fontos, kivételes. Isten a saját hasonlatosságára teremtett minket, hogy uralkodjunk a világ felett. Vallották hajdanán. Hogy mi uralkodjunk a világ felett és ne a világ mi felettünk, mint napjainkban történik. Szer-elem, szer-etet, szer-tartás, szer-ződés (őseink Isten előtt kötötték, hiteles helyeken), szer-vezet (a szert létrehozni képes emberek közössége), szer-szám (az anyag és az ember közti energia felszabadításnak eszköze).

Van két ember, a férfi és a nő. Mindketten egy-egy fel-et alkotnak. A két félből lehet egy egész. A szeretkezésben elért összeolvadás, a teljesség érzetét adja. Egy Isten közeli élmény. Számunkra, embereknek a „legkönnyebben” elérhető Istenélmény. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, mindkét fél-nek, jól kell éreznie magát. Mindkét fél-nek a saját szerepének megfelelő részvételt kell megvalósítania, hogy létre jöhessen a teljesség. A férfi aki udvarol a hölgynek, nagy tisztelettel és szeretettel fordul felé. Azt kell elérnie, hogy a nő olyan mértékben érezze biztonságban magát, hogy meg merjen nyílni, annyira, ami a befogadáshoz szükséges. A férfinak olyan légkört kell TEREMTENI-e, amelyben a hölgy feloldódik, védettnek, biztonságban levőnek tartja magát. Ha ez a légkör létrejön, akkor a nő szívesen nyílik meg, könnyebben válik alkalmassá a befogadásra. Csak is így ebben az állapotban lehetséges a befogadás. Amely a nő részéről, azzal a tudattal történik, hogy az aktus akár gyermekáldással is végződhet. Az persze nem baj, ha ezt a férfiak is a szemük előtt tartják. Összefoglalva: A férfi létrehozza, megteremti azt a légkört, amiben a nő biztonságban érzi, magát, bizalommal fordul a férfi felé. Megnyílik és befogadja őt. Minden esetben, ha ez bekövetkezik, létrejön a teljesség. Ennek a teljességnek azonban vannak mértékei, ahogyan a bizalomnak is vannak fokozatai. Az egyéjszakás kaland is végződhet a teljesség megélésének élményével, amely soha nem éri el a teljes bizalmon alapuló, párkapcsolatban élő felek szerelméből bekövetkező teljesség érzetet. De elérhető. Csak a fentieknek kell teljesülnie. Amennyiben a férfi nem tud tisztelettel és odafigyeléssel fordulni a nő felé és ezért képtelen létrehozni a bizalom légkörét, ne is vágjon bele az egyéjszakás kalandba. Az a nő aki képtelen az elfogadásra, a befogadásra, az képtelen a pillanatban megélt teljességre. Az itt említett felek jó, ha elkerülik egymást, mert számukra az egy éjszakás kaland, csak közösen végzett maszturbáció lehet. Igaz, van aki tudatában van ennek és ezt is tudja élvezni. És az nem baj. Mindez a tudatosságon múlik.

Sokan ma azonban, ez főleg a nőkre igaz, hiszen nekik van szükségük nagyfokú bizalomra, elkövetik azt a hibát, hogy a jövőből, a képzelt jövőből lopnak maguknak, képzelt biztonságot. („Bemutatott a szüleinek. Biztosan komolyan gondolja. Egy fél év és eljegyezzük egymást, majd jöhet az esküvő.”) Ilyenkor nem a valós bizalmon alapszik a megnyílásuk, a befogadás, hanem a kedvező, biztonságosnak tűnő jövőképnek, így a valóság kiderülésekor szinte biztos a csalódás. Miért? Azért mert a jövő nem biztos. A látók, az asztrológusok, vagy kártyajósok által felvázolt jövőkép is csak a lehetséges jövők egyike. Nem biztos. Így a biztonságuk önbecsapáson alapul, hamis érzetet kelt, ami csalódáshoz vezet.

Ráadásul, ha a jelenben élünk, akár tartós kapcsolatban, akár egy éjszakára találkozunk, a pillanat valósága számít csak! Jó, ha tisztában vagyunk ezzel, és csak akkor merészkedünk valótlanságon alapuló területekre, ha van erőnk elviselni az ezzel járó következményeket. Élj a jelenben, légy magadhoz őszinte, és tudatosan élvezd, amit teremtettél, vagy amit az élet adott Neked!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr42779248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása