HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Gyermekbetegségek

2008.02.01. 12:35 :: Lélekszerelő, MAGYART

Több olyan esettel találkoztam mostanában, amelyek megkövetelik, hogy szóljak pár szót a gyermekbetegségekről.

Azt talán páran már elfogadják, hogy a betegség jelzés a hibás viselkedésünkkel kapcsolatban, következménye valami érzelmi sérülésnek, amit nem tudtunk feldolgozni. De azt nehezen képzelik el, hogy egy 2 éves gyermeknek milyen hasonló baja lehet. És ha van is, hogyan lehet azt megtudni, hiszen még nincs birtokában annak a kommunikációs rendszernek amely alapján jól megérthetnénk őt.

Tudni kell, hogy egy gyermek 21 éves korára képes teljesen elszakadni a szüleitől. Bizonyos nézetek szerint például 21 éves korukig az anya bizonyos finom testeit használják még. De ebbe nem szeretnék most belemenni. Fogadjuk el azt, hogy a gyermek nem független a szüleitől, úgy 21 éves koráig.

Mindegyik gyermekre jellemző, hogy valamelyik szülőjéhez jobban kötődik. Megállapítható, hogy amelyikhez jobban kötődik, azzal mélyebb a lelki, érzelmi kapcsolata. Ismerjük azt a szülői viselkedésmintát is, mely szerint, ha a szülőnek egészségi problémája van, halogatja az orvoshoz menetelt. Amennyiben viszont a gyermek betegszik meg, azonnal rohan fűhöz-fához, hogy megoldást találjon a bajra.

Valószínűleg ezért is alakult ki az, hogy a gyermek sok esetben, de főleg kisebb korában a szülő helyett betegszik meg. Nem a saját érzelmi sérülését igazítja betegséggel, hanem a szülő problémája miatt betegszik le. Mivel a szülő nagymértékben azonosul a gyermekkel, így rajta keresztül, az ő gyógyulásán keresztül feldolgozza a saját problémáját is.

Így gyerekbetegség esetén, nincs más dolgunk, mint a hozzá közelebb álló szülő életét megvizsgálni. Fontos persze az is, hogy a gyermek sokszor tükröt tart felénk, mutatva hibáinkat. A két dolog segítségével viszonylag könnyedén feltárhatjuk a betegség okát.

Sikerült már krónikus fájdalmat úgy elmulasztani egy gyereknél, hogy soha nem is találkoztunk. A szülő problémáját egy beszélgetés alatt kiderítettük és megoldáshoz jutottunk. A módszer szülői alkalmazása után a krónikus fájdalom elmúlt a gyermeknél. Megdöbbentő, de az eredmények ezt mutatják.

Nagyon komoly tévedése az is a szülőknek, hogy gyermek ezt vagy azt még nem tudhatja. Vegyük végre tudomásul, hogy a gyerek még az Isten tenyerén él. Nem hogy nem tudna dolgokat, ő az aki még tisztában van a világ működésével, az Isteni renddel. Persze ez nem a mi, mai, mű világunkra igaz, amelyben úgy teszünk, mintha nem lenne Isten, sőt Isteni rend sem létezne. Hanem az igaz világra.

Leginkább csak tanulhatunk gyermekeinktől!

Meggyőződésem az is, hogy a válást sem azért viselik nehezen a gyerekek, mert rádöbbennek, hogy anyu és apu nem szereti már egymást, hiszen ezt ők régen észrevették. Régóta tudják, hogy a szüleik között megváltozott valami. De azt látják, hogy minden megy tovább, a régi kerékvágásban. Váláskor, főleg azt nem értik, hogy az adott helyzetben, amely nem más mint az egy-két évvel ezelőtti, amióta minden megváltozott a szülők között, miért kell elhagyni az egyik szülőjét, hiszen eddig is jó volt így, miért nem maradhat minden a régiben. Ezért gondolják, hogy miattuk van, ők a hibásak, hiszen a szülők között egy ideje nem változott semmi. Már rossz a viszonyuk egy ideje. Eddig még sem kellett válni. Teljes bennük a zavar.

Jól tesszük, ha nem ügyelünk másra, minta arra, hogy a félelmeinket ne tanulják el és az Isten hitüket se vegyük el tőlük! Nem helyes, ha félelmeinket, csalódásainkat bele plántáljuk a gyerekünkbe, mintegy programot készítve számára, hogy ő is megélje ugyan azt.

Nehéz sorsot szánunk azon gyermekünknek, akit az egyik szülő nevével látunk el ebben az életben. Ugyanis a szülő nevének teljes rezgését, életének problémáit is viszi majd a gyerek tovább. Jó, ha legalább az egyik neve más. Pl.: Ha az anya nevét kapja a leány, de a vezetékneve nem az anyáé, hanem az apáé, akkor az már rendben van. Ugyanis, a változó rész más rezgést és új lehetőségeket hordoz a megoldások területén is. Azt se feledjük, hogy minden név a rezgésén kívül, feladatot is hordoz. Nem mindegy hát, hogy milyen nevet adunk nekik!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr51320811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása