HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Miért nem sikerül?

2007.07.26. 12:42 :: Lélekszerelő, MAGYART

Van az életünkben sok dolog, ami valamiért nem akar összejönni. Hiába teszünk bármit is nem sikerül.

Az első és legfontosabb dolog, hogy tisztázzuk, milyen módon tűzzünk ki célokat. A cél meghatározás az nagyon fontos, de sajnos sokszor elkövetjük azt a hibát, hogy a cél eléréséhez vezető utat is meg akarjuk határozni. Az pedig sok esetben nem vezet sikerre. Azért van ez így, mert a világunkban minden összefügg mindennel. Így a céljaink megvalósulásának is egyeznie kell a többiek céljaival. (Csak olyan célok esetében következik, be a megvalósulás, amelyek pozitív irányba, vagy semlegesen érintik az élettervünk beteljesítését, és nem akadályoznak másokat!) Hiába lenne nekünk valami nagyon jó, ha az másokat akadályoz az élettervük megvalósításában, akkor az nem valósul meg.

Ez azt jelenti, hogy ha szeretnénk egy lakást, akkor döntést kell hoznunk. Pl.: hol szeretnénk, mekkorát, mennyiért, milyen paramétereknek kellene megfelelnie, stb… Szóval először döntést hozunk, hogy mit szeretnénk leginkább. De ezek után fel kell állítanunk egy sorrendet, hogy mi az amiről le tudunk mondani, milyen sorrendben, amíg el nem jutunk a minimum tervig. A legvégén a „legyen meg a Te akaratod” gondolattal útjára kell engedni a kívánságot. Innentől csak figyelni kell. Mert ha mi megtesszük a magunkét, pl.: keressük a lakást, a fenti módon, a feltételek szerint, akkor megsegítenek az égiek is. De csak a döntés és a tettek után. Amennyiben nem hozunk döntést, hanem előre variálunk, vacillálunk, hogy vajon Budán, vagy Pesten lenne-e jó lakni, addig nem tudnak segíteni az égiek sem. Annál is inkább nem, mert mint említettem, a változást a többiek létezésével is összhangba kell hozni. Csak eldöntött dolgokat kezdenek el szervezni a feladat nehézsége miatt. A fontossági sorrend felállításával megadjuk a lehetőséget az égieknek, hogy az ő többlettudásuk alapján a számunkra legjobbat adják nekünk.

Ha túlzottan ragaszkodunk bizonyos feltételekhez, amelyek nem teljesülnek, akkor felül kell vizsgálni őket. Ugyanis elképzelhető, hogy mi magunk nem tudunk egy jövőbeni bekövetkező eseményről, amely esetén nem lesz szükség az általunk kívánt kritérium teljesülésére. Esetleg valamilyen tévedés az alapja a kívánságunknak. Szóval, ha a listánkon Buda az esélyes és mégis folyton pesti ingatlanokkal találkozunk, amelyek megfelelnének, akkor meg kell gondolni, hogy nem tudunk-e lemondani a budai területről. Valószínűleg van valami általunk nem ismert ok amiért a pesti lakhely jobban nekünk való. Az egyensúlyt azonban meg kell találni, mert minden kis kudarc nem okozhatja elbizonytalanodásunkat! A jelek azonban, ha figyelünk, egy felé mutatnak. Ha jót akarunk magunknak, akkor megtanuljuk kívülről is megfigyelni az eseményeket, levonni a tanulságokat, és tovább lépni az égiek által javasolt úton, az általunk választott irányba.

Van még egy buktatója a céljaink megvalósulásának, a cél rossz meghatározásán kívül. Amennyiben a céljaink megvalósulásához változnunk is kell, vagy maga a változás a cél, akkor sok borsot tör az orrunk alá a megszokások természete.

Amikor kimondjuk a problémánkat és eldöntjük a megoldást, akkor 50%+1 szavazattal elindultunk a változás útján. Tesszük, amit elhatároztunk, de a végén sokszor nincs sikerélményünk. Pontosabban elmarad a vég, hiszen nem valósul meg a változás. Azért van ez, mert a megváltoztatandó dolgot nem csak akkor követjük el, amikor észre vesszük, hanem sokszor zsigerből, megszokásból is alkalmazzuk a hibás módszert. Így a legnagyobb igyekezetünk ellenére sem történik meg a változás, hiszen egy csomó alkalommal önkéntelenül a régi beidegződés szerint „rosszul” lépünk.

Ilyenkor azt tehetjük, hogy valamilyen meditatív állapotban megkérjük az Istent (az égieket), hogy segítsenek észrevenni azokat a pillanatokat, amikor akaratlanul, megszokásból a „rossz”, elavult, általunk már nem szeretett, módszert alkalmazzuk. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint figyelni! Ha észrevesszük a pillanatot, akkor csak annyit kell tennünk, hogy a döntésünknek megfelelő, új módszert alkalmazzuk. Pl.: ha társra vágyunk, akkor nem zárkózunk el a találkozásoktól, programoktól. Persze az is fontos, hogy ott jól érezzük magunkat, tehát nem kell mindenhová elmenni, csak oda ahol jól érezhetjük magunkat. Azt pedig jól meg kell vizsgálni, hogy az ok, ami miatt lemondunk valamiről, ami az álmunk megvalósulásában segíthetne, az egy valós számunkra fontos indok, vagy csak egy elv, amelyről akár le is mondhatunk, mert nekünk nem olyan fontos csak éppen megszoktuk, otthon úgy tanultuk, stb… Pl.: nem megyek zenés szórakozó helyre, mert ott nem lehet megismerkedni, normális pasikkal, nőkkel. Ez talán még igaz is lehet, de akkor is marad még az oda út, a visszaút. Esetleg valaki közben egy jobb programot ajánl, stb… Képzeljük el, milyen nehéz lehet egy véletlen találkozást összehozni, úgy hogy az egyik fél, semmiképpen sem akar arra menni, amerre a másikkal összefuthatna. Bizony a lehetőségek létrejöttében nekünk is részt kel vállalnunk. Sokszor a legképtelenebb ötletek hozzák a legváratlanabb, de legjobb megoldást!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr21125747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jankamano 2007.08.01. 13:58:46

Szia! Egyetertek azokkal, amiket irtal es tenyleg nagyon esszerunek tunnek. Viszont ezt a gondolatot nehez megemeszteni: "Hiába lenne nekünk valami nagyon jó, ha az másokat akadályoz az élettervük megvalósításában, akkor az nem valósul meg." Mert akkor miert valosul meg az, hogy mondjuk kirugatnak valakit az allasabol, vagy pl. bombamerenylet aldozata lesz valaki, vagy pl. Bush miert teheti buntetlenul a f....sagait?! Vagy ezek is tevedesen alapulnak? Vagyis hogy az elkoveto, pl. a merenylo meg van arrol gyozodve, hogy a szent haboru neveben kiirthatja az embereket?

Lélekszerelő, MAGYART 2007.08.04. 12:51:38

Szió!

A válasz egy új írást igényel. Remélem kapsz benne választ!

Szépet! Péter

Esthajnalcsillag 2007.09.01. 16:01:33

Hello!Én egy lány vagyok és ezt a témát kicsit "érzelmi"térre szeretném terelni...ugyanis nekem semmi se sikerül...akármilyen célt tűzök ki sose valósul meg pedig úgy érzem mindent megteszek érte!Ez a magánéletemre is igaz nagyon magányos vagyok és szeretnék egy társat magam mellé..tudom h ez elég nagy kérés a mai felgyorsult világban de úgy érzem megérdemlem!Sohase adatott meg a szerelem érzése számomra..viszonylag sok barátom van fiúk is akik azt mondják rendes és"jócsaj"vagyok...de általában ennyi!Szinte észre se vesznek a férfiak...ha szórakozni indulunk mindig igyekszek jól kinézni egy kis csábos fölső illatos haj parfüm..stb.Kihozom magamból amit lehet...de soha nem vesznek észre elmennek mellettem és olyan lányokkal akik bár lehet szebbek nálam de könnyűvérűek!Felteszem akkor a magamból kikívánkozó kérdést:A férfiaknak tényleg az ilyen lányok kellenek?Tényleg nem számít a belső érték csak a csomagolás?Elég érzelmes romantikus vagyok és mindig reménykedek de lassan kezdem feladni...Talán túl rossz vagyok ehhez a világhoz vagy rosszul gondolkodom vagy nem tudom de napról napra szomorúbb vagyok évek óta...az erőm fogy..!Az állandó magány egyedüllét kétségbeejtő nem tudom hova tartok..És úgy vagyok vele inkább veszítsek el mindent csak végre találjon meg a szerelem!Köszönöm hogy elolvastad!

Lélekszerelő, MAGYART 2007.09.04. 18:24:28

Kedves Esthajnalcsillag!

Megértem elkeseredésedet. Mai amúgy is magányos világunkban nehéz egyedül, annál is inkább mert mi emberek társas lények vagyunk. Hiába minden média törekvés, a legnagyobb örömet az okozza, ha megoszthatjuk élményeinket, örömünket, bánatunkat valakivel. A saját helyzetedet is jól látod. Nem megfelelő a gondolkodásod. Valószínűleg tévhitek, félelmek irányítják a világod, anélkül, hogy észre vennéd. Valószínüleg nem becsülöd magadt túlzottan. Talán gyermekkorodból hozod az önleértékelést. Rengeteg a kérdés amit fel kellene tennem, hogy igazán tisztán lássak. Ajánlom Neked a Titok című filmet. www.thesecret.hu oldalon olvashatsz róla. A szövegét elküldöm, ha megkaptam az emilcímedet. Remélem nem bánod. Ha mégsem boldogulnál, akkor hívj fel és kitalálunk valami módszert, ahogyan kibillenhetnél ebből a rossz szériából, hogy megtaláld a boldogságot!

Azt biztosan állítom, hogy ha akarod, akkor van megoldás és sikerülni is fog, bármilyen hihetetlen.

Szépet! (bocs a lassú válaszért, ha nem lehet kivárni, akkor ott a telefon, nem emeltdíjas)
süti beállítások módosítása