HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Öngyilkosság, mint megoldás

2007.07.16. 17:54 :: Lélekszerelő, MAGYART

 

Először is tisztázni kell, vajon miért lesznek egyesek öngyilkosok.

Két csoportot különböztetek meg az öngyilkosok között. Az első csoportba azok tartoznak, akik taktikai okból, zsarolásból lesznek időről időre öngyilkosok. Ők a figyelemért, ami megegyezik az energiával amit egymásnak a figyelem által adunk, lesznek mindig újra és újra öngyilkosok. Általában csak fenyegetőznek. Ha mégis tettlegességre kerül a sor, akkor is úgy intézik, hogy még időben rájuk találjon valaki. Egyszerű játszmáról van szó, ahol a szegény én játszmája viszi a döntő szerepet. Megoldás csak abban az esetben lehetséges, ha elég bátrak vagyunk ahhoz, hogy kilépjünk a játszmából, megkockáztatva azt, hogy szerettünk egyszer elszámolja magát és tényleg belehal a kísérletbe. Ne feledjük, hogy nem mi vagyunk az ő döntéséért felelősek. Mindenki a saját döntéséért felelős, még az ilyen hányatott és nehéz sorsú hozzátartozónk esetében is ez az igazság.

A másik csoport a valódi öngyilkosok csoportja. Ők nem játszmáznak. Próbálkozásuk általában sikerrel jár. Sok esetben visszafordíthatatlan módszerekkel élnek. 10. emelet, vonat, stb… Őket nem lehet az utolsó stádiumban eltéríteni, megmenteni. Nem is igénylik. Ők azok, akik olyan mértékben elégedetlenek az életükkel, hogy eldobják azt. Sokuk már a következő életét éli, nem törődve azzal, hogy még ezen életükben is sok feladat van, amit meg kellene oldaniuk. Azzal, hogy eldobják életüket, sajnos a következő élet, kívánt formában való megélését hiúsítják meg, annak ellenére, hogy ez lett volna a cél, az idő siettetésével, a korai halállal.

Van egy speciális eset is. Ilyenkor a leesett energiájú lelket (általában italozás után, közben), embert, megszállja egy már halott, notórius öngyilkos, és ő hajtja, hajtatja végre az életrövidítést. Az ő uralmának mértéke határozza meg az önpusztítás sikerességét. Ebben az esetben a megszállás megszűntetése szinte azonnali megoldást jelent.

Az látszik, az öngyilkosság nem egy könnyedén kezelhető dolog. Nagy hangsúlyt kell kapjon az odafigyelés, hogy időben lehessen segíteni. Fontos, hogy az abnormális, szokatlan eseményeknek igenis tulajdonítsunk jelentőséget és ne csak legyintsünk rájuk. Ha ismerjük a hozzánk tartozót, akkor a rendellenes viselkedés feltűnik és még segítséghez juttathatjuk az arra rászorulót. Bátorság kell, mind a probléma felismeréséhez, mind az érintettel való megbeszéléshez, sőt a segítség kéréséhez is. Könnyedén átlépünk egyes fél szavakon, mondatokon, amelyek pedig mutatják, hogy baj van. Figyeljünk, hát egymásra és ne a játszma részese legyünk, hanem tényleg segítsünk az arra rászorulóknak.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr93119112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vicus 2007.11.08. 01:06:22

Szia!
A téma közel áll hozzám,mivel a férjem öngyilkos lett.Két próbálkozása volt:az első alkalommal-át nem gondolva tettét-hirtelen követte el,mely után másfél nap kóma,kórházi kezelések következtek.Akkor felépült.5 évvel később ismét megpróbálta,de már nem bízva a véletlenre a sorsát előre részletesen eltervezte s végre is hajtotta azt.Búcsúleveleket írt,melyekben nem tettét indokolta,hanem a hátrahagyott szeretteinek nyújtott vigaszt és útmutatást életünkhöz.Évekig éreztem a jelenlétét,hogy vigyáz Ránk.29 éves volt.Volt olyan pillanat az életemben,amikor meg tudtam érteni,miért tette,amit tett,viszont nem értek egyet vele.

Sokszor ebben a rohanó világban inkább azonosulnak az emberek a diktált tempóval,-habár követni is alíg bírják-,s nem figyelnek egymásra,önmagukra.Elszalasztják a saját életüket értéknek hitt annyagi javakat hajszolván.Sokszor egy őszinte gesztus,egy kedves szó megváltoztathatja az ember oly monoton napjait,csak már kimondani sem mer a legtöbb ember ilyesmit.

Öngyilkosság,mint megoldás?Mire megoldás?
Semmire és senkinek!Csak meg nem válaszolt kérdések és indokolatlan fájdalmak maradnak utána!
Merd élni az életedet és átélni a csalódásokat!Tanulj belőlük és mindíg tudj nevetni!Én igyekszem így élni!
Minden jót és szépet!

gabica (törölt) 2008.01.01. 23:15:39

egy öngyilkos-jelölt lelkéből:
körbenézve a világban konstatálja, hogy úgy rossz, ahogy van. fájdalmat, mocskot, szennyet lát csak maga körül.
érez, tele van szeretettel, de senkinek sem kell.
börtönben él, nincs kiút.
este, mikor lefekszik, halálért könyörög, ami megváltás lenne, de reggel újra ébred.
próbálkozása volt már, de újra, végleg megtenni még nincs bátorsága.
de egyszer lesz. és akkor már jó lesz neki....

Lélekszerelő, MAGYART 2008.01.02. 17:49:46

"Az Úristen csak jót teremtett. A félelmet, a bajt az ember találta ki magának." Hangzik a Hagyatékban (Wass Albert). Soha nem feledném azt a tényt, hogy a most meg nem oldott feladatok követnek minket, amíg meg nem oldjuk őket. Az élet során először csak finom jelzéseket kapunk, hogy mit kellene tennünk. Aztán ezek egyre határozottabbak lesznek. Egészen a halálos betegségig. Akkor aztán elhívnak minket, ha nem teszünk eleget a felhívásnak. A befejezetlen élet is ilyen. A most meg nem oldott feladatot megkapjuk újra a következő életünkben, csak nehezebb formában. Így legfeljebb csak időt nyerhetünk, de a feladat elől kitérni nem tudunk. Nem érdemesebb akkor inkább mielőbb megoldani, mint elszaladni? Az öngyilkosság sem rosszab döntés, mint a másik, csak nagyobb következménnyel jár!!! Vajon megéri? Önismerettel és a tévedéseink felismerésével együtt jár, hogy mindenre találunk megoldást! Csak egy döntés kérdése! Akarod-e a megoldást, vagy jobban szeretsz szenvedni, sajnálni magad! Ha döntöttél, szólj, szívesen segítek Neked! Szépet! Péter
süti beállítások módosítása