HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Az idő megold mindent?

2007.04.12. 15:53 :: Lélekszerelő, MAGYART

 

Az idő tényleg mindent megold? Nem hiszem. Mert például egy fiú aki otthagyott, s te szeretted. A szakítás miatt nem látod nap mint nap, akkor enyhül a fájdalom intenzitása, de ha újra találkozol vele előjönnek a régi érzések. Ugyan úgy fáj, ugyan azt érzed. Az idő nem oldotta meg a problémát!

Csak akkor múlik el teljesen ez a fájdalom, ha elengeded őt. Most még valamiért fontos neked ez a helyzet. Előnyt kovácsolsz magadnak belőle. Valószínűleg sajnálod magad egy kicsit. Amit alkalmazol, az sajnos köt téged hozzá. A gyász azért tart egy évig, mert az év minden eseményét meg kell élni a szeretett fél nélkül. Ha látjuk, hogy megy nélküle is, könnyebben engedjük el a fájdalmunkat is. Persze évekig is lehet ragaszkodni a fájdalomhoz. Ilyenkor leginkább önmagunkat sajnáljuk. Nekünk rossz, hiszen a másik ment el. De nekünk sem lett volna jó, hiszen neki nem volt az, és szerettük őt.

Ugyanis, minden kapcsolat kétemberes dolog. Addig működik, amíg mindkét félnek megfelel az a helyzet, amiben vannak. Amennyiben valakiben hiányok mutatkoznak és ezeket nem beszéli meg a társával, hanem külső megoldásokat keres, akkor jönnek a megcsalások. Ha ezt a másik fél észre veszi, - a bevallás nehezen megy, hiszen akkor a hiányt is meg lehetett volna beszélni, - akkor közös akarattal még mindig lehet megoldást találni. Főleg, ha mindkét fél belátja, hogy mindenkinek van sara a probléma kialakulásában. Feltárják az okokat és megbocsátanak. Utána jöhet a változtatás, a jóvátétel. Jóvátétel, de nem a másikkal, hanem a kapcsolattal szemben.

Ha ez nem sikerül, akkor az elhagyott fél, szintén önbecsapásból sokáig szenved. Szenved, mert már korábban sem akarta észre venni a problémát. Korábban is megdumálta magával, hogy nincs baj, csak a másik sokat dolgozik, gond van a gyerekkel, vagy valami hasonló… És az elválás után is folytatja az önámítást. Álmodozik arról, hogy milyen is lehetett volna a kapcsolatuk, elmereng azon, hogy milyen szép is volt régen. Vagy a múlt emlékeiből, vagy a jövő álmaiból lop magának boldogságot. Ahelyett, hogy azzal törődne, ami éppen történik. Elhagyták, pont. Le kell vonnia a tanulságot. Meg kell változtatnia, amit észre vett, a saját maga hiányosságát. Ha elengedi a volt társát, megvonja a mérleget, akkor hamarosan jó eséllyel indulhat neki egy új kapcsolatnak. Amíg ez nem történik meg, addig, ha lesz is új kapcsolata, azt csak pótléknak fogja használni. Így a régit sem menti meg, sőt egy új lehetőséget is tönkre tesz.

Legyünk őszinték, legalább önmagunkhoz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr2557765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása