HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Meghatározó a dominancia egy párkapcsolatban?

2007.03.07. 10:52 :: Lélekszerelő, MAGYART


Lehet-e jó kapcsolat abból, ha a lány a domináns egyéniség? Milyen párt válasszanak maguknak az eladó sorba került hölgyek.

 
Ha mindenkinek megfelel a helyzet, akkor nincs gond, habár én nem tartom jónak a fordított felállást. Ha ugyanis a nő játssza a férfi szerepet, mit játszik a férfi? Szülni, anyának lenni, környezetet, otthont kialakítani nem nagyon képes. Mi marad neki? Valami hülye hobby, csajozás, ivás, pénzkeresés. Egyik sem jó, mert nem férfi feladat. Én az egyenrangúság pártján állok, ahol mindenki a feladatának megfelelő dolgot végzi. A férfi a teremtő, a nő az alakadó. Ez a világ rendje. Ezt kellene élnie minden párnak. Ha ma még nincs így, akkor is erre kell törekedniük. A férfi váljon férfivá, a nő nővé!

Azért születik valaki férfinak, vagy nőnek, hogy úgy éljen. Az ezzel kapcsolatos szerepet kell megtanulnia. Az nem életfeladat megoldás, hogy átengedem egy másiknak a döntést, holott azt is tudom, így ő sem a dolgát csinálja! Egy fordított kapcsolatban majdnem biztos, hogy egyik fél sem teljesíti az életfeladatát! Ráadásul érzi is ezt mindenki. Egy ilyen kapcsolatban sokkal előbb előfordul a félrelépés, hiszen a tudattalan vágy mindenkiben ott van, férfinak, vagy nőnek lenni, és ha ehhez valakitől megkapja a támogatást, már lép is, jön a megcsalás. Ha fél-elemből nem lép, az akkor megint káros, élet ellenes! Félelemből nem lehet jó döntést hozni.

Azért van sok tutyi mutyi alak („férfi”), mert feladatát vesztette. A férfi feladat nélkül, ügy nélkül semmit sem ér! Egyik barátom minden előadásán elmondja, a nők napszerű férfit válasszanak, mert ha nem így tesznek, akkor 15-20 év után már hiába csókolgatják, béka marad. Minden gyermek, királyfiként, vagy királylányként születik, és azzá is akar válni. Csak társadalmi nyomásra, hibás értékrendek miatt akarnak menedzserasszonyok, igazgatók lenni. Ma a csillogás az érték, alig lehet jó lakatost találni. Mindenki menedzser akar lenni, de vajon mindenki alkalmas rá? Hány derékba tört életet láthatunk, ilyen hibás képek miatt?

Ráadásul, ha nincsenek véletlenek, akkor nem mindegy, ki minek születik. Ha valaki nem tud férfi vagy nő lenni, akkor a következő szintet, hogyan teljesíti jól? Milyen példát mutat a gyermekeinek? Ők aztán milyen férfiak és nők lesznek? Hogyan éli meg a teljességet, az összeolvadást a szerelemben? Vajon milyen Isten közeli élményei lehetnek? Hogyan éli meg a nő a befogadást, ha teremtést él minden nap? Nem igaz, hogy ez nem okoz zavart az életében. Vajon nem ezzel küzdenek-e a gyermeküket egyedül nevelő nők? Minden félnek van olyan dolga amit jobban tud a másiknál. A helyes az, ha ezekben az ügyekben ő az iránymutató, ő dönt, és nem a másik. Ha ez megfelel a születési szerepeknek, akkor az igazán szuper!

A feleség női szerepet, a férj pedig férfi szerepet vállaljon. A férfi legyen teremtő iránymutató, a nő pedig befogadó, szépet, otthont kialakító. Olyan a család, amilyen a nő, mondják. A férfinek van ma nehezebb dolga, mert a pénzkeresés, nem túl férfias dolog. Sőt a hölgyek sokszor le is körözik ezen a területen. Persze a család fenntartás az igen, de ez nem merül ki a pénzhajszolásban. Iránymutatás is kell! Erkölcsi, értékrendi minta.

Olyan férfit kell választani, akire fel tud a nő nézni. Aki példát mutat. Aki erős és megvéd. Aki mellett megengedheted magadnak, hogy otthon legalább gyenge nő legyél. Aki bajban átveszi a teljes irányítást, akiben annyira megbízol, hogy ilyenkor rá mered bízni, mind a saját, mind a gyermekeid sorsát. Aki önzetlen, segítőkész, felelősséget vállal a családért és ha kell a környezetét is segíti. Társadalmi szinten is felelősnek érzi magát a jövő generációkért. Szóval amolyan királyi alkat.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr2943887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sorin 2007.03.08. 13:39:47

Kicsit elvesztünk ezekben a behatárolt, archetipikus szerepekben, amikből ráadásul nincs is valami sok. "ha kötelező szerepek közt / kell mind válogatnom: mi legyek? / orra előtt múzsa, / vagy háta mögött asszony...?" Ja, és csak az az egy lehetsz, amit választottál.
süti beállítások módosítása