HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Tervek, alternatívák, áramlás, folyamat

2011.12.22. 10:24 :: Lélekszerelő, MAGYART

Sok olyan elképzelés van, amely hasznosnak tűnik és egymásnak ellentmondó, ha nem szentelünk kellő figyelmet nekik. Az anyagi világ megzabolázására rengeteg hasznos ötletet kapunk, amelyek főleg arról szólnak, hogy minél pontosabban határozzuk meg az elérni kívánt célt, az odáig vezető utat és hajtsuk is végre a kitűzött etapokat. Jó, ha látjuk az elérni kívánt célhoz vezető utat is. Sőt a tervezett lépéseket is meg kell tennünk. Ezek eléréséhez rengeteg sgítséget kapunk. Az időbeosztást segítő módszereken keresztül a komplett sikerreceptekig. Vannak olyan elméletek is, amelyek még azt is megszabják nekünk, hogy kikkel barátkozzunk. Szerintük a sikeres emberek társasága segíti a mi sikereinket is. Biztosan állíthatjuk, hogy komplett iparág épült a "hogyan legyünk sikeresek" gondolat köré.

 

Fiatalabb koromban sok ilyen könyvet olvastam. Kezdve a Sikerkalauzzal, folytatva a Cápák között sértetlen című művel. Tanulmányoztam a tárgyalási technikákat nehéz emberekkel, befolyásolási módszereket a cél elérésének érdekében... Az első megdöbbentő tapasztalatom ahhoz fűződik, amikor beiratkoztam egy felsőfokú kereskedelmi tanfolyamra, amely diplomát is adott. Mivel 17 éves korom óta igazgató akartam lenni és a másoddiplomás képzés jelentkezési határidejéről lekéstem, így ezt a tanfolyamot választottam, hiszen egy igazgatónak bizony értenie kell a kereskedelemhez, a kereskedéshez is. Itt azonban hamar kijózanodtam. A kereskedelem szabályait meg lehet tanulni, még bizonyos technikákkal is felvértezheti magát az ember, de az eladás művészetét nem lehet megtanulni. Vagy tud valaki eladni, vagy sem. Szerintem nem tanulható. Persze ez nem azt jelenti, hogy tapasztalatlan vásárlók körében pár hatékony módszerrel nem lehet eredményt elérni, de egy komoly partnerrel szemben már semmivé válik minden esélyünk.

 

Az egyik ilyen legkomolyabb eladási módszer az MLM. Itt egy adott termékkörhöz kialakított tematika alapján, a jól begyakorolt módszer segítségével érhetünk el eredményeket. Azt már mindannyian tudjuk, hogy minden ilyen újdonság csak addig hoz jó eredményeket, amíg a termékcsoport új és még nem derülnek ki a hátrányok. Az újdonság ereje eladja az árut, ha a technikánk elég meggyőző. Főleg, ha mérésekkel tudjuk bizonyítani az eredményeinket. Természetesen a mérési eszköz is a termékforgalmazó által megvásárolható, vagy bérelhető, stb...  Ha a kezdeti lendület alábbhagy, akkor már meggazdagodni nem lehet, csak egy kis mellékeshez juthatunk hozzá a mószer által. Tehát aki az elején benne van a buliban és szívesen ismételgeti magát újra és újra, annak van esélye, akkor is, ha egyébként nem jó kereskedő.

 

Kereskedni nem lehet megtanulni. Vajon hogy állunk a vezetői pozíciókkal? Az tanulható? Lehet valakiből jó vezető, bármilyen alapokkal rendelkezzék is? Mit gondolunk, ha elvégzünk egy Brian Tracy tanfolyamot: lesz belőlünk vezető? Jó vezető? Mai világunk tele van multinacionális vállalatokkal. Ha valaki dolgozott már náluk, jól tudja, milyen a rendszerük. Minden kérdésre van egy konszern szintű válasz. Egy olyan megoldás, amit be kell tartani. Pontosan meghatározták, ki, mikor, kivel, mit intéz. Valójában a problémamegoldó-képességre nincs is szükség. Napjainkban pont ezért van az is, hogy a női munkaerő egyre keresettebb, mert a monoton munkát ők sokkal jobban bírják. Nagyobb az ilyen jellegű teherbírásuk, mint nekünk, férfiaknak. Természetesen az ő képességeik sincsenek kihasználva a kötött feltételrendszer mellett. Ez a feltételrendszer éppen a teljesen megtervezett világ része. Ez a városi mesterséges világ, amelyben mi magunk is elhisszük, hogy ebben az előre kiszámítható világban vagyunk igazán biztonságban. Mesterséges világ, hiszen dobozokban élünk, ahol mindig 22-23 fok van. Télen fűtünk, nyáron hűtünk. A kosz legfeljebb por, vagy víz. A távolságok jól kiszámítható utak, pontos időkkel. Minden nap éppen annyit kell dolgoznunk, mindegy tél, vagy nyár van-e éppen. Mindezért csak a szabályokat kell betartanunk. Amíg ezt tesszük és nem zárják el a gázt, az áramot vagy a vizet és elszállítják a szemetet, szinte semmi bajunk sem lehet. De gondoljuk csak végig, mi történne, ha egyszer csak nem tartanánk be a szabályokat. Mi lenne, ha ellenállnánk a hatalom akaratának és bűntetésül mondjuk nem szállítanák el a szemetet, elzárnák a vizet. A képzelt biztonságunk azonnal elmúlna. Sőt a biztonság hirtelen csapdává válna. Mindenki menekülne, ki a városból, egy kis vízért, tiszta, bűzmentes levegőért. Csak gondold végig!

 

A parasztember, akit olyan sokszor negatív előjellel hívnak a nevén, valami mást tud. Ő nincsen ekkora biztonságban. Munkáját a szabadban végzi. Hiába végez el minden munkát a legjobb tudása szerint, mégis egy rosszkor érkező jégeső véget vethet a termésnek. Ezért ők más tudattal élnek. A nagyapám, ha kint a pincénél töltött egy pohár bort, az első kortyot a földre öntötte,  mondván: "Az Úristen és én csináltuk a bort!". Ugyanez történt a kenyérrel is. Az első falat az Istent illette, mert az Úr és ő csinálták a kenyeret. Nos, azt látjuk, ők, a parasztság, másként látták a világot. Tudták, hogy van egy olyan erő, amelyet befolyásolni nincsen hatalmuk. Ez az erő segíti őket az életben. Ők is készítettek terveket, dolgoztak annak megfelelően, de nem voltak önteltek, nem hitték, hogy az Isten nélkül is boldogulhatnak. Így aztán az ő tervezésük és munkavégzésük a mérvadó a tervezési folyamatban. Minden évben a szokásoknak megfelelően megtervezték a termesztéshez szükséges folyamatokat. Azonban, ha az időjárás közbeszólt, akkor mindig volt egy "B" terv, egy segítő megoldás, amivel pótolni lehetett a kieső termést.

 

Azt gondolom, nekünk fontos, hogy kitűzzünk egy célt. Eldöntsük, elérjük azt. Az eléréséhez szükséges utat is szerencsés, ha megtervezzük. De nem szabad elfelejtenünk azt a tényt, hogy nem minden esemény a mi tervünk megvalósulását segíti, áll a mi ellenőrzésünk alatt. Ezért aztán jó, ha figyelünk a jelekre. Az Isteni útmutatásokra és azoknak megfelelően írunk újabb és újabb forgatókönyvet. Valahogy úgy kell ezt elképzelni, mint a teremtésnél beszéltük. Tűzzünk ki egy célt! Hozzunk döntést az elérésére! A kitűzött cél eredményét éljük át! Az élményt ajánljuk fel az Istennek (engedjük el). Aztán, mint aki tudja az Istent, Tegyük meg az általunk tehető legtöbbet. Ezen tettek eredménye után adjuk át újra és újra az irányítást az Istennek! Mert tudjuk, Ő hozzáteszi a másik felét, ami nem áll a mi irányításunk alatt. Megsegít minket az Úristen. Ezt az elengedést lépésenként el kell végeznünk. Hiszen csak lépésről lépésre ad segítséget, tanácsot az Isten. De mi lesz a tervvel? - kérdezhetnénk. Nos, aki túlságosan ragaszkodik az eredeti tervéhez, az nincsen tisztában a világ működésével. Hiszen a világ mindig változik. Olyan mint egy mátrix. Ha egy mátrixban egyetlen szám megváltozik, akkor az egész mátrix változik. Azaz, az adott pillanatban helyesnek látszó terv a folyamatos változások miatt könnyen helytelenné, követhetetlenné válik. Sőt, a hozzá való ragaszkodás elérhetetlenné teszi magát a célt. Tehát az a legfontosabb, hogy ha van tervünk, bármilyen jónak is tűnt annak idején, ne ragaszkodjunk hozzá, ha a jelek mást mutatnak. Figyeljünk és vegyük észre, merre halad az ügyünk, mit kell ahhoz tennünk, hogy elérjük a célunkat. De azt se szabad elvetnünk, hogy esteleg a dolgok váratlan alakulása mellett, akár a célunkról is lemondjunk. Ugyanis az is előfordulhat, hogy a világ olyan irányt vesz, mely alapján az eredeti célunk már okafogyott, elérése számunkra sem okoz többé örömet.  

 

Lássuk be, mind a célkitűzés, mind a tervkészítés olyan sajátosságunk, amiről nem kell lemondanunk. Amire figyelnünk kell, az az élet természete és az Isteni törvények természete. Bármilyen tuti tervet is alkotunk, mégis csak az Isteni törvények a mérvadóak. Játszhatjuk mi a magunk kis tervezős játékát, de ha nem vesszük figyelembe az élet törvényeit, akkor nem járhatunk sikerrel. Tegyük meg a tőlünk telhető legtöbbet és utána adjuk át az irányítást Istennek. Ne feledjük: "Segíts magadon, az Isten is megsegít!" Istennel bármit, nélküle semmit sem tudunk elérni! Vele egységben bátran tervezhetünk, célokat tűzhetünk ki és el is érjük azokat.

 

Somogyi Péter

lélekszerelő

 

1 komment

Címkék: élet játék segítség siker szerencse isten bátorság hit út törvény idő jel cél beosztás elengedés terv gazdagság bőség irányítás

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr573485411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greyfoot 2012.01.11. 01:49:15

Kedves Péter. A nevem Guruz Gergely. Kérem mutasson rá Gabriellának arra, hogy amit Őn tesz Vele, az valójában ugyanaz amit Én tettem Klaudiával. Kérem fedje fel a tükörkép mibenlétét és segítse Gabriellát az ítélet mentes élet megtapasztalásában. Köszönöm
süti beállítások módosítása