HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Hagyományos párkapcsolati szerepek napjainkban III.

2008.10.28. 15:54 :: Lélekszerelő, MAGYART

Megállapítottuk, hogy a felek, a férj=fél és a fele-ség egyenrangúak a házasságban, a teljességben. Azaz, nincs köztük hierarchikus alá, vagy fölé rendelődés! Mindezek ellenére nem egyformák.

„Az a nap amelyik nap a nő nem tett semmit az imádott férfiért, illetve a férfi Istenért, az egy üres lap az élet könyvében.” – Szépség szimfóniája.

Érdekes gondolat ez. Még nem volt olyan előadásom, ahol páran ne hördültek volna fel az idézet tartalmán. Pedig véleményem szerint jól leírja, hogy mi a teendőnk. A gyerekeink, ha lerajzolják, anyut és aput, vagy magukat egy fiú társukkal, a lányokra szoknyát a fiúkra szűk nadrágot adnak. Mint tudjuk az Atya Isten jelképe a nap, míg a földet Földanyának hívjuk a hagyományban. Tehát a női szereplőkön található szoknya pont azt szimbolizálja, amire való. Lefelé, a föld felé nyitott. A Föld energiáit képes begyűjteni. Az alakadó, befogadó szerepű nőnek pedig pont ezekre az energiákra van szüksége, hogy életfeladatát beteljesíthesse. A férfiak szűk nadrágja, pedig a nőies, befogadó, energiák feljutását akadályozza. Azért, mert a férfi szerephez a nap energiák, befogadásának a készsége szükséges. Azok pedig azok a teremtő erők, amelyek a napból érkeznek.

Sokan kérdezték már, hogy a bőgatyát hordó férfi esetében mi a helyzet. Nos, a szakralitás egy másik megközelítésében a rendek különböző feladattal vannak a világban. A papság az ég és a föld közötti kapcsolatot tartja fenn, ápolja. A nemesség a gyilok őre. Ő felel a rendért. A parasztság pedig a föld és az ember közti kapcsolat felelőse. Ő szabadítja fel a föld energiáit az ember hasznára.Ő hozza létre a természettel közösen azokat a formákat (étel), amit elfogyasztva beépíthetjük a számunkra hasznos energiákat. A bőgatya a parasztság, a földet megművelő társadalmi réteg ruházata. A nemesség, és később a rend őrei, nem hogy bőgatyát nem hordtak, de lábukat csizmába bújtatták, így nem csak csökkentették a földenergiák beáramlását, hanem meg is szüntették azt. Egyébként a parasztság is főleg munkában hordta a bőgatyát. Az ünneplő ott is általában a csizma volt, hozzá való zárt nadrággal.   

A Föld-anya kifejezés is mutatja számunkra, mely energiákért felelős a nő. A kapcsolatban ő kezeli, irányítja az anyag dolgait. A férfi, pedig a vezérlő elveket adja a kapcsolatba.

Az első párt, Ádámot és Évát a sátán megrontja. Először a sátán kígyóvá változik. Majd megszólítja a nőt, Évát. Ráveszi arra, hogy a tudás fájának gyümölcséből, egy almából egyen. Kísértése sikerrel jár. A nő megkóstolja az almát, majd rábeszéli a férfit is az almába harapásra. Azt látjuk, hogy a sátán a nőn keresztül rontja meg az emberpárt. De ne gondoljuk, hogy ettől a nő kevesebb lenne, vagy ő lenne a felelős a világ alakulásáért, és a sok rosszért ami érhet minket. Egyáltalán nincs ez így!

Azért a nőn keresztül rontja meg a sátán az első emberpárt, mert van bennük valami közös. A sátán, kígyóvá változik, alakot vált, a nőről pedig tudjuk, hogy alakadó minőség. A sátán az anyag ura. A Földanya, a teremtő erő befogadója. A kettő itt az alakkal kapcsolatos dolgokban talál közös hangot. A férfi, aki a napból érkező teremtő erőkért felelős, a kígyó észlelésére is alkalmatlan, hiszen szeme a fenti világot kémleli.

A magyar hagyomány szerint, alma által vész el a világ és alma által váltódik meg. „Jézus Krisztus aranyalma”- mondják. A kereszténység maga sem Krisztussal kezdődik. A szkíta „kereszténység” már 250-300 évvel Jézus előtt is létezett. Végső formáját természetesen a Krisztusi útmutatás és tanítások által érte el. De mint tudjuk, a gyümölcs sem csak úgy terem. A magból, szár szökken, majd fává terebélyesedik, virágba borul majd meghozza gyümölcsét. A mi esetünkben az aranyalmát. Aki Jézus Krisztus jelképe. Miért éppen az alma? Kérdezhetnénk. A Krisztusi példamutatás legjelentősebb mozzanata a húsvéti misztérium. Itt Krisztust elfogják, megölik. Alászáll a poklokra, majd harmadnapra feltámad. Ebben a böjttel (önismereti szakasszal) együtt levő időszakban lejátszódik, minden ami a teremtés rendje szerint való. Megéljük ezt minden évben, a természet körforgását figyelve. Melyik gyümölcs az amelyik képes túlélni az ősz és a tél végítéletét? Egyedül az alma. A megfelelő típusú alma, hűvös helyen tárolva, bizony még tavasszal is élvezetes ízekkel szolgál fogyasztója számára. Tudom, ezt a mai almafajták ismeretében nehezen hihető. A mai kor, a globális kereskedelem előtti időkben, több mint 157 féle almafaj volt honos hazánkban. Kora nyártól, késő őszig biztosítottak gazdag íz világot, vitamin és tápanyag utánpótlást fogyasztóiknak. Az alma így szimbolikusan a magyar hagyományban megtestesíti a halálon történő átmenetet, a feltámadásig.

Megfigyeltem, hogy az összevaló párok mindkét fele, ugyan azzal a gonddal küzd. Ha a férfi önbizalom hiányos, akkor a nő is küzd ezzel a problémával. A teremtő erő és a befogadás-alakadás, két teljesen különböző minőség, amely nem tud eredményt elérni, nem tud teremteni, pl.: életet adni, a másik nélkül. Ebből következően, jelen esetben az önbizalomhiány legyőzésében is eredményesebbek lehetnek együtt. Hiszen mindegyikük, más minőséget, más megoldás rendszert, más lehetőséget hordoz magában. A kettejük teljessége, egy komplex-szebb és eredményesebb előrehaladást biztosít az Isten felé vezető úton.

Abban az esetben, ha elfogadjuk azt a tételt, hogy feladatunk a „rossz” jóvá alakítása, vagy az anyag szellemi erővel való feltöltése, akkor ebből is következik a fenti idézet állításának helyessége. A befogadó, alakadó nő, a Földanya képviselője, az anyagi környezet irányítója, lehetővé teszi, hogy hozzáférjünk az anyaghoz. Általa lehetséges, hogy felfigyeljünk az anyag mibenlétére, megismerjük azt. A férfi, a napenergia képviselője pedig képes arra, hogy a már megismert befogadott anyagi minőség korlátjain átlásson. Képes arra, hogy a fentről történő vizsgálat következtében, szinte, mint kívülálló, lássa meg a helyes lépést az anyagi valóság szellemi erővel történő feltöltésének ügyében. Így ketten tényleg képesek a feladat elvégzésére.

Közben, tetteik által élik a teljességet, ahol mindketten azt a feladatot végzik amiben tényleg jók. A közös eredményesség aztán, ha addig hiányzott is esetleg, meghozza a kölcsönös tiszteletet, elfogadást, és a feltétel nélküli szeretetet is számukra. A FELEK a helyükre kerülnek, a szerepüknek megfelelő életet élnek, és észrevétlenül bár, de BOLDOGOK.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr46736770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása