HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Mitől lesz család: a Család

2007.06.21. 13:54 :: Lélekszerelő, MAGYART

 

Mitől válik egy együtt élő, rokoni szálakkal egymáshoz kötődő életközösség "családdá"? Mi az oka, hogy egyre több esik szét? És meddig lehet egy családot összetartani, ha már mindenki csak a saját feje után megy?

Az élet folyamata szerint mindig van olyan eseménysorozat, amely beteljesül, véget ér. Utána törvényszerű egy új indulása. Ilyen életkörökből áll az életünk. Amelyek viszont nem teljesen különálló körök, hanem amolyan, spirál szerűen összekapcsolódó, a körre emlékeztető életszakaszok összessége. Mert bár felülről nézve köröket látunk, az életkör befejezésekor egy újabb kör indul, folytonosan egy magasabb szintről. Az életköröket szakaszoknak is hívhatjuk. A megismerkedéskor egy ilyen új életkör indul. Beteljesedik a házasságkötéssel. A következő lépés a gyermekáldás. Ha ez nem valósul meg, akkor a legtöbb esetben a házasság szétesik. Ha megvalósul és megszületik a gyermek, a teljes párkapcsolat gyümölcse, akkor megint új kör indul. Tart ez mindaddig, amíg fel nem nőnek a gyerekek. Ilyenkor is sok házasság tönkre megy, mert az új szakaszban, újra a gyermekek nélkül kell a családi egységet megtalálni, fenntartani.  

A fenti okokon kívül sok házasság azért hullik szét, mert már a választásnál, önmagukat becsapó, nem őszinte embereket találunk. És amikor kiderül az igazság, akkor már régen késő. A tisztelet és az odafigyelés hiánya, a mert megérdemled szlogen segítségével vezet a széthúzáshoz, a fejetlenséghez. A szabály: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat! Ne csapjad be őt, de magadat sem. Ne álomvilágba élj, figyeld meg a valóságot. Az őszinte szeretet segítene. De amit ma szeretetnek hívnak az inkább üzlet. Egy üzleti kapcsolat előbb bomlik fel, mint egy család. Látjuk is elégszer.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr47103246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.