HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Ez az elmebaj határa?

2007.05.16. 14:47 :: Lélekszerelő, MAGYART

 

Minek nevezitek azt, ha valaki úgy próbálja túlélni a hétköznapokat, hogy kreál magának egy álmot, egy rövidfilmet, amiben ő a főszereplő, amiben megvalósulnak az álmai, és napközben is, ha csak 5 perce van, levetíti magának? Ez az elmebaj határa? Vagy önbecsapás, menekülés? Ártalmas?

Az egész életet így éli le az emberek többsége, tudomást sem véve a világról. Hazudnak, hogy ne kelljen változtatni, hogy ne kelljen konfrontálódni se mással, se magukkal. Nehogy kiderüljön, hogy amit addig gondoltak önmagukról, az nem igaz. Általában változtatni is csak addig hajlandó az emberek többsége, ha az nem érinti az önképet. Pedig az igazi változást, a dolgok javulását azzal lehet elérni, ha mindent megvizsgálunk, mindent górcső alá veszünk. Ha azokat a dolgokat, amiről azt hittük ránk jellemző, de mégsem igaz, megváltoztatjuk, olyanná, amilyenné válni szeretnénk. Így a légvárakat igazi kővárak válthatják fel. De mi inkább menekülünk, azt hisszük megspórolhatjuk az önvizsgálat, a változás nehéz feladatát. Hiába jeleznek a betegségek, az élethelyzetek, csak az álmunk számít. Amely szerint ilyenek és ilyenek vagyunk. És mindenkire megharagszunk, aki fel akarja lebbenteni a fátylat. Nem vagyunk kíváncsiak a valóságra, mert ott eleinte küzdelmes az élet. Nehéz a felismerés és a változtatás. Nagyon nehéz ebből kikecmeregni, mert az eszünk, azonnal kreál egy látszólag másik, az előző becsapásoktól mentes világot, amit ha jól megvizsgálunk, az is csak egy illúzió, sőt általában hasonló alapokon nyugszik. Mindaddig így megy, amíg nem a jelek és az intuícióink szerint élünk. Amíg fel nem számoljuk az alap hazugságot, amely az egész életünket behálózza. Az elménk ellen nehéz a küzdelem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr1576799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.