HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Házasodni, vagy nem házasodni, ez itt a kérdés...

2007.03.21. 13:18 :: Lélekszerelő, MAGYART

Sokszor látjuk filmekben a "holtomiglan, holtodiglan" ragyogó boldogságát, ám az Életben ez nem így van. A boldogság pillanatnyi, és hol felbukkan, hol eltűnik... Talán azért nem házasodunk, mert a csodát várjuk a párkapcsolattól, ami sosem jön el, miközben a napi kis csodákat hagyjuk tovasurranni?

 

Azt gondolom a házasságnak egy nagy előnye van. Olyan erőfeszítésekre készteti az embert, amelyeket nélküle nem tenne meg. Ha nem házas az ember, ha nem tett esküt, akkor könnyebben feladja. Többet megpróbálnak a kapcsolat rendbe hozásáért azok, akik házasságban élnek. Az ugyan igaz, hogy nem a papír teszi a kapcsolatot, de az ünnepélyes nap, az esküvő az mégis kell, hogy jelentsen valamit, mert ha nem akkor ne tegye az illető pár. A melléállás, a bizalom kinyilvánítása egy teljesen új kapcsolatot eredményez. Az esküvés összeköt. Egy pap egyszer azt mondta, innen megszűnik az én, a mi következik!

 

Bármilyen jó párkapcsolat alap célja, hogy a felek eggyé váljanak. Teljes egésszé, a másikkal összeolvadva. (pl.: fele-ségem) És nem csak szexuálisan. Ha ez a cél, akkor az eskü, a házasság helyénvaló. Ha a cél csak az idő kellemes eltöltése a másik társaságában, amíg a dolog még tűrhetően működik, akkor tényleg felesleges, ne tegyük. Szerintem, lehet és kell, hogy egy kapcsolatnak az anyagin kívül egy transzcendens célja is legyen. Nos, ha van, annak megvalósításban segít az eskü-vő, és az általa nyert házassági "kötelék". Egy jó kapcsolathoz nem, az igazi eggyé váláshoz hasznos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr4149139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.