HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

A szívemre vagy az eszemre hallgassak? (részlet egy levélből)

2007.03.07. 10:45 :: Lélekszerelő, MAGYART

Az eszem szerint abba kellene hagynom a kapcsolatunkat, a szívem szerint, pedig folytatni kell.  (a felvetés)

 

Szervusz! Azt gondolom, hogy jó az, ha a szívedre hallgatva, a szeretet mentén döntesz. Ha a szívére hallgat az ember az mindig jóra vezet. Csak egy dologra kell nagyon figyelni! Vajon tényleg a szíved adja-e ezt a tanácsot? Vajon őszintén akarod-e őt, vagy csak van valami ami jó volt vele, és azért, hogy azt megkapd választod inkább újra a nehézségeket. Jó lenne, ha végig gondolnád, mi az ami fontos Neked ebben a kapcsolatban! Tételesen egy papírral a kezedben. Írd össze azt ami jó érzéssel tölt el és azt ami rossz. Aztán ezt vesd össze. Rögtön látod majd mi a helyzet.

Erre persze mondhatod, hogy ez az ész eredménye, nem a szívé. Igazad lenne, ha nem az érzéseidet, hanem az előnyeidet írnád össze. Nagyon nagy baj az manapság, hogy nem tudunk különbséget tenni a szívünk valódi érzései és az eszünk által kivetített vágyak között. Ha tisztán látod, milyen érzéseket vált ki benned ez a kapcsolat, jókat és rosszakat, akkor eldöntheted, hogy mire van szükséged igazán. Én nem hiszem, hogy van olyan aki szeret második lenni, bizalmatlanságban élni. Azt gondolom, hogy aki ilyet tesz, az fél. Mégpedig attól, hogy a számára fontos dolgokat nem kapja meg egy másik kapcsolatban. Van egy kis önbecsülés problémája is, mert azt hiszi, neki nem jár az, hogy egy "normális", kapcsolatban találja meg a teljességet. Persze az is lehet, hogy azért vállalja ezt, mert maga sem merne felvállalni egy felelősségteljes kapcsolatot. Mindegyik megoldás oda vezet, hogy a döntése valamilyen félelmen alapul. Ami nem baj, csak jó ha tisztában van vele az ember.

Az összeíráshoz. Ha valaki őszinte magához, akkor a "szeretem"-en kívül mást is tud írni. Akkor nem tesszük ezt, ha jobb valahogy nem szembesülni, ha jobb egy szóval elintézni. Mert fontosabb a vágyunk, vagy az állapotunk. Sokszor a szerelembe vagyunk szerelmesek, nem a másikba. Ha valaki tisztában van az érzéseivel, akkor ki is tudja fejezni azt, úgy nagyjából. (a nyelv az érzések kifejezésének legnagyobb korlátja)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr5243886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.