HTML

Lélekszerelés

LÉLEKSZERELÉS. Minden betegségnek és történésnek lelki oka van. Létezik obejktív igazság! Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki számára az egyes dolgok mit jelentenek, hiszen az tényleg személyes, nem általánosítható. De a világ működésének törvényei objektívek, mindenkire vonatkoznak. Ezek a működési elvek éppen ezért objektív igazságok. Ilyen igazságokat találunk, gondolunk végig, a mindennapok nehézségeinek könnyebb átvészelésének érdekében. Amennyiben személyes segítségre van szüksége, kérem hívjon a 70 3354 114 -es számon, vagy írjon a somogyi@magy-art.hu címre.

Friss topikok

  • őrültnő: "Az álmunk arról, hogy ez sikerülhet, fontosabb a valóságnál." (2017.08.07. 22:56) Reménytelen szerelem ...
  • Margarita21: Kedves Lélekszerelés. 26 éve ismerem azt az embert akivel álmodok, régen együtt jártunk iskolába. ... (2016.09.01. 19:26) Reménytelen szerelem II.
  • Contos Vinetu Contos: komoly (2016.03.07. 13:16) SZEX
  • don Fefinho: Az ok sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint bárki is hinné. Ami miatt a férfi nem házasodik, az ... (2013.07.24. 00:18) Miért nem akarnak házasodni a férfiak?
  • sz.e: Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről vala... (2012.08.16. 11:37) Lányok a legényt jól meg becsüljétek!

Hagyományos párkapcsolati szerepek napjainkban XIV.

2009.10.03. 18:13 :: Lélekszerelő, MAGYART

Minden ami az életünket kitölti, régen a szerepekre való felkészülés jegyében telt. Minden hagyomány azt szolgálta, hogy a felek betölthessék szerepüket az életben, úgy ahogyan azt születésük előtt vállalták. Tudjuk, hogy a kelengye hímzése is már a házasságra készülés része volt. A ruházat, a tevékenységek, úgy voltak felosztva, már gyermekkorban, hogy a gyermek, belenőtt abba a szerepbe, amire született. A fiúk a nagyállatok körül segédkeztek, míg a lányok főleg a konyhakertben és a konyhában, a ház körül. Az így megtanult szerepek aztán biztosították a felnőtt életben a boldogulást. Segítettek abban, hogy a hagyományos szerepek megőrzése által, fennmaradjon a kölcsönös tisztelet, a bizalom, amelyek minden kapcsolat alapjait képezik. Vajon tényleg tanuljuk a szerepeinket? Esetleg magunkkal hozzuk, csak megfeledkezünk róla?

Molnár V. József szerint a gyermekek nagy tudású lelkek. Rajzaikban, már a kezdetektől felfedezhető a teremtés minden részlete, az Isteni valóság. „Legyetek olyanok, mint a gyermekek és velem lesztek a paradicsomban!” – mondja Jézus. Vajon mire akar utalni ezzel?

Ha a gyermekrajzokat nézzük, akkor megfigyelhetjük, hogy a szálkák rajzolásával, megrajzolja a gyermek, a napot, az apát, a teremtő erőt. A fészek rajzolása által megjeleníti a női befogadó energiát, a holdat, az anyát, a nyugalom fészkét. A ponttal pedig megjelöli önmagát, a teremtés gyümölcsét, a csillagocskát. Látszólag mindent tud. Látszólag mindentudók? Esetleg csak mi gondoljuk róluk, hogy kiszolgáltatott tudatlan létezők, akiket mi majd megtanítunk?

Az biztosnak tűnik, hogy a gyermek van közelebb az Istenhez. Ő jobban emlékszik még az odaátra. Neki sokkal elevenebbek az emlékei az Isteni szeretetről. A rajzaiból pedig az látszik, hogy tudását nem tőlünk tanulta, hiszen, mi előbb másoltatunk le vele valamit, gépiesen, hogy felismerhető legyen, mint hagynánk rajzolni. Amíg hagyjuk, addig az égi-földi törvények (mint fent úgy lent) szerint rajzolja a teremtés valóságát!

A TEREMTÉS VALÓSÁGÁT!

Sokszor elmondtam már az egyik legnagyobb önbecsapást. Akkor, amikor a nő azt mondja, hogy most jött rá, két éve csalja a férje, megtudjuk, az ébredésének az idejét. Ekkor ébred fel csipkerózsika álmából, amit eddig álmodott. Minden nő pontosan érzi, mikor csalják meg. Akkor megérzi és tudja, de mivel a legnagyobb taktikus is egyben, megdumálja magával, hogy ez nem igaz, és nem tesz semmit. Pedig, ha megbeszélné a társával, hogy vajon mi az ami hiányzik a kapcsolatukból, akkor az korrigálható lenne, és boldogabb lenne a kapcsolatuk. Meggyőződésem, hogy ilyenkor, két év után, nem azért válnak el a nők, a megcsalás miatt, mert kiderült, hiszen 2 évig együtt tudtak élni vele. Hanem azért, mert a rádöbbenés miatt, mely szerint már nem lehet tovább takargatni a tényt, hogy valami hiányzik, kiderült a gyengeségük. Kiderült a konfliktuskerülésük. Kiderült, hogy tulajdonképpen nekik így is jó. Ezt a felismerést nem tudják elviselni, ez az ami miatt nem tudnak naponta tükörbe nézni a lelepleződés pillanata után. Így inkább elválnak. Ebben a helyzetben ez már érthető is, bár nem kellett volna idáig eljutni.

Sok vitát folytattam más előadókkal a személyes felelősségről. Sokak szerint mi befolyásoljuk a többieket. Talán. Bár én inkább azt látom, hogy csakis kizárólag azt tudjuk befolyásolni, aki hagyja magát. Tehát csak azon lehet segíteni, aki akarja, hagyja. „Meggyógyítalak a Te hited által!” – szól a Krisztusi mondás. „Az adakozóé a felelősség, hogy oda adja, az elfogadóé pedig, hogy mihez kezd vele!” – mondja egy barátom pap barátja. Ezekből következően én azt állítom, hogy mindenki döntése kell a folyamathoz. Mindenki szabad akaratából hallgat meg előadásokat, kér segítséget, és dönt, mihez kezd vele. A gyermek is csak kiskorában kiszolgáltatott a szüleinek. Később, rajta áll mihez kezd a kapott munícióval.

A gyermek a fenti példa alapján mindent tud a teremtésről. Aztán a mi környezetünkben, átveszi a fél-elmeinket (fél, nem teljes gondolatainkat), hiedelmeinket és elkezd úgy élni, mint mi. De felnőttként leteheti ezt a terhet. El kell döntenie, mi az amit megtart a tanultakból és a mi az amit nem. Ez már az ő felelőssége. Én büszke leszek magamra, ha meg tudom majd tenni, hogy ne adjam át a félelmeimet a gyermekeimnek. Ennyi éppen elég lesz, ha mellette megtudom erősíteni őket a saját Istentől hozott tudásukban.

Tapasztalatom szerint, mindenki érzi a megoldást, a helyes döntést, belül, a szívében, csak nem meri felvállalni a következményeit. Ezért aztán segítséget kér mindenhonnan, hogy aztán a felelősséget átruházhassa, másra. „Te mondtad!” „Azt olvastam…” Ahelyett, hogy azt mondaná, így döntöttem, ez a véleményem és ezt vállalom. Jó, ha tudjuk, a saját döntéseinkért csakis mi vagyunk a felelősek!

CSAK ÉS KIZÁRÓLAG MI MAGUNK!

Egy társas viszonyban is így marad ez, ha szeretjük, ha nem. De van akinek kisebb előnye van. Ez pedig a nő! Miért? Mert nekik jobban működik a megérzésük! Ők kevésbé vesznek el a technokrata, logikamániás világunk eszmerendszereiben. Mert az eszme az férfi dolog. Főleg mi csináljuk, mert kell a vezető elv a hibátlan jelzőrendszer helyett! Ugyanis a másik feleink, rendelkeznek ezzel a hibátlan jelző rendszerrel. Bár nekünk is van, csak mi nem működtetjük. Nekünk meg kell dolgoznunk a működéséért, míg nekik „csak” úgy megy, minden erőfeszítés nélkül!

Ha a gyermekekre igaz, elég, ha hagyjuk őket megőrizni a fentről hozott rendet, akkor a nőkre pedig ez fokozottan igaz. Egy nőnek semmi más tudásra nincs szüksége, mint arra, hogy hagyja működni az eszközt! HAGYJA MŰKÖDNI A MEGÉRZÉSEIT! Ha megkérdeznék, mit tanácsolok egy nőnek, hogyan jusson nagyobb tudás birtokába, a következőket tanácsolnám neki.

  1. Hagyja abba a hazudozást, az önámítást!
  2. Tanuljon meg befelé figyelni!
  3. Ne akarjon férfi lenni, mert akkor éppen azt az eszközt veszíti el, az elvek mentén haladva, amit ösztönösen olyan jól tudna használni, a belső intuícióját!

Az élet döntések sorozata, amihez bátorság kell! Mi férfiak azért halmozzuk fel a tudást, hogy jó döntést hozhassunk, az információk ismeretében. A nőknek pedig nincs más dolguk egy jó döntés meghozatala érdekében, mint az intuíciójukra hallgatni! Ez nekik a könnyebb út, amelyik tökéletesen működik, ha hagyják! Vigyázat, az elvek mentén, nincs intuíció! Csak akkor vagyunk képesek a megérzéseinkre hagyatkozva, jó döntést hozni, ha megengedjük magunknak, hogy eltérjünk az elvtől, amely egyébként minket vezérel!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet férfi döntés isten tanulás szerelem lélek bátorság tudás figyelem szeretet csalás pár házasság társ férj feleség intuíció

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr641425354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása